Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy sok esetben...

Miért van az, hogy sok esetben a testvér, ha már jól megy a dolga, pénze meg jó élete van, elfelejti hogy honnan jött és ki segített rajta?

Figyelt kérdés
A testvéremmel sosem veszekedtünk,nem emlékszem arra sem,hogy megbántottam volna valaha.Mégis ,amióta külföldön él,pénze meg gyönyörű nagy lakása van,teljesen megváltozott.Az igazsághoz hozzátartozik,hogy a szüleinkkel ő nincs igazán jóban.DE! Nem hiszem,hogy rajtam kellene bosszút álljon,azzal hogy még csak meg sem próbál segíteni nekem.Nem anyagilag gondoltam,nem várom el azt sem hogy örökre odaköltözzek hozzá.De segíthetne külföldön munkát találnom,hiszen ő az egyetlen testvérem.Mondjuk addíg,amíg nem találnék munkát ő befogadhatna magához.Szerintem egy több mint 100 négyzetméteres lakásban ,biztos elférnék.Én már mondtam is neki,hogy miért nem segít stb. Erre föl nekem visszaírja hogy a szüleink ílyenek,meg olyanok és hogy ők hogy viselkedtek vele kb 30 évvel ezelőtt.Megjegyzem ,amíg neki se volt sok pénze,addíg elég jó viszonyban volt a szüleinkkel.Most jut eszébe a nagyon régi sérelmeket fölhánytorgatnia!A pénz ennyire megváltoztatja az embereket???Megjegyzem a szüleink nélkül,ő nem tudott volna kijutni külföldre,ők ismertették meg ugyanis a férjével össze aki külföldön(NY-Európa) él. Vélemény?
2012. jan. 25. 15:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%
Ez egy eset volt. Hol a többi sok?
2012. jan. 25. 15:43
 2/13 A kérdező kommentje:
Ezt most nem igazán értem...
2012. jan. 25. 15:45
 3/13 bánomisén ***** válasza:
63%
Ha ki akarsz menni külföldre, menj. Számtalan ember indul úgy ki más országokba dolgozni, élni, hogy ott nemhogy testvére, de még ismerőse sincs. Ha neked az a fontos, hogy külföldön legyél, akkor indulj el, nem szükséges családtag ahhoz, hogy ott boldogulj, minden csakis rajtad múlik.
2012. jan. 25. 16:04
 4/13 anonim ***** válasza:
76%

Sajnos van akit elvakít a jólét, és tesód ilyen.

Hogy mért lesz valaki ilyen, azt nem tudom, de nem valami szerencsés eset sajnos.

Nekem ez a félelmem, bár kicsik a gyerekeink, de próbáljuk szépen nevelgetni őket, nem is várva semmit vissza majd ha nagyok lesznek, csak hogy normálisak legyenek velünk.

Lehet, hogy nálatok valami alap dolgok nem voltak elég stabilak a családban esetleg ?

Ha semmi különösebb, akkor ő ilyen önző hálátlan egyén.

Egyebek mellett, az sem egy pozitív dolog, ha másokra próbálunk támaszkodni. Próbálj meg ne elvárni másoktól semmi segítséget, próbálj magad lábain járni. Sokkal jobban értékeled majd magad, és nem is esnek rosszul dolgok így.

Értem, hogy tesók közt ennyi beleférne, de látod a különbség mit hoz ki, neked rosszul esik, hogy milyen a tesód most veled. Ha nem várnád el, akkor nem esne viszont rosszul. Sajnos ez van.

2012. jan. 25. 17:16
 5/13 A kérdező kommentje:
Értem én,hogy nem kellene másoktól (főleg nem a testvéremtől...) elvárni hogy segítsen, de pont azt magyarázom,hogy a szüleink segítsége nélkül ő is itt nélkülözhetne Magyarországon! RGO ő is csak segítséggel tudott kijutni külföldre.Egyébként nem hiszem,hogy olyan könnyű dolog lenne egy fiatal lánynak egyedül nekivágnia a nagyvilágnak,ám ha én mégis ezt megteszem,és jó életem lesz,munkám autóm,szép lakásom ,tuti hogy én is sz@rni fogok mindenkire.Megmondom,mindenki oldja meg a problémáit..
2012. jan. 25. 18:57
 6/13 A kérdező kommentje:
Ja,meg bocs de ha neked kicsi gyerekeid vannak, te azt tanítod nekik, hogy:" próbáljatok meg a saját lábatokra állni,és ne várjatok el semmilyen segítséget egymástól????????" Hiszen testvérek könyörgöm!!Ha ti (szülők) már nem lesztek ezen a világon,mégis kire számíthatnak?Nem egymásra?Vagy én vagyok a hülye?Nem nagyon értem ezt a gondolkodást.Egyébként a mostani magyarok tényleg mások,mint a régiek....
2012. jan. 25. 19:05
 7/13 anonim ***** válasza:

