Szerintetek ez a ruha túl kihívó lenne, igaza van anyának? Miért teszi ezt mindig?
A barátom gimis és a sulijában lesz egy bál,ez az év egyik legnagyobb eseménye az év közben.Elhívott,de mondtam neki,hogy nincs semmilyen ruhám,amit felvehetnék és most anya nem fog pénzt adni.Erre Ő megvette a ruhát és egy hozzá illő magassarkút.
Anya kiakadt,hogy az a ruha nem korombelieknek való és nem örül neki,hogy a barátom mindent megvesz nekem,mert ez neki kellemetlen.
Tényleg sok mindent vesz a barátom ajándékba,de nem én mondom neki,hanem csak úgy meglep velük,én pedig örülök neki,mert tudom,hogy anya nem venne olyan dolgokat,mint amiket Ő vesz,mert anya nem szereti a márkás dolgokat,szerinte felesleges sokat költeni ruhákra,kiegészítőkre vagy parfümre...
De anya nem ismeri a barátomék anyagi helyzetét,nagyon gazdagok,akármit megengedhetnek maguknak és a barátom mondta,hogy Ő azért vesz nekem mindig ajándékot,mert szeret és boldognak akar látni.
Tegnap is elkezdett velem üvöltözni,mert megtudta,hogy már lefeküdtem a barátommal és néha ott alszok náluk...teljesen kiborultam,hajnalig nem tudtam elaludni és ma felvételit írtam,kialvatlanul mentem és azért haragszik,mert nem mondtam el neki azt,hogy mi van a barátommal.
Ha elmondtam volna,akkor csak veszekedés lett volna a dologból,mert Ő állítja,hogy tudja,mi a jó nekem.
Azért nem mondtam el,mert tudtam,hogy sosem engedné,hogy ott aludjak náluk.
Nem értem,hogy miért nem fogja fel,hogy nem vagyok 5 éves,akinek megmondhatja,hogy mit lehet és mit nem.
A kérdéseim a következők:
Szerintetek a fenti ruha tényleg nem való nekem(nekem amúgy nagyon tetszik)?
Anya miért csinálja ezt?
Mit csináljak,hogy leszálljon a barátomról és rólam?
Köszönöm szépen előre válaszaitokat!
hát én sem örülnék ha a 14 éves lányom lefeküdne bárkivel is
bár a srác rendesnek tűnik nekem, hogy több mint fél évet várt rád, sőt még ajándékoz is
szerintem ti kérdező nem olyan párok vagytok akiket mostanában látok, és akiktől hányingert kapok
többi válaszoló miért bántsátok őt? mégis mi okból nevezitek riherongynak??? gondolkozzatok már felnőtt, érett stb emberek, hogyan engedhetitek ezt a hangnemet egy 14 éves lánnyal szemben??? egy 14 éves szerelmes lányról beszélünk
basszus...
én sem támogatnám a szexet neki, na de álljon már meg a menet
kérdező: amíg védekeztek addig véleményem szerint rendben van, de azt sosem felejtsétek el!!!
anyukáddal pedig kedves hangnemben ülj le beszélni és mond el neki mit érzel és nyugtasd meg, hogy ne aggódjon. megértem őt is. nagyon is
:)
ha az én lányom lennél én is kiakadtam volna :)
a ruhával még nem lenne bajom, de azzal, hogy lefekszel a barátoddal meg, hogy elhalmoz drága ajándékokkal az nagyon nem tetszene.
igyekszem úgy nevelni a gyerekemet, hogy ne történjen ilyen vele, remélem nem kapok egy olyan pofont az élettől mint anyukád :)
ha megengedsz egy gondolatot, 15 éves a barátoddal, 9 hónapja van veled és nehéz neki mert több lánnyal lefeküdt már? ezt te sem hiszed el, ugye? ;)
Gyerek vagy még, ez a ruha nem a te stílusod. Szép-szép, de kell egy kor, amiben már ez jól áll. 20-25 éves kor.
Egyébként én vigyáznék ezzel a "pénzért" dolgokkal. Ki tudja, mi lesz később, nem vesznek-e a szájukra az emberek, hogy "na, ott az a k*rva, aki márkás cuccokért bevállal dolgokat". Meg most, hoy már megvoltál a barátodnak, ki tudja, meddig fog megtartani...
Nem akarlak bántani, de ébredj fel, kislány. Viselkedj a korodnak megfelelően, és hallgass anyádra, mert attól, hogy kiabál, még jót akar neked és félt téged.
Kedves kérdező,
a legnagyobb baj nem azzal van maiért anyukád üvöltözik veled, vagy vesz e drága ruhákat neked vagy sem, hanem azzal, hogy te ezeket a dolgokat, amiket fentebb említettél, a világ legtermészetesebb dolgaként éled meg.
Ennek sok oka lehet, a társadalom, a közeg ahol élsz, a barátok akik körbevesznek. Nem könnyű egy mai tinédzser élete, ez tény. Viszont! Nem lehet csak és kizárólag mást okolni, az élet korábban sem volt könnyebb vagy élhetőbb csak másabb. Azt szeretném ezzel hangsúlyozni, hogy legfőképpen Te magad vagy az, aki tehet ezek ellen. Magadnak kell megteremtened a saját értékrended. És minél alacsonyabbra rakod a lécet, ezek a dolgok, amiken látod milyen sokan kiakadnak, neked annál kevésbé lesznek feltűnőek vagy természetellenesek.
Szóval nagyon résen kell lenned, mert az, ahogy a jelenben élsz, megalapozza hogy ki leszel a jövőben.
Szerintem ülj le és gondolkodj el ezeken a fontos dolgokon. Hogy valójában miért feküdtél le vele ilyen fiatalon stb. Biztos klassz hogy nem vagytok tehetősek, és ő pedig elhalmoz mindennel, de ne érezd feltétlenül azt, hogy neked ezt ilyen formában kell meghálálnod mindenképpen. Erőt kívánok a jövőben, hogy megtaláld a helyes utat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!