Ti hogy döntenétek a helyemben? 16/L
Nekem pont tegnap mondta az egyik kolléganőm, hogy megéri kockáztatni, de Te döntsd el, hogy miben szeretnél.
Hajrá!
23N
Maradnék.
16 évesen előtted a végtelen. Semmiről se fogsz lekésni, ha most nem mégy.
Attól függ, te mit akarsz az élettől.
De 16 évesen szinte lehetetlen hosszútávon jó döntést hozni, vagyis megfontoltan, mert fogalmunk sincs, mi lesz velünk, mi a jó nekünk.
De csak hallgasd a híreket, nézd meg, mennyire el vannak keseredve a most végzős diákok. Egyre kevesebb esélye van az embernek Magyarországon egy szebb jövő építésére.
Ha kimész német nyelvterületre, és megtanulsz németül, olyan előnyre teszel szert, ami lehetővé teszi hogy függetlenedj a magyar oktatástól. Hogy kimenj pl. Bécsbe, és egy európai szinten elismert egyetemen tanulj, ingyen.
És így tettem, életem legjobb döntése volt.
És igen, drágább az élet, de aki akar, az talál magának diákmunkát, amiből kényelmesen meg lehet élni. Jobban, mint a magyarok legnagyobb része karrierjük "csúcsán".
Mivel azt írod komoly gimnáziumba jársz, gondolom neked is a továbbtanulás a terved.
Egyébként a nővéreddel mennél Németországba is? Mert az hatalmas segítség lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!