Mit tegyek, ha a húgom valószínűleg lopott tőlem?
Szombaton nálunk aludt. Vasárnap kikészítettem a csekkeket és a rávaló pénzt, beletettem a férjemnek egy borítékba. Ma szól, hogy az egyik számlát nem tudta kifizetni, egy ötezressel kevesebb volt.
Háromszor számoltam át a pénzt.
Végigkutattam az asztalt és környékét, hogy nem csúszott-e el valahova.
Senki más nem járt nálunk.
De megvádolni sem akarom.
5000ért nem érdemes cirkuszolni szerintem, de tanulj az esetből.
Esetleg ha jön legközelebb és bizonyosságot akarsz állíts "csapdát" (tudom ez kicsit viccesen hangzik) Hagyj kint valamennyi pénzt. Ha eltűnik lop a húgod. Szerintem csak teljes bizonyosság esetén hozd fel neki ezt.
10 éves ezért szerintem feltűnne otthon, ha felvetné a pénzt.
sajnos nekem muszáj 5ezren is cirkuszolni.
Albérlet, gázfűtés, kisgyerek...
Én nem pofoznám meg zavarnám el az édestestvérem, hanem leülnék vele és megkérdezném miért csinálja. Lehet, hogy tényleg szüksége van a pénzre valamiért, amit pl szégyell bevallani. Megkérdezném mire kell neki és miért nem kér.
Az agresszió nem méltó az emberekhez, mi emberek beszélgetni szoktunk.
Szinte anyai érzéseim vannak felé. Nem ütném meg.
Valószínűleg a harmadik válaszoló tanácsát fogadom meg, leülök vele és megbeszélem.
Nem akarom kakiba keverni otthon.
Semmiféleképpen ne tudasd vele, hogy gyanúsítod!! Óriási törést okozhatsz neki..., egész életében szégyellheti magát majd előtted, soha nem fog neked megnyílni többé...
Egyelőre sztm. is az a jó ötlet, hogy semmin ne változtass, hanem csak légy figyelmesebb...
Ne provokáld direkt pénzkirakásokkal (egyrészt átlátszó dolog, másrészt valószínű, hogy nem fog minden 20 ezerből 5-öt lelopni... :-/
Viszont ne is zárj el előle bizalmatlanul semmit sem...- ha ugyanígy lesz, akkor rakd ki a pénzt..., de figyelj oda, hogy hova rakod, mennyit, és ha egyértelműen kiderül (és nem csak "valószínűleg" - na akkor próbáld majd vel megbeszélni...) Ha már egyértelműen kiderül, neki sem lesz más választása, mint hogy kitálaljon...
Miért, most szerinted mit fog csinálni??? - Te mit csinálnál??? - nyílván tagadnál a végsőkig... ő is ezt fogja tenni: "nem loptam el", "biztos leesett", elszámoltad stb.--- ezzel mégis mit fogsz tudni kezdeni...?? semmit... ugyanott leszel, mint most... :-/
7.
Az a baj, hogy hiába pörgetem át az eseményeket az elmúlt két napban, akkor sem látok mást.
Ha besurranó tolvaj lett volna, akkor kétlem hogy a négy ötezresből meg húszezresből csak egyet vitt volna el.
Próbálon nem gyanusítani, de egyszerűen nem lehetett más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!