Gyűlölöm a nővéremet, mit tegyek?
Már nem vagyunk gyerekek, én 25, ő 30 éves. Már olyan szinten utálom őt hogy fizikai tüneteim vannak ha meglátom, vagy meghallom a hangját hányingerem van, szédülök, elkezd fájni a szivem...stb
Sajnos még együtt élünk a szüleinkkel, anyagi okok miatt nem tudok elköltözni, pedig szerintem ez lenne a megoldás! Ő nem tud megváltozni, és én így nem tudom szeretni, elfogadni. Csak a gyerekeit sajnálom, semmit nem foglalkozik velük, ha itthon van csak a számítógép előtt ül, beszélgetni alig szokott velük, inkább csak ordít. Rendet nem tesz maga körül, mindenütt ruhák, játékok hevernek a földön...stb A gyereknevelés szegény szüleimre hárul, akiknek az lenne most a dolguk, szerintem, hogy a saját életüket éljék, nyugodtan, hiszen felneveltek már két gyereket. De most nevelhetnek ismét kettőt! A nővérem pedig észre sem veszi mit csinál, egy öntelt, rosszindulatú senki!
Nemhogy megköszönné a szüleinknek hogy itt lakhat és nevelik a gyerekeit, ő cserébe még egy köszönömöt sem mond nekik soha. Nem főz,/igaz nem is tud/ nem segít a házimunkában. Úgy érzi ő tökéletes, és ha megemlítem neki ezeket még neki áll feljebb és én vagyok az ingyenélő, semmirevaló....stb Pedig mikor dolgoztam minden pénzem hazaadtam, magamra semmit nem költöttem, kb 2 hónapja nincs melóm, azóta itthon mindent én csinálok.
Kedves kérdező, pont erről beszéltem, hogy a szüleitek tehetnek erről, lám, csak kibújt a szög a zsákból: MINDENT A SEGGE ALÁ TETTEK! Pont ez a baj, nem lett volna szabad.
Nálunk ugyanez a helyzet, csak azzal a különbséggel, hogy itt öcsémnek tesznek mindent a feneke alá, és én vagyok a senki. Ő máris olyanná vált, pedig még csak 19 éves, hogy elvárja anyutól, hogy kiszolgálja, engem meg gúnyol, anyu fárad, szeretné, ha nem kéne öcsémet kiszolgálni, öcsém viszont elkényelmesedett, és ha valami nincs úgy, ahogy kiadta parancsba, akkor ordibál, és aljas dolgokat művel bosszúból (velem is tett már olyant, hogy azóta tartom a távolságot, és nem avatom be mindenbe). Pedig hallod, jó testvér volt még pár éve, csak apám elkezdte drasztikusan pénzelni, és elfajultak a dolgok.
Itt követik el a szülők a hibát, ha bármelyik, vagy mindkettő az egyik gyereket a másik elé helyezik. Én ezt nem tartom jó nevelési módszernek.
Mondok még egyet, anyukám szülei, ugyanez a kategória, anyunak van egy öccse és egy húga, a másik 2 gyerek orvos lett, anyu tanítónő, az orvos tesók meg vannak becsülve, anyut meg ahol tudják, cseszegetik a szülei. Régebben, mikor még kisebbek voltak, anyut ugráltatták mindenért, neki semmit nem engedtek, elvárták, hogy a család cselédje legyen, anyu meg nem maradt az. A 2 másik tesó még egy születésnapi vagy névnapi köszöntést se ejt meg, vagy ha mégis, ritkán.
Igen, ezek után azt mondom, hogy a szüleid tehetnek erről, és egyék meg, amit főztek.
De milyen kimeletesebb modszerre gondoltal? Amit a gyamugyes valaszolo irt neked az a legjobb otlet, hiszen o ilyen semmirevalo anyakkal foglalkozik, nem poenbol, hanem jo indulatbol irta neked amit irt! En a helyedben felvennem vele a kapcsolatot es kernem a segitseget, hova merre induljatok el!
A gyamugybol a lanyok, marmint a gyerekek semmit nem fognak erzekelni.
Nem tudom hogy a lanyok apjai fizetnek-e gyerektartast???? Mert ha nem, akkor azt is el kell inteznetek, es minden honapban fizetniuk kell az apaknak!!!
Nehogy erre is azt ird, hogy nem.
A tesodnak kemeny kezek kellenek de nem az, hogy azt irod, hogy aaaa, a gyamugynek nem teszed ki oket. Ugyan, miert?
A tesod is es te is kimehetnetek kulfoldre dolgozni. A tesod kuldene a penzt haza a szuleidnek, hiszen igy is ugy is ok nevelik a gyerekeket, es te is onallo eletet kezdhetnel igy 25 evesen, nem gondolod?
