Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Manapság, hogy lehet egy...

Manapság, hogy lehet egy család boldog és kiegyensúlyozott?

Figyelt kérdés
2012. jan. 27. 14:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
22%
Erre tényleg itt akarsz választ kapni? Mikor erről több ezer oldalas tankönyvek íródtak?
2012. jan. 27. 14:39
 2/18 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem a kulcs az Anya és Apa, vagy sokkal inkább Férfi és Nő kapcsolata. Ha ők ketten rendben vannak, jól működik a párkapcsolat, akkor a család is boldog és kiegyensúlyozott lesz.
2012. jan. 27. 14:40
 3/18 anonim ***** válasza:
szerintem is.
2012. jan. 27. 14:46
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy elég összetett kérdés. Egy család akkor lesz boldog, ha foglalkoznak egymással, sok időt töltenek együtt és tudnak beszélgetni. Ehhez az kellene, hogy a szülők többre tartsák az együtt töltött időt, mint a pénzhajhászást. A felnőttek azt hiszik, hogy minél több pénzük van annál boldogabbak lesznek a gyerekek, mivel annál több mindent tudnak nekik megadni. De egy gyerek boldogsága nem a pénztől, fizikai tárgyaktól függ, csak ezt a szülők képtelenek felfogni. Éppen ezért ma már szinte lehetetlen igazán boldog családot találni.

A másik összetevő pedig ténylegesen a szülők viszonya. Túl sokan vannak együtt úgy, hogy nem is szeretik egymást. Azt hiszik a válástól sérülnének a gyerekek, közben viszont pont az ilyen egymás mellett éléssel sérülnek igazán. Torz képet kapnak a házasságról, családról... Borzasztó, mennyire felelőtlenek az emberek...

2012. jan. 27. 14:54
 5/18 anonim ***** válasza:

Az utolsó leírta amit szerettem volna!

24/F

2012. jan. 27. 15:05
 6/18 anonim ***** válasza:
65%

#4: ez szép, és igaz is a nyugati társadalmakra. Csakhogy nálunk a "pénzhajhászás" azt jelenti, hogy megpróbálsz annyi pénzt összeszedni, hogy a család ne legyen hajléktalan, és ne haljon éhen. Itt nem arról van szó, hogy megveszitek-e a 120 centis LCD tévét, hanem arról, hogy most 2 hétig nem eszünk húst, csak tésztát, mert nem telik rá.

Amíg ez a nyomorúságos helyzet nem változik, addig nincs értelme kiegyensúlyozott családról beszélni.

Kérdező: számtalan faktor játszik szerepet a boldog családban, ezek között vannak külső és belső körülmények is.

2012. jan. 27. 15:09
 7/18 anonim ***** válasza:
Ez pedig nem panaszkodás volt, csak leírtam egy társadalmi tömegjelenséget.
2012. jan. 27. 15:09
 8/18 anonim ***** válasza:

Imadlakemese:

árnyaljuk a képet! Nagy vonlaakban igazad van, de sajnos azt hiszem, nem is tudod, mennyi olyan gyerek van, aki csak a legalja sz.rt kapja enni, hogy anyu-apu terepjáróval járhasson munkába. (1 kilométerre a lakhelyétől, aszfaltozott úton.)

2012. jan. 27. 15:12
 9/18 anonim ***** válasza:
Az emberek általánosságban legalja sz*r feldolgozott élelmiszert esznek. Én nem nagyon tudom elképzelni azt a helyzetet nagy tömegben, hogy valaki csak azért ad szemetet a gyerekének, hogy terepjáróval járhasson.
2012. jan. 27. 15:31
 10/18 anonim ***** válasza:
Pedig létező jelenség. Maguknak mindent megvesznek, a gyerek a legócskább kaját kapja. Nap mint nap látom, nem elszigetelt egy-két eset, hanem mondjuk egy osztályból 10 gyereknél. Szomorú.
2012. jan. 27. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!