Más párja is állandóan arra vágyik, hogy sztárolják? Mit tegyek?
Régebben is ilyen volt egy kicsit, de újabban már kezd az agyamra menni vele. Például főz egy teát, ha iszok belőle, ha azonnal nem kezdek el szó szerint áradozni, hogy milyen finom, és csodálatos, akkor már egyből faggat, hogy jó tea, finom tea, főztem, nem jó? Ha csak azt mondom, hogy finom az nem elég, akkor legalább még 10 x az nap meg kell hallgatnom, hogy főzött ám teát!! és elvárja, hogy agyonsztároljam a teáját. Ha semmit nem mondok, akkor szabályosan letámad, hogy nem elég jó?????? szinte kikényszeríti hogy hosszú körmondatokban méltassam a tea ízét, zamatát az ő képességeit. És ez szinte mindennel így van. Ha valami egyszerű dolgot csinál, pl. kicseréli a zárat, akkor azt biztos, hogy egész héten erről beszél, minden alkalommal meg kell dicsérni, hogy milyen ügyesen, gyorsan és remekül megcsinálta, bárkivel beszél úgy adja elő, mintha valami ismeretlen fajt felfedezett volna, és várja, hogy ők is áradozzanak.
Állandóan pózol, minden egyes alkalommal el kell neki mondani, hogy csodálatos, hihetetlen, páratlan stb. különben megsértődik, kétségbe esik, faggat, hogy mi a bajom, már nem szeretem, nem tetszik, ronda stb.
Borzalmas. Újabban odáig jutottunk, ha nem vigyorgok, mint a fakutya, csak normális vagyok akkor egyből jön, hogy mi bajom vele, biztos vele van baj, úristen.
Nem nagyképűen csinálja, hanem mint valami kisgyerek. De hát már elmúlt harminc.
Nem bírom tovább... mi lehet vele??
Az engem is érdekelne, hogy ki a nő és ki a férfi a történetben, először azt hittem, hogy a párod nő, de amikor írod, hogy kicseréli a zárat, akkor bevallom kicsit meglepődtem. Tehát lehet, ő a férfi?
Egyébként ez valóban az önbizalom hiányát jelzi, beszélgess el vele komolyan, hogy attól, mert nem dicsérsz meg mindent 100x még jó, tehát legyen elég egyszer és attól nincs semmi bajod vele, hogy nem áradozol folyamatosan róla. Ha ezt nem érti meg, akkor forduljon szakemberhez, mert ez nagyon idegesítő lehet. Munkahelyén vagy gyerekkorában nem volt elnyomva nagyon?
15:21 vagyok
Párom aki férfi mint már írtam szokott néha hasonló tüneteket produkálni. De nála vissza tudom vezetni, hogy egy igen fura, nem teljesen normális családban nőtt fel. Ahol a másik piszkálása , bántása, szolgának nézése volt a normális. Ezek után én megértem hogy szüksége van rá hogy megerősítsem . Miután összeköltöztünk és eljött otthonról sokszor kellett "ápolnom a lelkét" de mára már nagyjából kilábalt és elfogadta felismerte saját értékeit. Nálatok nem lehet hasonló? Te ismered a családját.
Én jól szórakoztam a kérdéseden. Elképzeltem a jeleneteket.
De azt nem tudom eldöntei, hogy ő a nő vagy ő a férfi???
Ha a párod a férfi, hát nem tudom nekem ez egy kicsit "buz*snak" jön le. (Bocsi)
El kellett mennem. Szóval ő a férfi, én vagyok a nő. Ha megkérdezi mi bajom van, akkor általában közlöm vele, hogy az, hogy szinte rám erőszakolja, hogy agyon dicsérjem állandóan. Akkor jön azzal, hogy nem is, nem is, ő olyat nem csinál. Akkor közlöm vele, hogy márpedig nagyon is, most is itt erőszakoskodik, hogy áradozzak a teájáról, mert neki egy köszönöm, finom lett, az nem elég, hanem egyfolytában nyaggat vele, meg azt kell hallgatnom, ahogy még ő maga is elmondja, hogy igen milyen finomat csinált, és milyen jól csinálta és akkor még ehhez is feltűnően helyeselnem kell, hogy igen, igen, nagyon ügyes vagy. És ez bosszant. Erre úgy csinál, mint aki nem érti, mert ő nem csinálja ezt. Szerinte.
Nem hiszem, hogy trauma érte volna, semmi sem történt. Régebben is ilyesmi volt, de akkor nem volt bosszantó, viszont szépen lassan ez úgy kifejlődött, hogy már idegbajt kapok tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!