Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket mennyire neveltek/ti...

Titeket mennyire neveltek/ti mennyire nevelitek a gyereketeket a "nemének megfelelően"?

Figyelt kérdés

Engem a szüleim nem lánynak neveltek,hanem egyszerűen csak embernek.

Sohasem mondtak olyat, hogy én lány vagyok és nekem így meg úgy kell viselkednem,erre meg arra kell vigyáznom stb...

Az biztos,hogyha nekem lesz gyerekem,én is így nevelem majd őt.

Talán a nevelésemnek köszönhető,hogy bennem nincsenek sztereotípiák a nemekkel kapcsolatban.Én nem nőket és férfiakat látok a világban,hanem embereket.

2012. jan. 28. 18:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
45%

Ekkora jelentőséget talán csak a homokozóban jelentett, hogy kinek van kukija meg puncija, erre itt felnőtt emberek mondanak ilyet.

Meggyőződésem, hogy embernek lenni fontosabb, mint nőnek vagy férfinak. 100%-ban biztos vagyok benne, hogy a kicsi gyerekeknek is az lenne a fontosabb, csak a nyomi szülők mindent elrontanak, és beléjük nevelnek egy csomó elvárást, sztereotípiát, előítéletet.

2012. jan. 28. 21:10
 12/14 anonim ***** válasza:
50%
Ja, persze, aztán szegény gyerek majd nem találja meg önmagát sosem ebben a világban... Hála égnek, ezzel mindent megadtok neki, tényleg!
2012. jan. 28. 22:19
 13/14 anonim ***** válasza:
15%

Nem neveltek semmilyennek igazából. Volt egy időszakom mikor nagyon fiús voltam, de kinőttem. Na most sem hordok magassarkút, de azért nőiesebb vagyok.

Kisfiamat abszolút fiúnak neveljük, ha sírna egy póniért vagy más lányos dologért biztos, hogy nem kapná meg.

2012. jan. 28. 22:27
 14/14 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva, gőzöm sincs, hogy a szüleim hogyan akartak nevelni. :D Mármint két bátyám van, akik elég erősen hatottak rám, még ha nem is akarták. Pl. nekik hála abban nőttem fel, hogy ami rózsaszín, az fúj, mindig lebeszéltek a túlzottan lányos dolgokról, vagy egyszerűen kigúnyoltak, így egy idő után kezdtem hasonlítani rájuk. Itthon kisautókkal játszottam és Play Stationnel, viszont az oviban a többi kislánnyal pónikat rajzolgattam és "szerepjátékoztunk" szigorúan tinilány szereppel. :D Ruhából sosem szerettem a rózsaszín, hercegnős darabokat és a szoknyát, de nem voltam fiús. Inkább térdnadrágot hordtam pillangós vagy állatos felsővel. Nem emlékszem olyanra, hogy a szüleim rám szóltak volna, hogy ez nem nekem való, vagy hogy lány vagyok, szoknyát kell hordanom/viselkedjek a nememhez illően. Egyébként mostanra teljesen a kiskori énem ellentéte lettem, a szoknya hordást kivéve.
2012. jan. 29. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!