Ez igy nagyon nem jo, ne haragudjal de ilyet meg nem hallottam, hogy ket felnott no egy 25 es egy 30 eves ennyire eletkeptelenek legyenek, mint ti vagytok.
A tesod dolgozik legalabb?
Remelem eszebe nem jut meg gyereket/gyerekeket szulni, es megtobb eletet tonkre tenni neki.
Volt saját lakásom de a válság miatt nem tudtam fizetni, majd a munkám is megszünt, ezért kellett hazaköltöznöm, jártam kint Angliában, de nem akartak munkát adni mondván hogy így is túl sok a bevándorló és a jelen helyzetben inkább a helyi lakosokat részesítik előnybe, de azért köszi hogy életképtelennek neveztél!
Most arra jutottam hogy a mai nap folyamán hogy inkább felfüggesztek mindenféle kapcsolatot a nővéremmel, és nem rágódom tovább az ő életén, úgy teszi tönkre ahogy akarja!
Visszatérve a gyámügyre, nem hiszem hogy csinálnának bármit is, nővérem nem iszik, már végre elkezdett dolgozni,kb2 hónapja, (előtte nem melózott soha életében), tiszták a gyerekek, jól tanulnak, rendezett körülmények közt laknak. A környéken sokkal rosszabb körülmények közt lévő gyerekeken sem segítenek. Vannak itt olyanok akik csak az iskolában esznek, szüleik alkoholisták, a gyámügy pedig nem csinál semmit. Az anyjuk egy semmirevaló, de ezt csak azok tudják akik velünk laknak, és én ezentúl nem foglalkozom ezzel!Ja az apák fizetnek.
Az ÖSSZES hozzászólónak köszönöm, hogy szántak rám pár percet és természetesen senkit nem pontoztam le.
Szia, kik nem adtak neked munkat Angliaban??? Ezt nem hiszem el amit irtal Angliaval kapcsolatban, mar bocsi!:)
A www.gumtree.co.uk es az iranylondon.hu oldalon is talalhatsz (persze csak ha akarsz) munkakat.
Esetleg ha szeretnel kijonni Angliaba, es elkezdeni az onallo eletedet, akkor au-pair lanynak is van eselyed kijonni, rengeteget keresnek. Ez egy kituno ugrodeszka elindulni hiszen a csaladnal kapsz kulon szobat es teljes ellatast, nyelviskolaba jarhatsz es meg zsebpenzt is kapsz. Kb. 1 ev utan amikor mar belerazodsz a kinti eletedbe mast is dolgozhatsz mar.
Nem kell hogy tonkretedd magadat a testvered felelotlen elete miatt! Teged ki sajnal? Senki. Sajnald te magadat, es segits magadon, Isten is megsegit. Kivanom neked, szia.
A lehető legjobb megoldás,ha először keményem megmondjátok(te és a szülők),hogy vagy megváltozik vagy költözzön el,és senki nem fogja eltartani tovább...A barátnőm is így járt,csak ott a bátyja volt ilyen...Egész nap semmit nem csinált csak az interneten lógott.Megunták,és a szülők megfenyegették,hogy kirakják a lakásból.Persze ez nem ment olyan könnyen ,mert csak akkor kapott észbe amikor a ruháit összepakolták,és az előszobába tették,hogy menjen.Azóta dolgozik,és kiveszi a részét a házimunkából is...De nem biztos,hogy ez is beválik,de talán egy próbát megér.
Aki azt írta,hogy nem igaz,hogy nincs munka külföldön annak nem adok igazat!Miért hiszik azt,hogy csak kimegyek külföldre,és rögtön van munka??A válság miatt itt Angliában sokan elvesztették a munkájukat,és sajnos nem igazán vannak most munkák.Eddig ha az ember bement a jobcentre.be munkát keresni,volt hogy 10-20 oldal munkalehetőséget kellett átolvasni.És ma?Talán jó napod van ha találsz 3-4 állás ajánlatot.Az ügynökségekhez ha bemész,akkor leráznak avval,hogy ad be a CV.t majd jelentkezünk...(ilyen otthon is van,ez nem újdonság)Volt olyan munkaközvetítő cég aki egyből megmondta,hogy ha lenne is munkalehetőségük nem adnák ki külföldieknek...Ezért kérdező ne érezd magad életképtelennek,mert nem találsz munkát,sajnos nem te vagy az egyetlen...De ha külföldre akarsz menni dolgozni(az induláshoz is kell pénz,amit nem könnyű összeszedni)akkor otthon keres valami melót,mert kint egyénileg még takarítónak sem tudsz elmenni..(minden ilyen munkát kiadnak alvállalkozóknak,akik otthon is vannak) Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!