Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet ilyen a családom?...

Hogy lehet ilyen a családom? Még egy ilyen család nincs a földön!

Figyelt kérdés
Hónapok óta nincs munkám,sz.arba vagyok az a helyzet.Anyám mintha örülne neki mert ezáltal egyre többet veszekedünk a párommal és látom rajta hogy örül neki..apám a egy szemét ro.hadék,azt ígérte szerez nekem munkát mert keresnek embert ahol dolgozik,sz.arik rá megkérdezni egyre csak halogatja,testvérem külföldön él ő is b.aszik segíteni nekem,pedig megtehetné hogy körbe érdeklődik,mert van munka bőven,félre ne értsetek nem mástól várom a segítséget de sz.arul esik hogy a saját családomra nem számíthatok.mindenki éli világi életét és nagy ívben sz.arnak arra hogy hamarosan éhen dö.glök.apám is jól keres,havi 500 ezret keres,tesóm havi 700 ezret megkeresi és a párja is elég tehetős,és nagyon sok ismerősük van..tesom most megy hawaira nyaralni,én meg itt szenvedek azért hogy enni tudjak egyáltalán..nem nem irigylem tőle félre ne értsetek,de őt is annak idején úgy szerezték ki,mindent megteszek azért hogy legyen munkám de nem jön össze.nem mástól várom a segítséget,de egy apa vagy egy testvér igazán segíthetne ilyen helyzetbe.én látom rosszul a dolgokat vagy én fogom fel rosszul a helyzetet?
2012. febr. 5. 15:34
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
69%
Annak ellenére hogy leírtad min. 3x hogy nem tőlük várod a segítséget, nekem úgy tűnik hogy mégis... Nem az ő felelősségük téged eltartani, munkát adni neked. Vannak olyan emberek akik árván nőttek fel, nem volt senkijük, ma mégis tehetősek. Ők kikre haragudjanak? Maguktól vannak ott, ahol vannak.
2012. febr. 5. 15:41
 2/33 A kérdező kommentje:
kedves első!ez mind rendben van,de vannak bizonyos élet helyzetek amikor szüksége van az embernek egy kis segítségre támogatásra.ha ők lennének ilyen helyzetben akkor én szó nélkül segítenék,nem mellesleg a testvéremet is úgy szerezték ki.akkor neki is lehetne azt mondani hogy nem érdemled meg vagy mi?szerintem semmi nincs abba ha az ember testvére segít..
2012. febr. 5. 15:44
 3/33 anonim ***** válasza:
34%

Így olvasva mégiscsak másoktól vársz segítséget.

Ne várd.Azért mert az apád és a tesód,még nem kötelező hogy segítsenek.Úgy vannak vele,hogy lehet megtehetnék,de mégsem akarnak segíteni.

Inkább magadtól szerez munkát,inkább arra törekedj,hogy neked sikerüljön,így senki nem lesz aki később azt mondja majd hogy"tartozol nekem "

Tudod én is külföldön élek,és jól élek.Mégis nincs az a pénz,hogy a bátyámnak segítsek.Az ok egyszerű.Nagyobb szarban hagyna,és én égnék helyette is,,Így inkább nem segítek(megköszönni sem tudja,már volt hogy segítettem,és a végén nekem sült le a képemről a bőr miatta)

Én ezért is igazat adok ennek a mondásnak

"üzletben nincs testvér,nincs rokon"

2012. febr. 5. 15:45
 4/33 A kérdező kommentje:

ma 15:43

te csak azt vetted kis hogy szemét ro.hadék,de sajnos az előzményt nem írtam le,írhatnék két oldalt akkor megértenéd.

de röviden vázolom,anyámék elváltak akkor még otthon laktam,a tesom már kint volt külföldön,apám megcsalta anyámat és lelépett,ott hagyot csapot papot,adóságot,tartozást több millió forintot,számlákat amiket nem fizetett be,az autója kölcsönét ami az én nevemen volt,az is 1 millió forint.ott hagyott mindent amit nekem kellett fizetni!!!!

