Anyósomnak még többet adni? Szerintetek "jogos" a kérése?
Próbálok rövid lenni. Amikor férjem hozzám költözött, nyitottunk egy közös megtakarítási számlát, mindketten teszünk be ide pénzt. Ebből fizettük az esküvőt, a gyerek dolgait, ebből szeretnénk új lakást venni.
Férjem minden hónapban 20e-t ad az anyukájának.
Tavaly 1.2M volt rajta. Anyósom kért kölcsön, hogy előtörleszthesse a CHF hitelét. Mi 800e-t ajánlottunk neki, mivel 4 hónapos babával én itthon vagyok, bármi elromolhat, férjem lebetegedhet, kirúghatják. Bár szerinte felesleges nekünk "ilyen sok" tartalék, azért elfogadta. A bátyjától kölcsönkérte a maradékot. Neki havi 35, nekünk havi 10 a törlesztő. És a férjem mostantól nem ad neki havi 20-at.
Most pénteken férjem elment hozzá valamit szerelni, és panaszkodott neki, hogy milyen szarul él, semmire nincs pénze stb. A lényeg: szeretné, ha először a bátyának adhatná vissza a pénzt, csak utána nekünk ÉS a férjem továbbra is havi 40e-t adna neki!!!! Teljesen ledöbbentem. Most egy 29nm-es lakásban élünk, a spórolt pénzünk nagy része nála és így amíg én nem megyek vissza dolgozni, addig nem is fogunk tudni félretenni. Csak én vagyok irigy vagy ez szerintetek is több, mint amit elvárhat a fiától?
Kísértetiesen hasonlít az eseted a barátnőm anyósjelöltjére.
Én is azt az elvet vallom, ha már egy szülő nem tud segíteni, akkor legalább ne hátráztasson. Nyilván, ha arról lenne szó, hogy étel kell neki az asztalra és a rezsit sem tudná fizetni, az más tészta.
De ez, amit veletek művel, ez a pofátlanság netovábbja.
És a másik testvérnél mikor járna le a tartozása? Tőle mennyit kért?
Egyébként a férjednek arra kellene gondolnia, hogy a gyereketektől veszi el a pénzt.
Egy jó anya akkor kér, ha nem tudja egyedül megoldani a problémáit, és annyit, amennyi szükséges. Tudniillik a gyermekvállalás nem nyugdíjbefektetés, miszerint a későbbiekben majd eltartja őt a gyerek. Azt sem értem, hogy jut eszébe, hogy ne nektek fizesse vissza elsőnek a pénzt. Fiatal házasok vagytok (én így értettem), előttetek az élet, gyerek, nagyobb lakás, stb. Ez az az idő, mikor meg kell teremtenetek az egzisztenciátokat, az otthonotokat, stb. Nagyobb szükségetek van a pénzre, mint a bátyjának, aki - feltételezem - már túl van ezeken a dolgokon.
A házastárs családtagjával (különösen az édesanyjával) való konfliktus nagyon érzékeny téma. Azt tanácsolom, hogy beszéld meg ezt szépen, észérvekkel a férjeddel, szigorúan úgy, hogy a "kedves mamára" ne mondj semmi negatívat. Ha nem rendezitek ezt a dolgot, az megmérgezheti a kettőtök kapcsolatát is. A férjednek meg fel kell nyíljon a szeme, hogy szeretjük a szüleinket, hálásak vagyunk nekik, de ez nem azt jelenti, hogy kritika nélkül rábólintunk minden hülyeségükre és önzésükre.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Este megbeszéljük férjemmel, holnap megírom, mi a döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!