Jujj, Dulifuli !

Ne csináld már ! Nem akartam komolyabban érzékenykedni, de én szerintem nem voltam durva se. Lényegében a tesód ilyen és kész. Hogy mitől azt nem tudjuk, sokakat megbolondít a pénz.

Igenis el kellene merjünk várni a saját családunktól segítséget ez lenne a normális, én is így gondolom, hogy tesód miért nem azt nem tudom.

Én már csalódtam emberekben, (mint most te is) és idősebb vagyok nálad talán innen ered, hogy javasolni mertem, (nem kritizálni !) hogy minél inkább saját lábadon állsz meg, annál jobb neked !

De dulifuliskodsz, és csak negatívan akarod meglátni a választ, amit viszont nem értek, de talán ha a hozzáállásod ilyen a javaslatokhoz, hozzászólásokhoz, akkor talán nem kellene kitegyél kérdést, és talán nem kellene csodálkoznod, ha tesóddal is dulifuliskodtál (csak nem vetted észre,) hogy most meg nem foglalkozik veled.

Nyugodtan dulifuliskodhatsz tovább ha neked az jó, én ezt a kérdést törlöm, szóval csak mások idejét pazarlod, hogy olvashatják, mert én nem fogom a köv. válaszod, ha reagálsz.

2012. jan. 25. 19:46
 8/13 A kérdező kommentje:
Na és ha véletlenül talán dulifuliskodtam volna a tesómmal akkor mi van??????(Egyébként nem tette...).Hagyja hogy a testvére nemsoká földönfutó legyen?Ez olyan,mintha netán egyszer csúnyán nézett rám a tesóm,én meg eljátszom a nagy dámát hogy én akkor most nem segítek neki.Magyarország azért van ilyen helyzetben amilyenben,mert tele van olyan gondolkodásúakkal mint te.Nem tartanak össze a mai magyarok s ez szégyen és gáz...Bár,ha jobban meggondolom itt nem is élnek igazi magyarok...
2012. jan. 25. 21:31
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Az a véleményem, hogy púp akarsz lenni a tesód hátán. Már miért kellene odaköltöztetnie magához és eltartani téged, amíg munkát nem találsz? Lehet, hogy a férjének nem vagy szimpi, meg egyáltalán, az az ember csak a tesódat akarja kényeztetni és eltartani, téged már nem, szóval ne pattogj. Ha annyira külföld a vágyad, akkor keress munkát és albérletet egyedül, ahogy sokan mások (én is, például) Az meg, hogy bemutatnak valakinek, az messze nem garancia a házasságra, szóval nem a szüleidnek köszönheti a szerencséjét a nővéred, hanem saját magának.
2012. jan. 25. 22:31
 10/13 anonim ***** válasza:
24%

Majdnem félek válaszolni, a hozzáállásod a véleményekhez borzasztó, lehet azért nem fogsz oda jutni soha ahol tesód tart. Szegény válaszíró nem írt semmi rosszat, és jól megaszontad neki..

Nem azért van ilyen helyzetben az ország. Viszont ha meg mégis, akkor azért, mert sokan, mint te is mástól várják el a segítset és mégse így kellene lennie.

Az se baj, ha azt tanítja esetleg a gyerekének, hogy nem számíthat még a tesójára se, (bár nem hinném), mert mint látszik te sem számíthatsz tesódra és most kaptad a pofont tőle. Míg ha valaki megtanítja, legalább számít erre, és nem csalódik.

Igen a pénz képes megváltoztatni az embereket.

2012. jan. 25. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!