Ti hány éves kortól vinnétek magatokkal a gyereketeket temetésre?
Nem korfüggő.
Megkérdezném a kisgyereket, el akar-e jönni. Ha igen, akkor jön. Ha nem, nem erőltetném.
Én először 12 évesen voltam, osztálytársam édesanyja halt meg, ott volt az egész osztály. Kötelező volt.
Én meg még évekig álmodtam vele és rettegtem tőle. Az a lyuk a földben, hogy ott a koporsóban egy élettelen test. Ha rágondolok erre az egészre hányingerem lesz...
18 voltam, amikor meghalt a nagymamám férje. Őt hamvasztották és csak a kis váza volt látható, az annyira nem zavart meg.
Szóval egyénfüggő. Sokan felnőttként sem bírják. Én a helyedben elbeszélgetnék a kisgyerekkel... Elég nagy már ahhoz, hogy felfogja mi történt és elmondja, hogy mit gondol erről..
kb 4évesen voltam.Nagyon sok mindenre nem emlékszem de arra igen hogy házban voltunk és láttam a dédit.Nyitott koporsó volt.Soha semmilyen problémám nem adodótt ebből,elég sok halotatt láttam már,itt divat a nyitott koporsó.
Hogy a lányomat mikor vinném el?remélem nagykorában,mert ez az jelentené hogy nem halt meg senki közeli.Távoli temetésre amugy sem vinném.
Szerintem olyan 6-7 éves korától.
5 és 2 éves fiaim vannak. Temetőben voltak már halottak napján, de egy botrány volt az egész, mert hiába mondtuk nekik, hogy ott nem szabad rohangálni, egymást cukkolták és tök jó mókának tartották a sírok közötti bújócskázást.
Szóval ebből kiindulva több óvodást egyszerre biztosan nem vinnék el egy temetésre. Nem tudom, hogy együtt felfognák-e, hogy miről van szó és hogy tisztelniük kell nekik is a halottakat.
Csak a nagyfiamat egyedül már valószínű, hogy elvinném, mert ha nincs ott a kistesója, akkor tök ügyes és szófogadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!