Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyósomnak még többet adni?...

Anyósomnak még többet adni? Szerintetek "jogos" a kérése?

Figyelt kérdés

Próbálok rövid lenni. Amikor férjem hozzám költözött, nyitottunk egy közös megtakarítási számlát, mindketten teszünk be ide pénzt. Ebből fizettük az esküvőt, a gyerek dolgait, ebből szeretnénk új lakást venni.

Férjem minden hónapban 20e-t ad az anyukájának.

Tavaly 1.2M volt rajta. Anyósom kért kölcsön, hogy előtörleszthesse a CHF hitelét. Mi 800e-t ajánlottunk neki, mivel 4 hónapos babával én itthon vagyok, bármi elromolhat, férjem lebetegedhet, kirúghatják. Bár szerinte felesleges nekünk "ilyen sok" tartalék, azért elfogadta. A bátyjától kölcsönkérte a maradékot. Neki havi 35, nekünk havi 10 a törlesztő. És a férjem mostantól nem ad neki havi 20-at.

Most pénteken férjem elment hozzá valamit szerelni, és panaszkodott neki, hogy milyen szarul él, semmire nincs pénze stb. A lényeg: szeretné, ha először a bátyának adhatná vissza a pénzt, csak utána nekünk ÉS a férjem továbbra is havi 40e-t adna neki!!!! Teljesen ledöbbentem. Most egy 29nm-es lakásban élünk, a spórolt pénzünk nagy része nála és így amíg én nem megyek vissza dolgozni, addig nem is fogunk tudni félretenni. Csak én vagyok irigy vagy ez szerintetek is több, mint amit elvárhat a fiától?

2012. febr. 6. 09:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Kísértetiesen hasonlít az eseted a barátnőm anyósjelöltjére.

Én is azt az elvet vallom, ha már egy szülő nem tud segíteni, akkor legalább ne hátráztasson. Nyilván, ha arról lenne szó, hogy étel kell neki az asztalra és a rezsit sem tudná fizetni, az más tészta.

De ez, amit veletek művel, ez a pofátlanság netovábbja.

2012. febr. 6. 10:12
 12/24 anonim válasza:
81%
Szerintem egy fillért ne adjatok neki többet(max tényleg akkor ha esetleg a fűtést se tudná kifizetni)és m az hogy te nem akarsz belefolyni?? A te életed és a te pénzed is !!! Persze a férjed anyja minden földi jóval körülveszi magát a TI pénzetekből ti meg szűkösködjetek a babával -.- én bemutatnék neki -.- de te tudod...
2012. febr. 6. 10:15
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Akkor csak, hogy tisztán lássunk. Anyósodnak van havi fix jövedelme, mint óvónő, és van mellé plusz keresete is, a gyerekvigyázásból, és a fia még be is száll a rezsibe. Tehát akkor anyósod nem tudja beosztani a pénzét, vagy egyszerűen nem értem hova megy el a pénze...
2012. febr. 6. 10:17
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

És a másik testvérnél mikor járna le a tartozása? Tőle mennyit kért?

Egyébként a férjednek arra kellene gondolnia, hogy a gyereketektől veszi el a pénzt.

2012. febr. 6. 12:34
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ez már vicc, van bevétele és van képe kisbabás fiától, aki 29 nm-en lakik, pénzt kérni és havi apanázst.Nem kell adni neki, ossza be a pénzt. A gyerekedtől vennétek el? Legyél önző.
2012. febr. 6. 12:41
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó anya akkor kér, ha nem tudja egyedül megoldani a problémáit, és annyit, amennyi szükséges. Tudniillik a gyermekvállalás nem nyugdíjbefektetés, miszerint a későbbiekben majd eltartja őt a gyerek. Azt sem értem, hogy jut eszébe, hogy ne nektek fizesse vissza elsőnek a pénzt. Fiatal házasok vagytok (én így értettem), előttetek az élet, gyerek, nagyobb lakás, stb. Ez az az idő, mikor meg kell teremtenetek az egzisztenciátokat, az otthonotokat, stb. Nagyobb szükségetek van a pénzre, mint a bátyjának, aki - feltételezem - már túl van ezeken a dolgokon.

A házastárs családtagjával (különösen az édesanyjával) való konfliktus nagyon érzékeny téma. Azt tanácsolom, hogy beszéld meg ezt szépen, észérvekkel a férjeddel, szigorúan úgy, hogy a "kedves mamára" ne mondj semmi negatívat. Ha nem rendezitek ezt a dolgot, az megmérgezheti a kettőtök kapcsolatát is. A férjednek meg fel kell nyíljon a szeme, hogy szeretjük a szüleinket, hálásak vagyunk nekik, de ez nem azt jelenti, hogy kritika nélkül rábólintunk minden hülyeségükre és önzésükre.

2012. febr. 6. 12:50
 17/24 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat.

Este megbeszéljük férjemmel, holnap megírom, mi a döntés.

2012. febr. 6. 13:38
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem, hogy mért is ad a férjed az anyukájának pénzt havonta? Azt nem írtad le. Számomra ez érthetetlen, ha meg tud élni
2012. febr. 6. 14:17
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva...Van pofája a nagyinak olyat mondani,hogy meg tudnátok oldani a segítését?És tudja nagyon jól,hogy úgy tudnátok megoldani ha az unokáján is spóroltok.Nem mondom Én nem lennék ennyire együtt érző 800ezer után,hanem elküldeném a melegebb.......
2012. febr. 7. 00:23
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is azt nem értem, hogy MIRE ad neki a férjed havi összeget? Mert ha nem ott laktok, akkor a költségekbe beszállni nem kell, tehát a keresetetek a tietek.
2012. febr. 7. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!