Mihez kezdjek az életemmel? A szülői örökségem hagyjam csak úgy el?
A szüleim meghaltak pár évvel ezelőtt. Örököltem egy házat: fel van újítva, jó állapotban van, legtöbbször szeretek itt élni. De elég elhagyatott helyen van (kertváros) itt lakom a nagymamámmal. A szomszédok kotnyelesek, rosszul vagyok ha találkozom kell velük, messze van a vásárlási lehetőség. Sokszor az jut eszembe jó lenne egy lakásba átköltözni, ott lehet nagyobb biztonságban érezném magam, nem ennyire kíváncsiak a szomszédok, jobb a közlekedés. De közben meg az jut eszembe hogy a szüleim hagyták rám a házat, mintha egy kicsit ők lennének, és csak úgy hagyjam itt?
Mit tennétek a helyemben? Költöznétek vagy maradnátok?
Á, csak úgy költöznék hogy ezt eladom, és veszek egy lakást helyette, tehát nem albérletbe. És akkor vagy jönne a nagyi is, vagy ő menne a sajátjába vissza, tehát szétköltöznénk. (Az övébe azért nem mehetünk mert ő vidékről költözött fel ide Bp-re, 80 km távolságnyira van az övé)
Na igen, ha lesz családom akkor meg lehet visszavágynék...Áhh nehéz ez. Mondjuk egyelőre csak elméleti szinten gondolkozom, hogy mi lenne jó.
Egy városban nem tudsz spórolni a rezsin. Ha valamikor nehézségeid lesznek, pl.munkanélküliség, akkor egy kertvárosban vissza tudod fogni a fogyasztást. Egy társas házban a közös költség fűtés melegvíz stb bnem biztos h tudzs spórolni. Nálunk van mérő, mégis télenm-nyáron 40 e csak a meleg+közös költség
erre jön a gáz 6000 mert átalányos, ha ki sme nyitjuk, akkor is ennyi, Új kazán kellett, 20 millió volt, a kapu 1 millió, ez mind plusz még.
Küle szomszéd bárhol akad. De jobb, ha nem közös a falad vele, s ha kilépszm, nem azon a közös fél méteren vársz vele a liftre.
Autó!! Tudod milyne jó?? 600.000-ért veszel már egy kis fogyasztású megkíméltet
Én is azt mondom, maradj. Ha majd családod lesz, a panel szinte abban a percben kicsi lesz. Nemcsak a kutyusodnak kell a kert, a gyermekeidet is könnyebben fogod biztonságban tudni a saját kertedben. Forró nyári este kiülni a hűvösbe a fa alá, vagy főni a negyediken. Stb. nem ragozom, sokan menekülnénk akármilyen kicsi kertesbe a társasházakból, ha tehetnénk.
A nagyit én nem engedném el magam mellől, előbb-utóbb szüksége lesz, lehet valakire, aki naponta segít neki valamiben, ha ő nem akar visszamenni, én magam mellett tartanám.
"Van egy darab föld, ami a tied"
Nekem is ez a mondatom... :)
Hidd el, MINDENNÉL többet ér az a darabka föld!!!!!!!!!!
Egy társasban csak egy gyufás skatulya kis lakója vagy, a 4 falon belüli rész a tiéd max, de az sem, mert a vezetékek meg a közgyűlési határozatok, meg a hülye lakók, akik megtorpedóznak minden szándékot... jahaj, egy rémálom a társas, eszedbe ne jusson! Aki teheti, házat vesz, nemhogy házból lakásba menjen...
Mint már mondták: vegyél kocsit!
Fiú vagy vagy lány? S hány éves?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!