Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyűlölöm a nővéremet, mit tegyek?

Gyűlölöm a nővéremet, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már nem vagyunk gyerekek, én 25, ő 30 éves. Már olyan szinten utálom őt hogy fizikai tüneteim vannak ha meglátom, vagy meghallom a hangját hányingerem van, szédülök, elkezd fájni a szivem...stb

Sajnos még együtt élünk a szüleinkkel, anyagi okok miatt nem tudok elköltözni, pedig szerintem ez lenne a megoldás! Ő nem tud megváltozni, és én így nem tudom szeretni, elfogadni. Csak a gyerekeit sajnálom, semmit nem foglalkozik velük, ha itthon van csak a számítógép előtt ül, beszélgetni alig szokott velük, inkább csak ordít. Rendet nem tesz maga körül, mindenütt ruhák, játékok hevernek a földön...stb A gyereknevelés szegény szüleimre hárul, akiknek az lenne most a dolguk, szerintem, hogy a saját életüket éljék, nyugodtan, hiszen felneveltek már két gyereket. De most nevelhetnek ismét kettőt! A nővérem pedig észre sem veszi mit csinál, egy öntelt, rosszindulatú senki!

Nemhogy megköszönné a szüleinknek hogy itt lakhat és nevelik a gyerekeit, ő cserébe még egy köszönömöt sem mond nekik soha. Nem főz,/igaz nem is tud/ nem segít a házimunkában. Úgy érzi ő tökéletes, és ha megemlítem neki ezeket még neki áll feljebb és én vagyok az ingyenélő, semmirevaló....stb Pedig mikor dolgoztam minden pénzem hazaadtam, magamra semmit nem költöttem, kb 2 hónapja nincs melóm, azóta itthon mindent én csinálok.

2009. máj. 31. 12:43
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Mellesleg szerintem is a szüleid hibája is, hogy a nővéred ilyen, valamit elrontottak, és nem is volt, aki pótolja a szüleitek tévedését, és nem tanulta meg, hogyan álljon a saját lábára. Ha volt már mentális betegsége, akkor nem kizárt, hogy most se egészséges. Egyébként az, hogy mást mutat a barátainak, meg másmilyen otthon, azt erősíti, hogy otthon valamiért nem lehet, nem tud az lenni, mint amilyen szeretne, amit a barátainak mutat. Csak egy példa. A barátaim úgy ismernek, hogy rendet tartok magam körül, mert ők ezt látják, a szüleimmel élek, folytonos cseszegetések között, és itt ugyanez, amit a barátaim látnak, nem megy, amiatt, ahogyan viselkednek velem. Az az igazi énem, amit a barátaim felé mutatok, a szüleim nagyon visszafognak ebben, és nehéz őket ráébreszteni, hogy teljes értékű, önálló felnőtt vagyok. Ha végre lesz annyi pénzem, el tudok költözni, végre nem lesz, ami visszahúz. A tesódat is valami visszatarthatja, és ez akár betegség is lehet, és akár a szüleitek hibás nevelése. Te utálhatod, de kicsit nézz bele a dologba mélyebben, és ha kell, kérjetek segítséget szakembertől.
2009. máj. 31. 14:15
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Én is haragszom a nővéremre. Egy ostoba állításom miatt megharagudott rám, az egész családját ellenem uszította. A védekezésemre, mentségeimre senki nem kíváncsi, a nővérem ordítását csak a hívás megszakításával tudtam megszüntetni. Egy testvér tehet ilyet? A védekezését, a mentségeit meghallgattátok? Az empátiával hogyan álltok?

Próbáljátok megérteni, mi van a viselkedése hátterében. Légy türelmesebb vele, hiszen a testvéred!

2009. máj. 31. 15:10
 13/28 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem meg nem a szülők hibája,h ilyen a nővéred.Akkor nálad sem lenne minden rendben,ha a szülők tehetnének erről.Lehet túl korán lett anya,még élni szeretne,bulizni.Így őneki nagyon kényelmes,h otthon laknak veletek,mert ha anyukád főz akkor nekik is jut,tehát mindenki megcsinálja helyette ami az ő feladata lenne. Felelőségérzete nincs mi lesz majd ha anyudék nem lesznek,ki fogja a gyerekeit nevelni?Nagyon sajnállak benneteket,de valami drasztikus módszert ki kéne találnotok anyudékkal,h észhez térítsétek valamennyire ha még lehet!!!
2009. máj. 31. 15:19
 14/28 anonim ***** válasza:
84%
A szülők nem egyformán nevelik a gyerekeiket. Van egy olyan mondás, hogy az elsőszülött a próbababa....a szülő neveli a gyerekét....
2009. máj. 31. 15:23
 15/28 A kérdező kommentje:

15:19es válaszoló, azt hiszem te érted a helyzetünket, a szüleim talán annyiban hibásak hogy mindent megadtak neki, mindent a "segge alá tettek"

Engem kevésbé szerettek, kevésbé foglalkoztak velem, talán én önállóbb voltam már akkor is.

