Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más párja is állandóan arra...

Más párja is állandóan arra vágyik, hogy sztárolják? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Régebben is ilyen volt egy kicsit, de újabban már kezd az agyamra menni vele. Például főz egy teát, ha iszok belőle, ha azonnal nem kezdek el szó szerint áradozni, hogy milyen finom, és csodálatos, akkor már egyből faggat, hogy jó tea, finom tea, főztem, nem jó? Ha csak azt mondom, hogy finom az nem elég, akkor legalább még 10 x az nap meg kell hallgatnom, hogy főzött ám teát!! és elvárja, hogy agyonsztároljam a teáját. Ha semmit nem mondok, akkor szabályosan letámad, hogy nem elég jó?????? szinte kikényszeríti hogy hosszú körmondatokban méltassam a tea ízét, zamatát az ő képességeit. És ez szinte mindennel így van. Ha valami egyszerű dolgot csinál, pl. kicseréli a zárat, akkor azt biztos, hogy egész héten erről beszél, minden alkalommal meg kell dicsérni, hogy milyen ügyesen, gyorsan és remekül megcsinálta, bárkivel beszél úgy adja elő, mintha valami ismeretlen fajt felfedezett volna, és várja, hogy ők is áradozzanak.

Állandóan pózol, minden egyes alkalommal el kell neki mondani, hogy csodálatos, hihetetlen, páratlan stb. különben megsértődik, kétségbe esik, faggat, hogy mi a bajom, már nem szeretem, nem tetszik, ronda stb.

Borzalmas. Újabban odáig jutottunk, ha nem vigyorgok, mint a fakutya, csak normális vagyok akkor egyből jön, hogy mi bajom vele, biztos vele van baj, úristen.

Nem nagyképűen csinálja, hanem mint valami kisgyerek. De hát már elmúlt harminc.

Nem bírom tovább... mi lehet vele??

2012. jan. 19. 14:55
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
82%

Sokszor elfelejtjük, hogy a dicséret is milyen fontos. Még ha apróságokért is, jólesik hallani, ha a párom megdicséri a föztöm vagy a teám.

Persze, mint mindenhol, itt sem kell túlzásba esni. Az se jó, ha úgy csikarja ki az ember a dicséretet.

Kérdés: a párod mennyit dicsér Téged?

Mert ha sokat, jogos, hogy ö is elvárja viszont Töled. Ha meg keveset vagy semennyit, akkor meg hol is a gond..?

2012. jan. 19. 15:02
 2/34 anonim ***** válasza:
100%

Önértékelési zavar. Beszélj vele. Azért nem reménytelen. Ha kell járjon kezelésre.

Nyilván neki is sz@r. De nem vagyok pszichológus, szal nem tudom.

2012. jan. 19. 15:03
 3/34 anonim ***** válasza:
100%
Mondd ezt el neki. Hogy szereted, meg elégedett vagy vele, de ne kelljen már minden hétköznapi dolgot úgy meglovagolni, mint ha valami fantasztikum lenne.
2012. jan. 19. 15:04
 4/34 A kérdező kommentje:
Én szoktam dicsérni, mindig is dicsértem. De ez már elhatalmasodott. Szóval ő nem azt várja, hogy néha, mert nem szoktam. Ő azt akarja, hogy mindig mindent és NAGYON, különben addig erőlködik, míg meg nem kapja az áradozást.
2012. jan. 19. 15:06
 5/34 anonim ***** válasza:
100%
Narcisztikus személyiségzavar, zéró önbizalom -> irány a pszichológus.
2012. jan. 19. 15:08
 6/34 anonim ***** válasza:

És ha nem mennél bele? A lehető legrövidebben válaszolnál.

"De igen, finom."

"De, jó."

"Igen."?

2012. jan. 19. 15:10
 7/34 A kérdező kommentje:
Palm, ekkor újabban megkérdezi, hogy "tényleg?" akkor, ha mondom "igen" akkor jön, hogy "de mi bajod van?" vagy rögtön a "de mi bajod van?"
2012. jan. 19. 15:13
 8/34 anonim ***** válasza:
100%

Mikor a családom valamelyik tagja így csinál ( na azért nem ilyen nagyon) de nálunk is van , akkor mindig elmondom hogy ne "bókvadásszanak" már. Várja meg míg magamtól dicsérem meg. Van mikor a párom is kicsit túlzásba viszi de csak az olyan dolgokkal amit nem szokott vagy ritkán( főzés)

Próbáld meg elmondani neki értelmesen ha ez sem érti ordítsd le a fejét hátha észhez tér. Vagy próbáld ki hogy te is ezt csinálod vele, és mikor elege lesz és megszólja akkor közöld vele hogy ő is ezt csinálja. És milyen rossz.

2012. jan. 19. 15:21
 9/34 anonim ***** válasza:
48%

Te vagy a nő és ő a férfi, vagy fordítva?

Mikor és mitől eshetett túlzásokba? Lehet egyszer megbántottad, vagy nem voltál elég figyelmes vele?

Lányoknál szerintem ez előfordul gyakrabban (önbizalomhiány, vagy önértékeléssel nincs rendben valami, vagy szeretetet/figyelmet akar kicsikarni)

Férfiaknál szerintem furi...:-/

Mindenesetre ez "nem normális" dolog.

2012. jan. 19. 15:29
 10/34 anonim ***** válasza:
Erre kíváncsi leszek!! Nálunk ugyanez a szitu. Nagyon bosszantó!
2012. jan. 19. 15:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!