Miért van az, hogy sok esetben a testvér, ha már jól megy a dolga, pénze meg jó élete van, elfelejti hogy honnan jött és ki segített rajta?
Figyelt kérdés
A testvéremmel sosem veszekedtünk,nem emlékszem arra sem,hogy megbántottam volna valaha.Mégis ,amióta külföldön él,pénze meg gyönyörű nagy lakása van,teljesen megváltozott.Az igazsághoz hozzátartozik,hogy a szüleinkkel ő nincs igazán jóban.DE! Nem hiszem,hogy rajtam kellene bosszút álljon,azzal hogy még csak meg sem próbál segíteni nekem.Nem anyagilag gondoltam,nem várom el azt sem hogy örökre odaköltözzek hozzá.De segíthetne külföldön munkát találnom,hiszen ő az egyetlen testvérem.Mondjuk addíg,amíg nem találnék munkát ő befogadhatna magához.Szerintem egy több mint 100 négyzetméteres lakásban ,biztos elférnék.Én már mondtam is neki,hogy miért nem segít stb. Erre föl nekem visszaírja hogy a szüleink ílyenek,meg olyanok és hogy ők hogy viselkedtek vele kb 30 évvel ezelőtt.Megjegyzem ,amíg neki se volt sok pénze,addíg elég jó viszonyban volt a szüleinkkel.Most jut eszébe a nagyon régi sérelmeket fölhánytorgatnia!A pénz ennyire megváltoztatja az embereket???Megjegyzem a szüleink nélkül,ő nem tudott volna kijutni külföldre,ők ismertették meg ugyanis a férjével össze aki külföldön(NY-Európa) él. Vélemény?2012. jan. 25. 15:33
11/13 A kérdező kommentje:
Azért válaszoltam úgy,ahogy...mert azt látom a magyar emberek egyáltalán nem összetartóak...sajnos nem tévedtem (TISZTELET A KIVÉTELNEK).Itt a magyar emberekkel a politikusok is azt csinálnak amit akarnak,más országokban az emberek kiállnak egymásért,a jogaikért itt pedig nem.Tudom én,hogy néha az ember csalódik (olykor a saját családjában is),és nem kell mindig mástól elvárni a segítséget.Fölfogom azt is,hogy jó ha az ember önálló!!!De azért néhanap jól esne ha egy fikarcnyit is segítene az emberen a testvére .Mert szerintem nem lehet úgy élni mint a birkák,hogy csak önmagunkra gondolunk,a másik meg rohadjon meg úgy ahogy van.Én nem tartom magam ilyen embernek.Engem érdekel az,ha a szomszéd néninek nehéz a csomagja,és ha kell szívesen fölajánlom azt is,hogy segítek neki elcipelni a házáig...Bár lehet ,hogy én vagyok a furcsa....
2012. jan. 26. 22:41
12/13 A kérdező kommentje:
Te normális vagy? Egyáltalán nem azt mondtam,hogy engem el kell tartson a testvérem,vagy akár a testvérem házastársa!!!Egyébként is,azt sem mondtam,hogy a testvéremet eltartják!Nagyon jól fizető állása van,nincs szüksége rá hogy eltartsák!Mi lenne,ha még egyszer (vagy kétszer) elolvasnád a mondandómat???Max. 2 hétig ott lakhatnék (addig beszállnék a rezsibe természetesen).Addig esetleg találhatnék ott munkát,mivel elég jól beszélem a nyelvet.Látom nagy lavinát indítottam el,és csupa negatív választ kapok.Iszonyat furcsán gondolkodtok...
2012. jan. 26. 22:46
13/13 A kérdező kommentje:
Gondoltam,hogy külföldi beképzelt magyar vagy.Azok rosszabbak mint az itteniek.Utálom őket
2012. jan. 26. 22:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!