Azt én megértem hogy szeretne még bulizni, de ha már vállaltam hogy szülök két gyereket akkor nem a buli az első! És nem tini már 30 éves kicsit hamarabb kellett volna gondolkodnia!

Nálam empatikusabb embert nem nagyon találni, de ezt már nem tudom tolerálni. Próbálok a lelke mélyére nézni, és megérteni, de nem tudom!

Nekem is volt ilyen korszakom, kb 15 és 20 éves korom között, akkor volt buli sz+rásig, de fel kell nőni, neki is lett volna ideje kiélni magát, de nem tette. Ha anyuék a hibásak akkor én miért nem vagyok olyan mint ő? Mit tegyek hogy észrevegye magát? Nevetséges amit csinál és egyben szomorú is a gyerekekre nézve. Hogyan tanulhatná meg az önállóságot? Ne főzzek rájuk? Ne pakoljak el utánna? De ezt nem tudnám sokáig megtenni, mert nem tudonék szemétdombon élni.

2009. máj. 31. 15:43
 16/28 anonim ***** válasza:
24%

Ritkán látok/hallok ilyen buta, önző lányt, mint te.

Nagy baj lehet az önértékeléseddel.

Tükör!

2009. máj. 31. 15:45
 17/28 A kérdező kommentje:
15:10es Nem védekezik, mert úgy érzi nincs miért védekeznie, szerinte ő tökéletes és mi vagyunk a hülyék! Nem egyszer mondta nekem,miközben azt eszi amit és főzök, és azt a ruhát hordja amit én mosok ki, hogy semmirevaló vagyok és hogy kössem fel magam... Emiatt kerültem be a pszichiátriára, nem birtam tovább az utálatát, a rosszindulatú megjegyzéseit.
2009. máj. 31. 15:48
 18/28 A kérdező kommentje:
15:45ös Miért? De most komolyan kérdezem, mert érdekel! Tudom hogy nem vagyok én sem tökéletes, de hogy önző lennék az nem hiszem.
2009. máj. 31. 15:50
 19/28 anonim válasza:
94%
Szia! Kisértetiesen hasonló cipőben járunk, annyi különbséggel hogy egy évvel fiatalabb vagyok és nekem van egy párom aki feledteti a családi gondokat amiket a nővérkém okoz! Szerintem költözze el amint lehet és ne foglalkozz velük, éld a saját életed és magadra gondolj! Nem vagy önző, sőt pont hogy arra lenne szükséged hogy az légy és magaddal foglalkozz! Én ezt teszem és bevált. Igaz nem szólok nővérkémhez már egy pár hete, de így sokkal jobb!
2009. máj. 31. 16:08
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Egyszer volt itt egy hasonló kérdés. A lánynak azt tanácsoltam ( ami tudom, hogy beválik, és kivitelezhető, mert gyámügyes vagyok) anyukád, vagy szüleid közösen menjenek be a gyámügyre, és kérjék a gyerekek átmeneti nevelésbe vételét. Ha hazamentek, akkor közöljék a nővéreddel, hogy kaptak időpontot, hamarosan kijön a gyámügy, tanúkat szereznek, hogy milyen életvitelt folytat stb. utána pedig kiteszik a csomagjait az utcára. Egyébként nagykorú vagy, ezt te is megteheted. Főleg ha van munkád. Az a tapasztalat, hogy az ilyen előkészületre meghunyászkodok az ilyen fajták mint a tesód, és rögtön észhez tér, ha nem akkor lehet tovább göngyölíteni az ügyet. Nagy változás nem lesz, így is anyudék nevelik a gyerekeket, így még plusszba pénzt is kapnak hozzá, plusz nem kell a senkiházi tesódat tartani.

2009. máj. 31. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!