Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan es hany evesen ereztete...

Hogyan es hany evesen ereztetek ugy hogy felnotte valtatok?

Figyelt kérdés
Es mit csinaltatok ehez,hogyan ertetek el hogy komolyodjatok?felnojetek?
2012. jan. 18. 19:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
89%

21 évesen kezdtem önálló életet, és úgy éreztem felnőtté váltam.

De ha most visszagondolok, akkor a felnőtté válásom egy nagyon hosszú folyamat volt. 28 évesen még voltak olyan döntéseim, amit mai fejjel még meggondolatlannak tartok.

Mondjuk legyen 30 az, amikor végleg felnőtt lettem.

2012. jan. 18. 20:24
 12/23 anonim ***** válasza:
89%
Én úgy érzem, hogy még nem nőttem fel, legalábbis a barátnőm mindig azt mondja ha mérges rám, hogy nőjjek már fel végre. Pedig mérnők vagyok, nem a szüleimmel élek és mellesleg 28 éves vagyok. Igaz mostanában egyre jobban foglalkoztat az apaság gondolata, ezért remélem, hogy lassan én is elindulok a felnőtté válás útján.
2012. jan. 18. 20:27
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
12 évesen, mikor anyámat visszakonyorogtem az ablakból, hogy ne ugorjon ki rajta.
2012. jan. 18. 20:55
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

15 évesen nőttem fel igazán, lelkileg.

Akkor halt meg édesanyám, holtan találtam és minden rám szakadt az alapból is iszákos apám miatt.

Ezt tetéztem egy kapcsolattal 16 évesen (sokan ellenezték), ami a mai napig tart. Itt még többet komolyodtam, felnőttesedtem, de azért még a humorom a helyén van, nem vagyok besavanyodva.

Mit csináltam? Rám szakadt az élet, enyém lett az otthoni teendők 90%-a, főzés, mosás, takarítás, bevásárlás, számla befizetés. Apám nem vette/veszi ki a részét ezekből. Minden hivatalos dolgot egyedül kellett intéznem, mert nem érdekelte apámat, névváltozás miatti okmány cserék (nem az ő nevén voltam, hosszú) orvoshoz járás, még, amikor komoly probléma merült fel az egészségembe se jött el velem...

22/L

2012. jan. 18. 21:28
 15/23 anonim ***** válasza:
34%
Az a jó ha sosem nő fel igazán az ember!!Nekem még nem sikerült megkomolyodnom,és nem is akarok!!A férjemnek se sikerült....:D 26l
2012. jan. 18. 21:42
 16/23 anonim ***** válasza:
85%
Még nem érzem magam felnőttnek.Hiányzik a gyerekkor:(((22l
2012. jan. 18. 21:43
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Amikor aláírtam a hitelszerződésemet :-))

Komolyan: korábban úgy éreztem, hogy mikor elköltöztem otthonról a fővárosba, akkor aztán felnőtt lettem. Most van egy 3 hónapos babám, most még "felnőttebbnek" érzem magam.

2012. jan. 18. 22:17
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Felnőtt vagyok, de ezt csak akkor érezhetem majd, ha sikerül saját lakást vennem. Amíg anyám beleszólogatásait kell naponta hallgatnom, és hozzá igazodnom, addig röpködhetnek az évek, ez a nyomasztó érzés, hogy anyám az úr... Ne értsetek félre, megtudok mindent csinálni magamnak, és kiveszem a részem a teendőkből, tehát nem az a fajta anyja kényeztetését kihasználós fajta vagyok, nem.

Kényszer az otthonlét. De még mindig felnőttesebb dolog elviselni anyám mondókáit és spórolni a saját lakásra, mint hogy albérletre költsem az összes pénzem.

A felnőttség érzése még odébb van, sajnos.

31n

2012. jan. 18. 22:57
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Úgy 15 évesen, édesanyám halála után. Édesapámra és a testvéreimre semmiben nem számíthattam, mindenemet magamnak kellett megoldanom. Lelkileg, érzelmileg, anyagilag. Édesapám nem volt rám kíváncsi, közösen megbeszéltük, hogy elköltözhetek, ha szeretném. Így 16 éves koromtól tartom el magam, úgy gondolom sikerült felnőnöm.

21/l

2012. jan. 19. 00:39
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

27 évesen, a szülőasztalon felnőttnek éreztem magam :)

aztán persze mikor négykézláb csúsztam-másztam a gyerek után miközben vonyítottam meg nyávogtam neki, hogy megnevettessem, hát valahogy ez a felnőtt érzés ismét elszállt :D

2012. jan. 19. 00:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!