Hogyan vegyem rá, hogy változtasson, mert nem egészséges az, amit csinál?
Egy közeli hozzátartozómról lenne szó. Nagyon egészségtelen életet él.
Napi kétszer eszik, de csak kenyeret (szendvicsként, melegszendvicsként).
Semmi főtt kaja, leves.
Keveset is mozog(olyan a munkahelye). Emiatt el is van hízva.
Ha már elmegy a boltba, elfárad, melege van, ablakot kell nyitnia, mert nem kap levegőt.
Sajnos dohányzik is, már egy ideje csúnyán köhög (rohamszerűen jönnek rá). Azt mondja, a szmogtól van....
Mit mondjak neki, amivel észhez téríthetném. Pl. hogy ennek az életmódnak mi lesz a következménye...
1-es! Köszönöm az értelmes hozzászólást, te biztosan jobban tudod mennyi közöm van hozzá. Imádom az ilyen válaszokat.
Direkt nem írtam le, hogy milyen családtag,de közeli, vele élek (legyen ennyi elég).S nem akarom, hogy baja legyen, mert féltem.
Igen az a baj, hogy nem hallgat senkire.Amikor mondtuk neki,hogy ne egyen annyi kenyeret(csak azt eszik), akkor ő azt úgy fogta fel: sajnáljuk tőle.Akkor nem eszik semmit, minek jön már haza....mindent támadásnak vél.
Tudom, hogy abban igazatok van, hogy neki kellene ezt elsősorban elhatároznia. Csak amikor féltünk valakit, s jót akarunk neki, akkor próbálunk segíteni neki. Ezért is írta ide, hogy hátha volt valakinek hasonló.
Ha nem akar,nem fogod tudni.
Exemet én évekig próbáltam jobb belátásra birni,de az sem érdekelte hogy elhagyom emiatt,nem birtam nézni ahogy pusztitja magát,nem akartam hogy ha lesz gyerekünk,akkor az apját má ne ismerje,mert az meghal szivinkfartusban pl.
azóta 30 éves lett,130kiló,egyre több szervével van baj,de nem tud rá hatni senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!