Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá, hogy változt...

Hogyan vegyem rá, hogy változtasson, mert nem egészséges az, amit csinál?

Figyelt kérdés

Egy közeli hozzátartozómról lenne szó. Nagyon egészségtelen életet él.

Napi kétszer eszik, de csak kenyeret (szendvicsként, melegszendvicsként).

Semmi főtt kaja, leves.

Keveset is mozog(olyan a munkahelye). Emiatt el is van hízva.

Ha már elmegy a boltba, elfárad, melege van, ablakot kell nyitnia, mert nem kap levegőt.

Sajnos dohányzik is, már egy ideje csúnyán köhög (rohamszerűen jönnek rá). Azt mondja, a szmogtól van....

Mit mondjak neki, amivel észhez téríthetném. Pl. hogy ennek az életmódnak mi lesz a következménye...

2012. jan. 31. 14:05
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2012. jan. 31. 14:42
 12/16 anonim ***** válasza:
És még annyi,hogy mindig a kezdet nehéz,aztán belejön,ha érzi,hogy jobban lesz tőle..
2012. jan. 31. 14:43
 13/16 A kérdező kommentje:

Csak leírom:anyukámról van szó.

Mindenben segítek neki, hogy ő tudjon magával foglalkozni. Megfőzök, mosok stb...hogy neki ne kelljen, s el tudjon menni az orvoshoz (köhögés miatt). De azt mondja, hogy nincs kedve.

Másoknak meg mindig azzal áll elő, hogy neki nincs ideje rá, mert főznie kell stb.

Mondtam neki, hogy de nem kell, mert én megcsinálom. S mindig nekemáll, hogy majd ő, majd ő. Olyan mintha direkt csinálná, hogy utána legyen mire fognia, hogy nincs ideje.

Készítek neki kaját, amire hazaér, de mindenbe beleköt. Ez azért nem kell neki, az azért nem. S mindig marad a szendvics. Abból se eszik amit ő főz.

2012. jan. 31. 15:00
 14/16 anonim ***** válasza:
Igen,az ember nagyon belekerülhet ebbe a mókuskerékbe és nehéz belőle szabadulni,mert,amig meg nem teszi az első lépést,addig nem is fogja föl,hogy mennyire rosszul érzi magát ettől az életmódtól..
2012. jan. 31. 15:05
 15/16 anonim ***** válasza:
Nincs valami olyan hobbija,amivel meg lehetne fogni?Tánc,vagy jóga vagy bármi,csak elkezdeni a dolgokat?
2012. jan. 31. 15:08
 16/16 anonim ***** válasza:

A nagyim és anyukám is nagyon cigis volt.

Anyukám tudta jól, hogy mennyire nem preferálom a bagót, így amikor terhes lettem elég csúnya dolgot csináltam.

Ennyit mondtam neki: Tudod, én is felnőttem anélkül, hogy ismertem volna a nagyit(két éves voltam mikor meghalt). A lányom is képes lesz felnőni.

Anyukám letette a cigit.

2012. jan. 31. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!