Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehetnék jóban a párom...

Hogy lehetnék jóban a párom gyerekével?

Figyelt kérdés

Én 34 vagyok, a párom 42. Két éve vagyunk együtt, de nem költöztünk össze a gyereke miatt. Nekem nem lehet gyerekem, neki van egy 9 éves lánya, aki vele él. A probléma az, hogy bármit kérek a kislánytól, bármire akarom megkérni, vagy egyszerűen csak beszélgetni szeretnék vele a válasz mindig ugyanaz, "Nekem ne beszélj, nem vagy az anyám!" Én egy albérletben lakom, ők meg egy kertes családi házban, úgyhogy odaköltözhetnék, de nem merek. Nem tudom, hogy bírnám ki a kislánnyal egy fedél alatt. Eddig minden próbálkozásom kudarcba fulladt, úgyhogy kezd elmenni a kedvem az egésztől.

A kislány 4 éves volt, amikor az anyukája meghalt egy betegségben, az apjának azóta nem volt senkije, mert mindenki ráunt a gyerek viselkedésére. Még én vagyok vele a legrégebben, de ugye én nem lakom velük. Van valakinek valami jó ötlete, mit csináljak?

2012. jan. 24. 13:59
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Az apjával teljesen más. Ha meg ketten vagyunk ott vele, akkor is olyan, mintha az apja csak egyedül lenne. Engem teljesen levegőnek néz. Ha az apja beszél vele, akkor egy édes, aranyos gyerek, ha én akkor vagy semmi, vagy a nem vagy az anyám. Ha szól neki az apja, hogy ne így viselkedjen, vagy hogy ezt nem szabad, néz rá, nem szól semmit, és minden marad a régiben. Mintha meg sem hallaná, hogy az apja mire kéri, ha az velem kapcsolatos.
2012. jan. 24. 15:39
 12/13 anonim ***** válasza:

Ha az apuka ennyit tesz csak az édes kevés. Kettesben kell a kislánnyal beszélnie erről, és nem erőltetve, de megpróbálni elfogadtatni vele, hogy ez az élet rendje.

Nem anya szerepként kell téged beadjon, hanem az ő párja, akit szerethet és felnőtt. De biztosítva affelől a kislányt, hogy őt sosem hagyja el, előbb lesz az, hogy ő maga fog kirepülni. Azt ne is mondjátok neki, hogy nem lehet gyereked egyelőre, mert lehet ez erősíti abban, hgy te akarod anyuka szerepét betölteni. Esetleg majd ha jobban lesztek már, akkor, hogy örülsz, hogy van ő neked.

Apuka sokkal többet kell tegyen a dologért, ha téged is választ, vagy egyáltalán párt akar magának komolyan, nem csak átmenetit.

2012. jan. 24. 17:22
 13/13 anonim ***** válasza:
Abban mindenkivel teljesen egyetértek, hogy ne egy kis 9 éves kislány dirigáljon egy felnőtt embernek, de azt is megkéne érteni, hogy egy gyerek számára milyen az, hogy hirtelen egy új ember lép az életébe, akit meg kell szoknia. Saját szemszögemből mondhatom, hogy igencsak nagy változás ez egy kislány számára, amit nem fog olyan hamar megszokni. Talán elsőként az lenne a legjobb, ahogy itt sokan mondták, hogy szép lassan összebarátkozni a kislánnyal, de valamilyen szinten ez a kapcsolat inkább csak baráti szinten kell hogy megmaradjon. Különben, ha a gyerek érzi, hogy egy számára idegen ember szól bele az ő életébe kamasz korára olyan szinte ellenséges lesz, hogy akár egy boldog kapcsolat is tönkremehet. Én 18 éves vagyok, félig-meddig ez történt az én esetemben, amikor nevelőapám betette ide a lábát. Elsőként minden jól ment, de miután beleszólt az életembe nem tűrtem el tovább. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy jobb, ha a kislány barátnőnek tekint és nem egy "betolakodónak"
2012. jan. 26. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!