2 személyes háztartás (fiatal pár) esetén zömében a kajaköltség vagy a háztartási rezsi a több kiadás egy hónapban?
Gondolom, hogy sokmindentől függ, de kíváncsi vagyok, akár összegszerű adatokkal alátámasztva is, hogy kiknek hogy alakul ez.
(direkt nem veszem bele a hiteltörlesztéseket, autófenntartást, klubokba járást stb, csak a kaja és a rezsi)
Lakásmérettől is függ.
Nekünk spec bent van egy százezerben másfél szobásban a:
-lakbér (50e)
-fűtés (10e nyáron, 20-30e télen)
-áram (6e)
-víz (6e)
-tv (2e)
-telefon (2e)
-mobiltelefon (3e)
-net (2e)
-gáz (4e)
-közösköltség (5e)
-2 bérlet (14e)
-szemétdíj (2e)
(összegek kb.-ra)
Egy napi kaja, hát, nehéz megmondani, számoljunk egy napi átlag: kenyér (200,) tej (200,) szalámi (150,) zöldség/gyümölcs (150), főzés (1000,) össz: 1700,
De ez is kb.
Meg hát még ehez jön alkalomszerűen: sampon, tusfürdő, tisztítószerek, zsebkendő, papírtörlő
Egyébként összességében szerintem (bár ezt még sose számoltam ki) a rezsi többe van, persze az sem mindegy, hogy vajaskenyéren élsz (mert olyan sz*r a fizud) vagy megteheted, hogy minden nap főzz normálisan.
Nekünk a rezsink alacsony (kicsi a lakás és spórolunk, ahol tudunk, netet használunk mindenre, amire lehet, pl. nincs tévénk és nem vagy csak minimálisat szoktunk telefonálni, inkább ímél), 25-30e egy hónapban maximum.
A kaja érdekes kérdés. Nekünk segítenek sokszor a szüleink, zöldséget nem is veszek, hanem otthonról hozok, az még sokkal finomabb is. Ha úgy jön ki a lépés, akkor rendelünk pizzát vagy elmegyünk kínaiba, egyébként főzök. Körülbelül heti 10 ezerből jövünk ki, ez néha több, néha kevesebb. Ha spórolunk, a feléből is ki lehet jönni, de akkor nagyon vacak kajákat kell enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!