Ha valaki depressziós, annak a lelke haldoklik?
Figyelt kérdés
2012. jan. 29. 22:05
13/21 anonim válasza:
Az enyhe depresszión az új pozitív élmények segítenek.
Amúgy nem a lelke haldoklik, mivel olyan nincs, az agyi hangulat/közérzetszabályzás állítódik el.
14/21 A kérdező kommentje:
Köszi Takkara:)
2012. jan. 30. 13:44
15/21 A kérdező kommentje:
Amúgy honnan veszitek,hogy nincs lélek?
2012. jan. 30. 13:44
16/21 A kérdező kommentje:
Köszi a többieknek is.Arról én is hallottam,hogy valami kémiai cucc megy végbe az agyban,de nem értem,hogy mi,mert sík hülye vagyok kémiából:D De elhiszem.
2012. jan. 30. 13:56
17/21 anonim válasza:
Ez inkább a biológiához meg orvostudományhoz tartozik, de ezért van h az antidepresszánsok, alkohol, kávé, kábítószerek, tudják módosítani a közérzetet vagy akár tudatállapotot, nem pedig a távolról ráolvasás/megátkozás.
18/21 anonim válasza:
Én ajánlottam a futást, meg az illóolajat stb. A futás pörgeti a hormonokat és boldogság hormon termelődik. Arra a napra amikor futsz jókedve lesz, elégedett és vidám leszel. Elég 1 km futnod, az nem sok. Keres rá a kezdő futók honlapjára, 1 perc futás 2 perc séta, 10 * ismételve.
De amíg nem tavaszodik ki jó a tea és az illó olaj.
19/21 A kérdező kommentje:
15:31 Nálunk most is tavasz van:DTeára nem lesz pénzem egy hamar,de a séta ingyen van.
2012. jan. 30. 16:10
20/21 anonim válasza:
Anyukám depressziós, mióta az eszemet tudom. Mikor bekerült a kórházba (kb 8-10 évvel ezelőtt), ott a doki elmagyarázta a "fizikai" oldalát. Az agy homloklebenye termel egy szerotonin nevezetű hormont, amit boldogság hormonnak is hívnak, ez a depiseknél kevés. Az antidepresszánsoknak ez az egyik fő összetevője. Nehezen lehet hozzászokni (kb 6 hét), és nem mindegyik bogyó válik be,de ezt még nem tudják mért. Anyukám konkrétan 4 hónapot volt benn a kórházban , mire beállították a gyógyszereket. Abban aki a futást ajánlotta nem mondott butaságot, mert mikor kiengedték, ezt tanácsolta a doki minél több aktív program, és minél inkább megpróbálni kiszakítani a megszokott környezetéből. A sport,tánc , bármilyen testmozgás is termel ilyen boldogság hormont. A filozófiai oldalát meg sokféle képp lehet magyarázni,de ez már ember, és személyiség függő. Hidd el én sajna "örököltem" a depressziós hajlamot, és látva azt, hogy az ő életét milyen szinten tette tönkre, mindig segít kilábalni belőle. Hol több nap-hét, hol kevesebb de küzdök :-)Midig a jóra kell koncentrálni. Meg azzal bíztatni magad, hol fény, ott árnyék is, és sajna át kell élni az árnyékot, hogy a fényt olyan szépnek lássad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!