Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyűlölöm a nővéremet, mit tegyek?

Gyűlölöm a nővéremet, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már nem vagyunk gyerekek, én 25, ő 30 éves. Már olyan szinten utálom őt hogy fizikai tüneteim vannak ha meglátom, vagy meghallom a hangját hányingerem van, szédülök, elkezd fájni a szivem...stb

Sajnos még együtt élünk a szüleinkkel, anyagi okok miatt nem tudok elköltözni, pedig szerintem ez lenne a megoldás! Ő nem tud megváltozni, és én így nem tudom szeretni, elfogadni. Csak a gyerekeit sajnálom, semmit nem foglalkozik velük, ha itthon van csak a számítógép előtt ül, beszélgetni alig szokott velük, inkább csak ordít. Rendet nem tesz maga körül, mindenütt ruhák, játékok hevernek a földön...stb A gyereknevelés szegény szüleimre hárul, akiknek az lenne most a dolguk, szerintem, hogy a saját életüket éljék, nyugodtan, hiszen felneveltek már két gyereket. De most nevelhetnek ismét kettőt! A nővérem pedig észre sem veszi mit csinál, egy öntelt, rosszindulatú senki!

Nemhogy megköszönné a szüleinknek hogy itt lakhat és nevelik a gyerekeit, ő cserébe még egy köszönömöt sem mond nekik soha. Nem főz,/igaz nem is tud/ nem segít a házimunkában. Úgy érzi ő tökéletes, és ha megemlítem neki ezeket még neki áll feljebb és én vagyok az ingyenélő, semmirevaló....stb Pedig mikor dolgoztam minden pénzem hazaadtam, magamra semmit nem költöttem, kb 2 hónapja nincs melóm, azóta itthon mindent én csinálok.

2009. máj. 31. 12:43
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
83%

Beszéljétek meg a dolgot a szüleiddel és a tesóddal,próbáljatok meg megoldást találni a helyzetre.

Ez nem lehet majd túl könnyű, de egy próbát megér.

Remélem rendeződnek a dolgok,sok szerencsét!

2009. máj. 31. 12:49
 2/28 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod! Próbáltam már vele beszélni, de ő nem látja a hibáit, tökéletes anyának érzi magát, a szüleim meg nem szólnak inkább mertt tudják milyen, egyből kiabálni kezd és lehordja őket mindennek. Volt hogy annyira elfajult a veszekedésünk hogy megütöttem, egyszeűen nem birom ezt tovább. Miért ilyen rosszindulatú és gonosz?? Annyira sajnálom a gyerekeket is :( Mindenük meg van, csak a lelkük sérül/t emiatt hogy ilyen anyjuk van! Tegnap is menni akartak a gyerekek játszóházba a közeli városba, de nővérem azt mondta nekik hogy most nem lehet, nincs pénze, majd jövöhéten mennek, ha mama/az anyukánk/ megkapja a fizetését!! Erre ma bejelentette hogy megy koncerte a haverjaival, erre van pénze??? Hihetetlen! Már most is remegek az idegtől, hogy írok róla!
2009. máj. 31. 12:56
 3/28 anonim ***** válasza:
86%
A gyerekek apjával mi van? A szüleid mit tesznek, hogy ez ne így legyen? Nem kötelesek kiszolgálni a nővéredet.
2009. máj. 31. 12:58
 4/28 A kérdező kommentje:

Egyik gyerek apja sem él vele, a kisebbikhez néha jár az apukája, a nagyobbal nem törödik az apja :( Apu néha rászól, hogy nem így kéne csinálni a dolgokat és hogy pakoljon el maga után,főzzön a gyerkeknek, vigye ki őket a szabadba, ne egésznap tévézzenek, csináljon leckét a nagyobbikkal/azt is anyu vagy én szoktam/, de akkor vagy kiabálás lesz a vége, vagy az hogy nem szól hozzá napokig, anyu csak csendben tűr, már belefáradt az egészbe, nem mondja, de látom rajta...

Szerintem nem tudja mit csinál, annyi mindent köszönhetünk anyuéknak, de ő mindig csak a hibáikat sorolja, mintha neki nem lennénke.

2009. máj. 31. 13:08
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, nem ismerem a helyzetet, de a tesód egészséges? Úgy értem mentálisan? Azért kérdezem, mert anyukámnak is volt olyan időszaka, hogy nem úgy viselkedett, ahogy egy felnőtt embertől elvárható, és akkor idegileg ki volt merülve annyira, hogy gyógyszereket kapott. Meggyógyult, és most már nincs baj, de nála a rengeteg stressz, plusz, amit apámtól el kellett viselnie (sajnos ez azóta se javult), ennyire komoly problémát okozott, de neki sikerült helyreállítani az egészségét.
2009. máj. 31. 13:15
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan ember akire hallgatna?

Ha van akire igen (és te és a szüleid véleményén van) akkor beszélni kellene vele, hátha őt meghallgatja és jobb belátásra tudja bírni.(1. válaszoló)

2009. máj. 31. 13:18
 7/28 anonim ***** válasza:
64%

"Nemhogy megköszönné a szüleinknek........Nem főz,/igaz nem is tud/ "....

ki mit főzött, egye meg...ők nevelték...

2009. máj. 31. 13:19
 8/28 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, most nem a szüleim nevelési szokásai a téma, hanem hogy a nővérem két gyerekének milyen így az életük, ők is egyék meg amit főztek anyámék, igaz? pfff
2009. máj. 31. 13:23
 9/28 A kérdező kommentje:

Többiek! :) Már gondolkoztam azon hogy valami mentális gondja lehet, volt is neki már még tini korában, meg mikor az első gyereket megszülte, akkoriban hipohonder volt, én kisérgettem egyik vizsgálatról a másikra, gyerekfejjel tartottam benne a lelket, ahogy anyuék is mindent megtettek, vitték természtgyógyászhoz, pszichológushoz..stb Én is jártam, neki köszönhetően,(ezt a pszichiáterem mondta) bár én is sejtettem hogy ő az oka!

Sajnos nincs olyan akire hallgatna szerintem, mert a barátai nem így ismerik, előttük egy másik énjét mutatja, úgy adja elő mintha mindent ő csinálna itthon, meg ilyenek. El sem hinnék hogy milyen valójában!Közös barátaink nincsenek igazán. Nem is csoda hogy egy férfi sem bírja vele sokáig. Ha anyuék nem lesznek nem tudom mi lesz vele meg a gyerekekkel.

2009. máj. 31. 13:28
 10/28 anonim ***** válasza:
80%
Pontosan. Anyukádék elrontották a nővéred, ennek egyenes következménye, hogy az unokáikat is. Nem lehet kibújni a felelősség alól és mutogatni szegény lányra, hogy ő biztos ilyennek született....nem magától ilyen...nem kapott elég szeretetet, megbecsülést... ha most megadnátok neki akkor válozna.
2009. máj. 31. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!