Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csak nekem furcsa ez? Én...

Csak nekem furcsa ez? Én nagyon megdöbbentem, hogy házasság így működhet?! Amúgy sem értem a különkasszát. Ez normális házasság, hát hol van itt a bizalom és jóban-rosszban, legalábbis az anyagiak tekintetében? (többi lent)

Figyelt kérdés

Egyik ismerős házaspár külön kasszán van. Anyuka itthon a gyerekkel, előtte kb. ugyanannyit keresett, mint apuka.A jelenlegi felállásban apuka fizet mindent. A gyermeknek ruhára volt szüksége és anyuka közölte, hogy azt is az apa vegye meg, mert ő spórolni szeretne, meg magára költeni (fodrász, kozmetikus stb.). Hozzáteszem a max gyedet kapja + a családi. A férjem is mondogatja,hogy a munkatársai között mi vagyunk a fehérhollók, de ez nálunk nagyon működik.

Légy szíves kíméljetek a más zsebében turkálni..., semmi közöd hozzá típusú válaszoktól, nem ez a szándékom, a férj panaszkodta el magát és tőlünk nagyon távol áll ez a felfogás és most kezdünk szembesülni, hogy nem a mi közös-kasszánk az általános. Lehet, hogy mi nem gondolkodunk jól?

2012. jan. 27. 19:47
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Kedves 6. válaszoló!

Szerencsére a férj jól keres, ilyen szempontból nem okoz gondot, csupán az elv zavaró számomra, hogy így meg van nevezve, hogy a férj fizet mindent (rezsi, hitel, kaja és minden egyéb)és most még a gyermek kiadásait is, ami eddig anyukára volt "osztva", hogy az anya többet spórolhasson és dönthessen a saját bevételéről.

2012. jan. 27. 20:11
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
19.58: azért ez nem egyértelmiűen külön kassza. annak pont az a lényege, h a felek minden felmerülő "közös" költséget (pl ide tartozik a rezsi is) szigorúan felesben állnak. nálatok ez épp nem így van. én is ismerek olyan párt, akik valóban külön kasszán vannak, a szó szoros értelmében. rezsi felesben, bevásárlás felesben, később, mikor gyerekek születtek, nekik is felesben. minden mást mindenki magának, ha kikerül a saját pénzéből, mivel a fennmaradó összeghez semmi köze a másik félnek. ezt olyan szinten komolyan vették, h amikor a feleség elveszítette az állását, rendesen rettegett attól, h nem tudja majd fizetni a felesben vett lakás rezsijének a felét, márpedig ezt a férje max 1v 2 hónapig hajlandó elengedni neki, de azt is csak neccesen! na, ezt hívják külön kasszának. lehet szidni a kérdezőt, de én is hüledeztem amikor erről hallottam
2012. jan. 27. 20:13
 13/24 anonim ***** válasza:
81%
kérdező, ahol férj fizet mindent és anyukának a fizetése a zsebpénze, az pont, h közös kassza! :)
2012. jan. 27. 20:14
 14/24 anonim ***** válasza:
73%

Nekem is furcsa.

Nem teljesen ugyanaz, de egyszer barátnőmmel és hosszú távú kapcsolatával fagyiztunk. Eszükben nem jutott volna kifizetni a másikét.

Én örülök, hogy nem vagyunk ilyenek a férjemmel.

2012. jan. 27. 20:15
 15/24 anonim ***** válasza:
70%

Mit is takar a köszös kassza? Mi nem dobjuk össze a pénzünket.

Akinek éppen van pénze, az fizet. Akinek nincs az kér a másiktól. Ha mindkettőnknek van, felezünk. Nagyjából arányosan van/nincs pénzünk, így ez működik (pl: előző hónapba én fizettem a rezsit, így nekem nincs, így neki van, és most ő fizeti). Nem csinálunk belőle ügyet. Nem turkálunk egymás tárcájába, de nem is titkolózunk, ez bizalom kérdése.

És jól megvagyunk.

2012. jan. 27. 20:17
 16/24 anonim ***** válasza:
27%

Ha a férj jól keres, akkor úgy vannak vele, hogy ő eltartja a családot, az asszonynak meg az a kevés pénz zsebpénz. Most vegye le a számláról, több száz v ezer ft-ért, tegye be otthon egy dobozba, majd vegye ki ugyan onnan? Mi értelme lenne. Nem az a lényeg, h hány számlát vezetnek, hanem h a férj számlájáról mennek a családi költségek a nőjéről meg az ő egyéni szükségletei, mert az pont arra elég.

Pl. nálunk én utalom a számlámról a fűtést, stb, a gyerekek pénzét, stb, ami utalással megy. A férjem fizeti a kapott készpénzből a scekkeket, és a kártyájáról a bevásárlásokat. De ha nekem készpénz kell, nem tőle kérek, hanem az enyémről vezsek le. Mivel két(három) helyre jön a fizetés, minek vegyítenénk össze, hoyg aztán szétrakjuk? Olyan értelemben közös a kassza, hoyg közösen döntünk, de két számlán+két buxában + 3borítékban tartjuk. Így van beosztva

2012. jan. 27. 20:50
 17/24 anonim ***** válasza:
50%
13/16 jól látja
2012. jan. 27. 20:52
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

hát a gyedből nemigen tud ruhákat meg számlákat venni úgysem..

ez az igazi közös kassza szerintem is és az igazi bizalom

...hogy nem számolják, ki mennyit hoz, hanem költenek szükség szerint

2012. jan. 27. 20:59
 19/24 anonim ***** válasza:
50%
Dicsekedett. Nme panaszkodott, hanem dicsekedett. Ha egy férfi ilyet mesél, akkor ő dicsekszik. Hoyg milyen jó apa és férj.
2012. jan. 27. 21:01
 20/24 anonim ***** válasza:
80%

Bár mi még nem vagyunk házasok,de 4 év azért már nem kevés... nálunk közös a kassza,hiába nekem vagy neki van munkája.Mindketten annyit költünk belőle amennyit szeretnénk,persze ésszerű határok között és miután minden kiadás le van tudva.

Én azért nem értem ezt a külön kassza dolgot,mert mi van ha valamelyik fél kiesik a munkából és tegyük fel nem munkanélküliség hanem egészségügyi gond miatt?.Akkor a házastársa KÖLCSÖN ad neki amit vissza kell fizetnie?Vagy simán éhen is halhat?

Eszünk ágában nem volt külön kasszáskodni még kezdetekkor se.

2012. jan. 27. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!