Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez a ruha túl...

Szerintetek ez a ruha túl kihívó lenne, igaza van anyának? Miért teszi ezt mindig?

Figyelt kérdés

[link]

A barátom gimis és a sulijában lesz egy bál,ez az év egyik legnagyobb eseménye az év közben.Elhívott,de mondtam neki,hogy nincs semmilyen ruhám,amit felvehetnék és most anya nem fog pénzt adni.Erre Ő megvette a ruhát és egy hozzá illő magassarkút.

Anya kiakadt,hogy az a ruha nem korombelieknek való és nem örül neki,hogy a barátom mindent megvesz nekem,mert ez neki kellemetlen.

Tényleg sok mindent vesz a barátom ajándékba,de nem én mondom neki,hanem csak úgy meglep velük,én pedig örülök neki,mert tudom,hogy anya nem venne olyan dolgokat,mint amiket Ő vesz,mert anya nem szereti a márkás dolgokat,szerinte felesleges sokat költeni ruhákra,kiegészítőkre vagy parfümre...

De anya nem ismeri a barátomék anyagi helyzetét,nagyon gazdagok,akármit megengedhetnek maguknak és a barátom mondta,hogy Ő azért vesz nekem mindig ajándékot,mert szeret és boldognak akar látni.

Tegnap is elkezdett velem üvöltözni,mert megtudta,hogy már lefeküdtem a barátommal és néha ott alszok náluk...teljesen kiborultam,hajnalig nem tudtam elaludni és ma felvételit írtam,kialvatlanul mentem és azért haragszik,mert nem mondtam el neki azt,hogy mi van a barátommal.

Ha elmondtam volna,akkor csak veszekedés lett volna a dologból,mert Ő állítja,hogy tudja,mi a jó nekem.

Azért nem mondtam el,mert tudtam,hogy sosem engedné,hogy ott aludjak náluk.

Nem értem,hogy miért nem fogja fel,hogy nem vagyok 5 éves,akinek megmondhatja,hogy mit lehet és mit nem.

A kérdéseim a következők:

Szerintetek a fenti ruha tényleg nem való nekem(nekem amúgy nagyon tetszik)?

Anya miért csinálja ezt?

Mit csináljak,hogy leszálljon a barátomról és rólam?

Köszönöm szépen előre válaszaitokat!

2012. jan. 21. 17:52
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
83%
Figyelj, ha csak 14 vagy akkor jogosan aggódik... Szerintem ennyi idősen nem kellett volna lefeküdnöd a barátoddal, és mindenképp el kellett volna anyukádnak mondani. Ha én lennék a helyében,én is mérges lennék rád. Hidd el, nem azért csinálja, hogy ártson neked, csak meg akar védeni, pl. te sem örülnél, ha terhes lennél nem? A ruháról meg csak annyit, hogy tetszik, és szerintem ahhoz képest amit ma hordanak a tinik, nem olyan durva, de azért elég rövidke, úgyhogy némileg megértem anyukádat.
2012. jan. 21. 18:06
 12/47 anonim ***** válasza:
84%
És jobb lenne ha most a legnagyobb gondod inkább a felvételi lenne, nekem az volt a te korodban!
2012. jan. 21. 18:06
 13/47 anonim ***** válasza:
89%

Ha 14 éves vagy, akkor mindenben igaza van anyukádnak. Csak azt nem értem, hogyhogy nem tudta, hogy a barátodnál alszol? Nem vette észre, hogy nem vagy otthon, vagy hazudtál neki, hogy másnál töltöd az éjszakádat?

Sajnálom anyukádat, nem tudom mit tennék a helyében veled...

2012. jan. 21. 18:07
 14/47 anonim ***** válasza:
23%
Bocsanat , azt a hataros dolgot vissza szivom mert most neztem meg hogy amig en a valaszom irtam , mar sok valasz erkezett! Igazuk van! :) sajnalom :()
2012. jan. 21. 18:09
 15/47 A kérdező kommentje:

A tanulásra is koncentrálok,csak rajzból lettem 4-es félévkor,a többi mind 5-ös és a felvételi is tök jól sikerült megérzésem szerint.

A barátom 15 éves.

Amikor a barátomnál alszom,akkor általában azt szoktam neki mondani,hogy apánál alszom,mert vele nincs jóban,így alig beszélnek.

2012. jan. 21. 18:09
 16/47 anonim ***** válasza:
79%

És még hazudsz is otthon.

Tudod, vannak családok, ahol ennyiért már úgy megvernének, hogy ülni nem tudnál, nemhogy szexelni.

2012. jan. 21. 18:12
 17/47 anonim ***** válasza:
97%
A hazugsagokkal csak azt ered el hogy akkor sem fog hinni neked amikor igazat mondasz!:(
2012. jan. 21. 18:13
 18/47 anonim ***** válasza:
95%
Most már hazudtál neki, kénytelen leszel visszaszerezni a bizalmát. Az tökjó, hogy jól tanulsz, az már egy jópont a szemében, de ezentúl ne hazudj neki! Persze, hogy meg akar tiltani mindent, h ilyen fontos dolgokat nem mondtál el neki. Lehet, hogy ha elmondtad volna, veszekedés lett volna belőle, de még mindig jobb, mintha elveszíti a bizalmát benned nem? Próbáld vele legközelebb a dolgokat megbeszélni, és ha nem akar engedni, próbáld neki elmagyarázni, miért fontos a dolog, ha ez sem hat rá, talán gondolkozz el azon, hogy esetleg neki van igaza.
2012. jan. 21. 18:14
 19/47 anonim ***** válasza:
81%

1. A ruha szép, bár valóban nem egy 14 éves kislányhoz illő.

2. Anyukád azért csinálja, mert az anyukád és az anyukáknak az a feladatuk, hogy a naiv kislányaikat helyes irányba tereljék, hogy egészséges felnőtt nő válhasson belőlük az idővel.

3. A szex nagyon korai volt még, az írásodon is látszik, hogy nem vagy elég érett gondolkodású. De ha már így történt a dolog, akkor örülj, hogy nem "tiltott el" a barátodtól egy életre és nem csapott az asztalra (megtehette volna). Egyszerűen őt is próbáld megérteni, ne legyél ilyen önző.

4. Az én szexuális igényem még 13 évesen is az volt, hogy Ken-t Barbie-ra "fektettem", nem tudom elképzelni, hogy te önszántadból, nemcsak a barátodék anyagi helyzetét és az esetlegesen kilátásba helyezett ajándékokat szem előtt tartva cselekedtél.

5. Ha már szexelsz, védekezzen a barátod, mert szegény anyukádnak nem hiányzik még egy gyerek.

2012. jan. 21. 18:29
 20/47 anonim ***** válasza:
87%
14 éves vagy, hazudsz anyukádnak már most, lefeküdtél a barátoddal, jó nem te vagy az első, de hadd akadjon már ki, mert még tényleg korai. A másik fele, hogy a párod megvesz olyan dolgokat, amiket ő nem akar, erre is jogos a kiakadása. Gondolom nem szeretné, ha egy anyagias lány lennél, amúgy meg tényleg kellemetlen lehet neki. Majd ha anya leszel, meg fogod érteni.
2012. jan. 21. 18:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!