Csak nekem furcsa ez? Én nagyon megdöbbentem, hogy házasság így működhet?! Amúgy sem értem a különkasszát. Ez normális házasság, hát hol van itt a bizalom és jóban-rosszban, legalábbis az anyagiak tekintetében? (többi lent)
Egyik ismerős házaspár külön kasszán van. Anyuka itthon a gyerekkel, előtte kb. ugyanannyit keresett, mint apuka.A jelenlegi felállásban apuka fizet mindent. A gyermeknek ruhára volt szüksége és anyuka közölte, hogy azt is az apa vegye meg, mert ő spórolni szeretne, meg magára költeni (fodrász, kozmetikus stb.). Hozzáteszem a max gyedet kapja + a családi. A férjem is mondogatja,hogy a munkatársai között mi vagyunk a fehérhollók, de ez nálunk nagyon működik.
Légy szíves kíméljetek a más zsebében turkálni..., semmi közöd hozzá típusú válaszoktól, nem ez a szándékom, a férj panaszkodta el magát és tőlünk nagyon távol áll ez a felfogás és most kezdünk szembesülni, hogy nem a mi közös-kasszánk az általános. Lehet, hogy mi nem gondolkodunk jól?
Egyik válaszoló szerint külföldön külön kasszások a házasságok. MOndjál már példát, please. Mert az a külföld, amit én ismerek (Ausztria, Anglia, NÉmetország), ott egy értelmiségi ffi keres annyit, hogy eltartsa egyedül a családját, és a nő otthon van a gyerekekkel, legfeljebb hivatástudatból, vagy unalomból megy dolgozni. (Ha elvált, vagy megözvegyült, az más...). A szegényebb rétegeknél meg ha nem rakják össze, akkor nem jutnak egyről a kettőre.
A külön kassza nem az, kedves válaszolók, amikor két bankszámlánk van és hol az egyikről, hol a másikról utalgatjuk a közös felmerült költségeket. Hanem az, amikor mindent felesben fizetnek, és ez alól az sem kivétel, ha a másiknak nincs pénze. Ilyenkor a "pénzes" kifizeti a másik helyett, de várja, hogy azt a pénzt a másik visszaadja! A külön kassza arról szól, hogy az én pénzemhez nincs közöd. Ergo én döntöm el, hogy a közös költségek felén túl mire költök (nem érdekel a másik véleménye), nem rakunk félre közös célokra, és ha kölcsön adok, akkor azt visszavárom, hisz az én pénzem. Én kétlem, hogy a házasságok java ilyen lenne!
22/22 a kérdezőre kérdeztem vissza természetesen, NEM a válaszadókat kérdezem.
Mert én is veszek magamnak ezt-azt, és akkor persze a férjemnek kell megvenni más dolgokat. Ha elfogy a pénzem pl. csizmára. Akkor nem tudok bevásárolni.
Két meglátást fűznék hozzá:
1) talán mióta a házasság sem holtomiglan-holtodiglan, hanem kalkulálnak a válással is, hangsúlyt kapott a KÜLÖN pénz, külön vagyon, házassági szerződés, kassza így-úgy. Ha EGY család, és ez örökre szól, nincs jelentősége az ilyesminek, csak az esetlegesen felbomló házasságokban vagy élettársi kapcsolatban.
2) Onnantól, hogy egyikük nem dolgozik, hanem a gyerekeket neveli otthon, értelmét veszíti a külön pénz, mert ugye megosztják a CSALÁDI feladatokat: egyik pénzt keres MINDEN CSALÁDTAG számára, másik a családi fészket gondozza, s ehhez kap(NAK) valami minimális állami támogatást. Ilyenkor "külön kasszának" nevezni abszurd szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!