Hogy lehet ilyen a családom? Még egy ilyen család nincs a földön!
ma 16:11
Külföldön takarítót is csak nyelvtudással keresnek.
Tudom,Angliában élek,és alap angol tudással úgy van takarítói állásom,hogy protekcióm volt..Már egy mosogatáshoz,takarításhoz is elvárják az nyelvtudást.
ma 16:19
az így igaz
Hmm, már ketten is kérdezték mégsem válaszolsz... Érdekes.
Amúgy oké hogy külföldön ez van a takarítással kapcsolatban (egyébként ez sem feltétlenül igaz) nagynéném hirtelen ment ki Münchenbe egy büdös szót nem tud németül, mégis kapott takarítói munkát egy tehetős szállodában. Apám úgy szintén, már másfél éve kint dolgozik. De hogy Angliáról mondjak példát, családi rokon egy hónapon belül kapott takarítói munkát úgy hogy egy mukkot nem tud angolul.
Plusz, itthon bármikor felvesznek takarítónak egy szó nélkül + még ha van érettségid még előnyben is vagy! (tudom miről beszélek, nagymamámnak takarító cége van!)
ma 16:28
Én is kint élek az angoloknál.1 évig semmi melót nem kaptam(pedig elhiheted hogy rengeteget mászkáltam ügynökségekhez,kilincseltem mindenhová) Mindenhonnan elzavartak,hogy előbb tanuljam meg az angol nyelvet.Nekem szerencsém volt,mert a férjem eltartott addig.
Szóval tévedés azt hinni,hogy tárt karokkal várják külföldre azokat akik egy szót sem tudnak..Főleg hogy kint is magas a munkanélküliség,és sokan vannak akik tudnak beszélni,és melót keresnek..Engem inkább az ilyen történetek adnak némi hitetlenséget(bár elhiszem hogy vannak ilyen példák is) de nem ez a jellemző
ma 16:28
nem beszélj hülyeséget kérlek,3 hónapja ezt csinálom,van hogy kimegyek 3 napra és elmegyek akár kilincselni is,volt hogy mosogatónak jelentkeztem és azt mondta neki olyan kell aki perfektül beszéli a nyelvet,ez megint a munkáltatótól függ.volt olyan is aki azt mondta nem baj ha nem beszélem jól a nyelvet csak jól dolgozzak,a nyelvet középfokon beszélem,igaz vannak még hibák de egyre jobb.a lényeg hogy kimentem mert mondta hogy nem számít ha nem beszélek jól,neki az a lényeg hogy jól dolgozzam.kimentem aztán mondta hogy neki még is olyan kell aki jobban beszél,pedig a telefonba hallotta hogyan beszélek és fényképet is látott rólam..na mindegy ez már mellékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!