Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mihez kezdjek az életemmel? A...

Mihez kezdjek az életemmel? A szülői örökségem hagyjam csak úgy el?

Figyelt kérdés

A szüleim meghaltak pár évvel ezelőtt. Örököltem egy házat: fel van újítva, jó állapotban van, legtöbbször szeretek itt élni. De elég elhagyatott helyen van (kertváros) itt lakom a nagymamámmal. A szomszédok kotnyelesek, rosszul vagyok ha találkozom kell velük, messze van a vásárlási lehetőség. Sokszor az jut eszembe jó lenne egy lakásba átköltözni, ott lehet nagyobb biztonságban érezném magam, nem ennyire kíváncsiak a szomszédok, jobb a közlekedés. De közben meg az jut eszembe hogy a szüleim hagyták rám a házat, mintha egy kicsit ők lennének, és csak úgy hagyjam itt?

Mit tennétek a helyemben? Költöznétek vagy maradnátok?

2012. jan. 28. 20:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Én a te helyedben maradnék. Az csak egyetlen előny, hogy közelebb lenne a vásárlási lehetőség. Ha családot alapítasz(ugye ez előbb-utóbb bekövetkezik)gyereknevelés szempontjából sokkal jobb a csendes környezet. És a kotnyeles szomszédasszonyról is változhat még a véleményed idővel. A ház, mindig ház marad, ha lakják. A lakásban pedig nem csak azt hallod, hogy mit csinál a szomszéd, hanem azt is hogy hányszor...Tudod, hogy nem véletlenül menekül mindenki kertvárosi övezetbe. Hallgass rám, nem fogod megbánni. A jövő hozhat ezt is, azt is, de ami már megvan nem kell elkótyavetyélni. Ha úgy döntesz, hogy megtartod és megmaradsz benne valamikor majd áldani fogod az eszedet, hogy így döntöttél.Na, akkor jussak eszedbe.
2012. jan. 28. 20:46
 12/20 A kérdező kommentje:

Á, csak úgy költöznék hogy ezt eladom, és veszek egy lakást helyette, tehát nem albérletbe. És akkor vagy jönne a nagyi is, vagy ő menne a sajátjába vissza, tehát szétköltöznénk. (Az övébe azért nem mehetünk mert ő vidékről költözött fel ide Bp-re, 80 km távolságnyira van az övé)

Na igen, ha lesz családom akkor meg lehet visszavágynék...Áhh nehéz ez. Mondjuk egyelőre csak elméleti szinten gondolkozom, hogy mi lenne jó.

2012. jan. 28. 20:49
 13/20 anonim ***** válasza:

Egy városban nem tudsz spórolni a rezsin. Ha valamikor nehézségeid lesznek, pl.munkanélküliség, akkor egy kertvárosban vissza tudod fogni a fogyasztást. Egy társas házban a közös költség fűtés melegvíz stb bnem biztos h tudzs spórolni. Nálunk van mérő, mégis télenm-nyáron 40 e csak a meleg+közös költség

erre jön a gáz 6000 mert átalányos, ha ki sme nyitjuk, akkor is ennyi, Új kazán kellett, 20 millió volt, a kapu 1 millió, ez mind plusz még.

Küle szomszéd bárhol akad. De jobb, ha nem közös a falad vele, s ha kilépszm, nem azon a közös fél méteren vársz vele a liftre.

Autó!! Tudod milyne jó?? 600.000-ért veszel már egy kis fogyasztású megkíméltet

2012. jan. 28. 20:51
 14/20 anonim ***** válasza:
89%
Van egy darab föld, ami a tied, ugye, ebből indulj ki. Előre gondolkodj, mint egy jó sakkozó. Mondom az élet hozhat bármit, az a darab föld a tied, függetlenül attól, hogy milyen ház van rajta. A lakásnak lakója van, a háznak gazdája.
2012. jan. 28. 20:57
 15/20 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom, maradj. Ha majd családod lesz, a panel szinte abban a percben kicsi lesz. Nemcsak a kutyusodnak kell a kert, a gyermekeidet is könnyebben fogod biztonságban tudni a saját kertedben. Forró nyári este kiülni a hűvösbe a fa alá, vagy főni a negyediken. Stb. nem ragozom, sokan menekülnénk akármilyen kicsi kertesbe a társasházakból, ha tehetnénk.

A nagyit én nem engedném el magam mellől, előbb-utóbb szüksége lesz, lehet valakire, aki naponta segít neki valamiben, ha ő nem akar visszamenni, én magam mellett tartanám.

2012. jan. 28. 21:10
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
A szomszédokat elküldheted bármikor a jó édes anyjukba. Az, hogy vidéken van ne zavarjon, nem rossz az. Ahogy előttem írta valaki, neked van egy darab földed. Ne cseréld le a kertes házat semmiképp panelre. Hidd el rengeteg panelos vágyik egy kertesházra, vagy csak egy kis vidéki birtokra. Szedj össze egy faszit, aztán ellesztek ti ott nyugodtan ;)
2012. jan. 28. 21:11
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

"Van egy darab föld, ami a tied"

Nekem is ez a mondatom... :)

Hidd el, MINDENNÉL többet ér az a darabka föld!!!!!!!!!!

Egy társasban csak egy gyufás skatulya kis lakója vagy, a 4 falon belüli rész a tiéd max, de az sem, mert a vezetékek meg a közgyűlési határozatok, meg a hülye lakók, akik megtorpedóznak minden szándékot... jahaj, egy rémálom a társas, eszedbe ne jusson! Aki teheti, házat vesz, nemhogy házból lakásba menjen...

Mint már mondták: vegyél kocsit!

Fiú vagy vagy lány? S hány éves?

2012. jan. 28. 21:12
 18/20 anonim ***** válasza:
Én eladnám és a pénzből vennék egy másik kertes házat egy másik környéken, ahol közelebb van minden. Panelba semmiképpen nem mennék, viszont vannak ilyen kisebb 4 lakásos társasházak, esetleg az még jobb megoldás lenne neked.
2012. jan. 29. 01:01
 19/20 anonim ***** válasza:
Gondolj arra, hogy a szüleid mit szeretnének. Gondolok ők is azt akarnák, hogy a gyerekük boldog legyen. Úgyhogy költözz, ha ez kell hozzá! Ne legyen lelkiismeret furdalásod.
2012. jan. 29. 07:54
 20/20 anonim ***** válasza:
Költöznék és kiadnám a lakást :)
2012. júl. 12. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!