Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan vegyem rá, hogy változt...

Hogyan vegyem rá, hogy változtasson, mert nem egészséges az, amit csinál?

Figyelt kérdés

Egy közeli hozzátartozómról lenne szó. Nagyon egészségtelen életet él.

Napi kétszer eszik, de csak kenyeret (szendvicsként, melegszendvicsként).

Semmi főtt kaja, leves.

Keveset is mozog(olyan a munkahelye). Emiatt el is van hízva.

Ha már elmegy a boltba, elfárad, melege van, ablakot kell nyitnia, mert nem kap levegőt.

Sajnos dohányzik is, már egy ideje csúnyán köhög (rohamszerűen jönnek rá). Azt mondja, a szmogtól van....

Mit mondjak neki, amivel észhez téríthetném. Pl. hogy ennek az életmódnak mi lesz a következménye...

2012. jan. 31. 14:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem semmi közöd hozzá.
2012. jan. 31. 14:09
 2/16 anonim ***** válasza:
94%
ha te egészségesen élsz,akkor vidd el magaddal kocogni,vagy ebédeljetek együtt,egészségesen,esetleg vidd orvoshoz.nem vagy orvos véletlenül?akkor mondd neki orvosként.és azt is mondhatod,hogy nem csak munka az élet,hanem mozgás,evés,szórakozás is:)cigiről meg szoktasd le.van nicotine:)meg olyan tapaszok
2012. jan. 31. 14:12
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát én egyszer próbáltam segíteni önjelölt gyógyítóként-haha-egy barátnőmön, aki csokifüggő, elhízott, stb. Sírás lett a vége, szerintem neki kell dönteni.
2012. jan. 31. 14:15
 4/16 bánomisén ***** válasza:
100%
Ha ő maga nem akar ezen változtatni, akkor te nem tudsz. Felnőtt ember, nem kényszerítheted olyasmire, amit nem akar.
2012. jan. 31. 14:16
 5/16 A kérdező kommentje:

1-es! Köszönöm az értelmes hozzászólást, te biztosan jobban tudod mennyi közöm van hozzá. Imádom az ilyen válaszokat.

Direkt nem írtam le, hogy milyen családtag,de közeli, vele élek (legyen ennyi elég).S nem akarom, hogy baja legyen, mert féltem.

Igen az a baj, hogy nem hallgat senkire.Amikor mondtuk neki,hogy ne egyen annyi kenyeret(csak azt eszik), akkor ő azt úgy fogta fel: sajnáljuk tőle.Akkor nem eszik semmit, minek jön már haza....mindent támadásnak vél.

Tudom, hogy abban igazatok van, hogy neki kellene ezt elsősorban elhatároznia. Csak amikor féltünk valakit, s jót akarunk neki, akkor próbálunk segíteni neki. Ezért is írta ide, hogy hátha volt valakinek hasonló.

2012. jan. 31. 14:22
 6/16 anonim ***** válasza:
Felnőtt ember már!!! Ha akar változtatni, akkor fog.
2012. jan. 31. 14:22
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy a változáshoz neki is akarnia kéne változtatni...
2012. jan. 31. 14:24
 8/16 anonim ***** válasza:

Ha nem akar,nem fogod tudni.

Exemet én évekig próbáltam jobb belátásra birni,de az sem érdekelte hogy elhagyom emiatt,nem birtam nézni ahogy pusztitja magát,nem akartam hogy ha lesz gyerekünk,akkor az apját má ne ismerje,mert az meghal szivinkfartusban pl.

azóta 30 éves lett,130kiló,egyre több szervével van baj,de nem tud rá hatni senki.

2012. jan. 31. 14:31
 9/16 bánomisén ***** válasza:
Lehet az a közeli hozzátartozó akár a szülőd, gyereked vagy házastársad is, ha felnőtt ember, akkor nem kényszerítheted semmire, amit nem akar. Az természetes, hogy aggódsz érte, de ha állandóan ezzel nyúzod, csak megharagszik és szóba sem áll majd veled, plusz még a változtatás ellen is fordíthatod, annál többet dohányzik, eszik és annál kevesebbet mozog majd. Hagyd békén.
2012. jan. 31. 14:33
 10/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehetetlen rávenni,talán közös programok,egy kis testedzés együtt,ha megoldható..én is ilyen életet éltem és nekem az öcsém segitett jobb útra térni,pedig én sem akartam változtatni..kb.ugyanezek voltak nálam is,aztán elhivott egyszer megfuttatni a kutyát,meg tanácsokat adott étkezéssel kapcsolatban(pl.azóta nem eszem kenyeret,de mindennap ebédelek meleg ételt).meglett a hatása,10 kilót fogytam és sokkal jobban érzem magam,nagyon hálás vagyok neki:)
2012. jan. 31. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!