Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hány éves kortól vinnétek...

Ti hány éves kortól vinnétek magatokkal a gyereketeket temetésre?

Figyelt kérdés
2012. jan. 24. 20:14
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Én 5 éves voltam amikor az imádott dédim meghalt,az ő temetésén voltam elősször.Én úgy érzem egy gyereknek is lezárás lehet,mint a felnőttnek.Ennek ellenére a lányomat nem vittem el a mamája temetésére,ugyanis nála volt amikor meghalt,látta őt.A temetés viszont urnás volt.Pszichológustól kérdeztük meg mit mondjunk mit tegyünk.Másnap kivittük a temetőbe és ő is elbúcsúzhatott.De egyfolytában azt kérdezte hol van a teste.Ezt a temetés közben nem tudtam volna vele úgy megbeszélni mint másnap.4 éves volt akkor.A nagyobbik lányom 6 éves volt a dédi temetésekor,elvittük,nem volt gond.
2012. jan. 24. 22:29
 22/29 anonim ***** válasza:
53%

Nem korfüggő.

Megkérdezném a kisgyereket, el akar-e jönni. Ha igen, akkor jön. Ha nem, nem erőltetném.

Én először 12 évesen voltam, osztálytársam édesanyja halt meg, ott volt az egész osztály. Kötelező volt.

Én meg még évekig álmodtam vele és rettegtem tőle. Az a lyuk a földben, hogy ott a koporsóban egy élettelen test. Ha rágondolok erre az egészre hányingerem lesz...

18 voltam, amikor meghalt a nagymamám férje. Őt hamvasztották és csak a kis váza volt látható, az annyira nem zavart meg.

Szóval egyénfüggő. Sokan felnőttként sem bírják. Én a helyedben elbeszélgetnék a kisgyerekkel... Elég nagy már ahhoz, hogy felfogja mi történt és elmondja, hogy mit gondol erről..

2012. jan. 24. 23:28
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Véleményem szerint a halál, ugyanúgy, mint a születés az élet része.Ha valaki már egészen korán találkozik vele, és korának megfelelően beszélhet róla, akkor nem lesz semmi gondja.Itt is írják páran, hogy tizenx évesen is félnek a temetéstől, temetőtől.Rosszul van, ha csak rágondol.Nem kéne.Előbb-utóbb mindenki odajut, ezt el kell, és el is lehet fogadni.
2012. jan. 25. 06:54
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Egeszen kicsit is. En 6 evesen voltam eloszor es nem okozott lelki torest. Egy gyerek nagyon is tisztaban van a halal fogalmaval es amig nem kezelik tabu temakent, az elet reszekent fogja fel. Az is, merni kell rola beszelni.
2012. jan. 25. 08:47
 25/29 anonim ***** válasza:
87%

kb 4évesen voltam.Nagyon sok mindenre nem emlékszem de arra igen hogy házban voltunk és láttam a dédit.Nyitott koporsó volt.Soha semmilyen problémám nem adodótt ebből,elég sok halotatt láttam már,itt divat a nyitott koporsó.

Hogy a lányomat mikor vinném el?remélem nagykorában,mert ez az jelentené hogy nem halt meg senki közeli.Távoli temetésre amugy sem vinném.

2012. jan. 25. 09:18
 26/29 anonim ***** válasza:

Szerintem olyan 6-7 éves korától.

5 és 2 éves fiaim vannak. Temetőben voltak már halottak napján, de egy botrány volt az egész, mert hiába mondtuk nekik, hogy ott nem szabad rohangálni, egymást cukkolták és tök jó mókának tartották a sírok közötti bújócskázást.

Szóval ebből kiindulva több óvodást egyszerre biztosan nem vinnék el egy temetésre. Nem tudom, hogy együtt felfognák-e, hogy miről van szó és hogy tisztelniük kell nekik is a halottakat.

Csak a nagyfiamat egyedül már valószínű, hogy elvinném, mert ha nincs ott a kistesója, akkor tök ügyes és szófogadó.

2012. jan. 25. 11:49
 27/29 anonim ***** válasza:
61%
Én inkább rábíznám rokonra,ismerősre.Nem hinném,hogy jót tesz egy gyerek lelkének,ha végig kell néznie egy temetést.Nem is talán a temetéssel van baj,hanem a sok jajveszékelő idős nénivel,mert valljuk be van belőlük bőven egy temetésen,és hát azt sem szerencsés a gyereknek látni,ha a halott valamelyik családtagja rosszul lesz,pánikrohamot kap,hisztérikus lesz! Én 21 évesen voltam először /és azóta sem/és hát nehéz volt az egészet feldolgoznom.
2012. jan. 25. 20:41
 28/29 anonim ***** válasza:
Én 13 évesen voltam elöször temetésen,de akkor ott voltak a 8 és 10 éves öcséim is
2012. júl. 12. 16:15
 29/29 anonim ***** válasza:
én 9 évesen voltam elöszőr temetésen igaz hamvasztásos volt .a dédnagymamàm halt meg.nagyon szerettem minden nap láttam és melletünk lakott. szerintem egy gyereket 6-7 èves korában már érdemes elvinni a temetésre
2012. júl. 24. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!