2012. febr. 5. 15:47
 5/33 anonim ***** válasza:
36%

Hát, ha ilyen hangnemben és stílusban adod elő nekik, hogy segítséget kérsz, mint itt , akkor aztán várhatod a sült galambot! Mi az, hogy az apád egy szemét r.ohadék? Lehet nem egész nap azon jár az esze, hogy neked munkát keresgéljen, én is gyakran elfelejtek dolgokat, mégsem r.ohadékoznak le.

Igen lehet szemétség, hogy nem segítenek, de ilyen helyzetben nem kiakadni kéne, hanem megpróbálni egyedül megoldani a dolgokat. Csomagolj össze, menj külföldre és keress munkát. Ha a tesód eddig sem segített ezután sem fog, viszont te ezután is sz@rban leszel, ha nem teszel vmit.

2012. febr. 5. 15:49
 6/33 A kérdező kommentje:
úgy hiszem és gondolom hogy azok után joggal mondhatom azt hogy rohadt,szemét,sz.arrágó..a fiatalságomat tette tönkre azzal a kölcsönnel az a mocsok.
2012. febr. 5. 15:50
 7/33 anonim ***** válasza:
60%

Hajlektalan vagy? A szuleid otthonaban elsz, ahol nem fizetsz rezsit, es elelmet is kapsz, de tisztalkodni is tudsz stb. tehat itt mar a szulok segitenek, mivel nem a kotelezettseguk, hiszen felnott vagy.

Az edesanyad nem hinnem, hogy orul annak, hogy a gyermeke otthon lofral, mivel lehetosege lenne arra, hogy elmenjen es munkat keressen, ne pedig a csalad tagjaira varjon, hiszen ez az allapot honapok ota tart. A legtobb szulo nem segit,mivel nincs olyan helyzetben, hogy segiteni tudjon a gyermeken, de egy felnott ffiatal mar nem varhatja el, hogy a csaladja gondoskodjon rola, itt mar egy szulo-gyermek kapcsolat megvaltozik, mivel onallo es felnott emberke vagy, s nem kotelesek az eltartasodrol gondoskodni.

2012. febr. 5. 15:50
 8/33 anonim ***** válasza:
53%

Én teljesen megértelek. Nekem meg a rokonaim ígértek fűt-fát, hogy lesz munka, aztán valahogy mindegyik elfelejtette. Amikor meg rákérdeztem, mert megtudtam, hogy igenis volt felvétel az egyiküknél, csak valahogy elfelejtett szólni, akkor még neki állt feljebb. Na akkor én is elküldtem melegebb éghajlatra.

De apámmal sem volt nagyobb szerencsém. Ő szerzett munkát az egyik haverja cégénél. Ne tudd meg, mekkora hülyeség volt részemről elfogadni. Két hónap múlva azt hitte a cégnél minden férfi, hogy én leszek a következő mindenki k@rvája, ugyanis apám azt mondta nekik, hogy csak nyugodtan csináljanak, amit akarnak, úgysincs senkim. Bár nem tudom, hogy férfi vagy nő vagy-e. De ha nő, akkor lehet, hogy abban sem lesz köszönet, amilyen munkát szereznek neked.

Van még ilyen család sajnos.

2012. febr. 5. 15:52
 9/33 A kérdező kommentje:
marhára nem vártam eddig segítséget!!!100 ezer ft-om elment telefonokra hogy a munkahelyeket felhívjam,több száz emailt elküldtem,többször kiutaztam külföldre munkaügyben,rengetek energiám és pénzem van benne.egész eddig nem vártam segítséget és mindent megpróbáltam.de kérdem én!!amikor az ember nagyon meg van szorulva olyan nagy kérés az hogy a testvéred szerezzen neked munkát vagy az apád??azt se felejtsük el hogy ez még lehet fordítva is!!
2012. febr. 5. 15:55
 10/33 anonim ***** válasza:

Ha ez a kovetelesed fenall, mivel te fizettel az apad helyett, akkor ezt tole kell visszakerni, mivel egy ilyen forumon a felgyulemlett ideget kiirod onmagadbol, de valojaban ez meg mindig nem oldotta meg a te jelenlegi helyzetedet.

Az apadtol kerjel penzt, s hivatkozz arra az osszegre, amit befizettel helyette pl.!

2012. febr. 5. 15:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!