Mit csináljak, ha szinte biztos vagyok benne, hogy a szobatársam lopott tőlem?
Már láttam lopni a teremből más ember cuccát. Most hoztam volna haza a dvd tartómat (benne 20dvd) és a rikító ollót. Mindegyik ugyan ott volt a koleszban az éjjeli szekrényemben. Biztos voltam benne, hogy ott van, de akkor azt mondtam, hogy majd itthon megnézem. Mindent átkutattam itthon nincs. A koleszban sincs, csak ő lehetett. (Egyébként 2x2 ágyas szobák vannak közös fürdővel Wc-vel, hűtővel.) a Hűtő a mi szobánkban volt, de már fogat mosott este, amikor mi kimentünk sütni a szobatársammal és akkor is a mi szobánkból ment ki. Amikor legközelebb főztünk 3szor direkt vissza mentem, mindig tőlünk ment ki és zavartan mondott valamit.
(Ő volt az, aki leleste rólam a tesztek megoldását. Volt már egy ilyen kérdésem)
Utolsó!
A gazdagok is kerülhetnek koliba, nálunk is volt egy csaj, új BMWvel járt, mellesleg volt lakása is a városban és mégis kollégista volt, mert neki az kellett, így apuci bevásárolta oda.
Nos, ez kényes helyzet, de ha teljesen biztos vagy benne, hogy csakis azaz egy személy lopott, akkor gond nem lehet.
A levél amit írtál az teljen jó!
Nem tudom lopott-e még valami, de ha ilyen fogyó eszközt (pl.: mosogatószer) akkor jelöld, be nem feltűnően a szintet (karcold meg egy ici-picit) és figyeld meg fogyott e.
Nekem ami bevált: Mindenre teljes nevet vagy monogramot tettem. Ahova lehet apró öltésekkel hímeztem (ha esetleg kifejtené akkor is lehet látni a nyomát)
A celluxos ötlet sem rossz. (Esetleg egy bizalmas ember megkérni h. ő is segítsen?)
~ Ha már semmi nem segít egy kellemes beszélgetés vele...
# 24!
Lehet kicsit gorombának fogok tűnni,de. Akinek nem jut az kérjen, nem szégyen! Vallja be őszintén, hogy - nézd szükségem van rá- akkor adok szívesen adok neki. De lopást utálom, főleg, ha ő pénzesebb mint én..
Ha kleptomániás kezeltesse! Akár milyen apróságról legyen szó, ha személyes dolog fáj az eltűnése.
~ még valami: Aki szemből kedves, az esetleg hátulról támad. erre ügyelni kell!
Lopott már korábban is illetve a fogyó dolgokat (sampont, fogkrém, szappan tusfüdő- szintén a miénket használja). Kisebb dolgokat vitt már el tőlem, azt betudtam először figyelmetlenségnek, legközelebb már tudtam, hogy direkt volt. Ezekre nincs szüksége, bármit megkaphat otthon, jól élnek és a szülei pénzéből él. Míg én az ösztöndíjamból és a diákmunkából tartom fent magam. Alig költök magamra, mindent sajnálok megvenni.
Nem írt még vissza. Szerintetek felhívjam, hogy olvassa el az üzenetet? Vagy sms-t küldjek? Abban reménykedek, ha van esze, még mielőtt vissza érek, eldugja valahova, ahol megtalálom a dolgaimat.
Attól, hogy még nem írt vissza, nem biztos, hogy nem olvasta el az üzenetet. Kaptál ilyen "visszajelzést" pl. freemail-nál lehet ilyet kérni. Ha elolvasta a levelet biztosan kapsz értesítést, neked jött ilyen? Szerintem egyenlőre ne hívd fel. Ne lássa az aggódást.
~ Nem tudom, esetleg már rá szóltál e, hogy legyen szíves szóljon,ha elvesz a dolgaidból? erélyesebben...
Nem ismerem a személyiségét. Ha eddig nem szóltál rá lehet azt hiszi, te olyan ember vagy akit csak úgy ki lehet használni, úgy sem csinál semmit. (láttam ilyet)
Majd óvatosan beszélj vele négyszemközt. És ezt komolyan mondom, zárj el mindent! Ahogyan csak tudsz és figyeld a változásokat!
Esetleg nem tudsz róla valamit, van e vaj a füle mögött, gondolom, ha a szobatársától lop, akkor lopott e boltból? Kapták e már rajta pénz vagy komolyabb értéktárgy lopáson? Hazugságon, komolyabbon?
Ha semmi nem válik be, akkor közösítsétek ki. Ne is nagyon köszönjetek neki. Ha kér valami, csak végszükséglet esetén segítsetek. Ne félj majd észbe kap!
És figyeld a szemét! Aki hazudik annak kitágul a pupillája még erősebb fényben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!