Szerintetek egy 15-20 éves gyereknek tudnia kell, hogy a családnak mennyi a kiadás (rezsi), mennyi pénze van a szüleinek?
Szerintem is egy 13-14 éves is felfogja már, hogy mire kell a pénz. Főleg, hogy most ilyen koraérett már ez a réteg és bulira szórnák a pénzt vagy menő cuccokra.
Meg kell mutatni, hogy nézd, ennyi a villany, hogy netezhess, ennyi a víz, hogy fürödhess, ennyi a gáz (fűtés), hogy meleg legyen. Aztán megmondani, hogy ezt mennyiből is kell kigazdálkodni, mennyi marad kajára, ruhára, esetleg szórakozásra.
Megérti felfogja, sőt szerintem erősíti is a családot, mert ha pl gyűjtötök egy mosógépre, akkor tudja, hogy miért kell spórolni a vízzel, mert neki is érdeke, hogy tiszta ruhába járhasson.
Ha ezekbe belelát ő is jobban megtanulja a pénz értékét és jobban elfogadja, ha szorul a nadrágszíj.
20 éves mióta gyerek?
Szerintem igen, egy 14-15 éves GYEREK már beavatott lehet. Sőt, szerintem még hamarabb érdemes a gyerekkel megértetni, hogy a pénz nem fán terem....
A 20 évesnek szerintem meg ez nem kérdés...
Szerintem kellene.
Ha én is tudom anno, hogy baj van otthon, nem hallgattam volna szüleimre, hogy ne dolgozzak valami diák melót (pihenjek az a dolgom, meg tanuljak), hanem én is mentettem volna magunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!