Mit tegyen a szülő? Ha nagykorú lányát teljesen uralja a barátja. Követelőzik. A lányom irányíthatatlan lett, én már idegileg kikészültem. Mit tennétek a helyemben?
Én hasonló cipőben jártam, most mult 18 éves a lányom, fél éve van egy barátja, akivel sülve föve együtt van, ha meg itthon van akkor gépen beszélgetnek.
ELsö hónapban én sem fogadtam el a dolgokat, még nagykoru sem volt, mert láttam, hogy a tanulás sem megy ugy...egyebek.
De rájöttem, kicsit elbeszélgettem vele, na meg a barátjával is, és meg kell mondjam el telt 2 honap és megkedveltem a fiut, most már együtt tanulnak, még mindig jobb mint ha nem együtt lennének és csak gépen beszélgetnének, tanulás is jobban megy mióta néha itt, néha náluk együtt! vannak. Javitott a suliba.
Nem beszél már vissza mióta beláttam hogy kicsit szabadabban kell engedni.
Szerintem probálj vele beszélni, közösen a fiuval is ilyen dolgokrol, nem tudom milyen a fiu, meg hogy egyátalán hány évesek. Meg miért nem dolgozik, vagy tanul még? Több info mellett lehet többet tudnánk segiteni, de szoritok azért neked, mert nem jo ha valaki a saját gyerekével nincs jóba !
Először javaslat, aztán majd a vélemény is:
Beszéld meg vele, hogy rendben van, hogy van barátja, de ez nem mehet a kötelességei rovására. Első kötelessége a tanulás. Ha ront, akkor szigorítani fogsz. Ha javít, akkor lazítani. Legyen motivációja. Ha nem tanul, akár dolgozni is elmehet, felesleges eltartanod. Ezt mondd meg neki.
Második dolga a segítés otthon. Nem vagy a cselédje, hogy főzz, moss, takaríts rá. A munka mellett te is dolgozol otthon, neki is be kell segítenie. Adj neki minden napra feladatot, nem sokat, de segítsen. Napi 10-20-30 perc bele kell férjen (egy mosogatás, egy teregetés, ilyesmi). Utána viszont azt csinál, amit akar! Ne próbáld tiltani, mert ebben a korban dacosak. És kiváltod a "csakazértis" reakciót.
Ha elvégzi a kötelességét, akkor tényleg legyen szabad utána. Ha nem, akkor nem mehet el olyan szabadon, nagyon szélsőséges esetben el kell tiltani a géptől is.
Nagykorú ugyan, de te tartod el, ezért cserébe lehetnek ésszerű elvárásaid (tanulás + segítség otthon). Leláncolni ne akard.
Hidd el, hogy más fiúval is ugyanez lenne a helyzet, nem csak ezzel. Azt hiszed, a fiúban van a hiba, de nem.
A lányod kicsit el lett kapatva és ez okozza most a bajt.
Eddig mindent megengedtél neki, most meg szigorúan akarod fogni, mert nem rajtad csüng, hanem más ember tölti ki a napjait.
Ha eddig is tudta, hogy a legfőbb dolga a tanulás és emellett segíteni is kell otthon, akkor azt most is meg kell tudnod követelni tőle. Ha eddig se tudta ezt, akkor most már késő elkezdeni nevelni. Erre te tudod a választ.
Bizoy, el kell tudnod engedni őt lelkileg és feldolgozni, hogy nem te vagy a legfontosabb személy az életében. Szerintem ez itt a probléma és nem a fiú.
Ne irányítani akard, legyetek egyenlő partnerek. Próbáld bevonni őt a döntésekbe, legyen véleménynyilvánítási joga mindenben, már nem a kicsi lányod, akit irányítanod kell, hanem felnőtt ember, aki melletted állhat, ha segíted ebben, de levegőnek fog nézni hamarosan, ha továbbra is te szeretnéd mozgatni a szálakat.
Ja, előző vagyok ismét, a fiú írására a válasz az, hogy igaza van, ne adj neki tanácsokat! Az nem a te dolgod.
Te maximum a lányodnak adhatsz tanácsokat, és majd ő mérlegeli azokat, hogy megfogadja-e. Nem utasítást írtam, hanem tanácsot! A fiú joggal veszi ezt zokon, de a lányod sem értékeli, hogy ilyen mélységben beleszólsz a kapcsolatába, az biztos. Csak magad alatt vágod a fát, ha a lányoddal bizalmas kapcsolatot szeretnél!
Szerintem meg a srác volt tiszteletlen..hogy írhat olyat, hogy a kérdező nem tett le semmit az asztalra? Pontosan nem tud felmutatni semmit? Mit képzel magáról? Annyi még oké, hogy nem vár tanácsokat..de a második rész kicsit durva. Ha szeretem a párom, akkor ha nem szeretem a szüleit legalább megpróbálom tisztelni. Sőt, ha az én anyukámnak mondott volna ilyet párom, akkor kivágtam volna mint macskát.....
A lánynak pedig el kell magyarázni, hogy lehet hogy most nagyon boldog - te nem akarsz ennek az útjába állni -, de szeretnéd ha nem romlana meg a kapcsolatotok. DE ne szállj rá, annál nincs rosszabb..egy ideig játszhatod azt, hogy befejezed a magyarázást..és ő is fogja érezni, hogy valami nem stimmel. Főleg ha a srác megbántja valamivel és lelki segítségre lenne szüksége. ( Ha ez bekövetkezne és hozzád fordulna, de szidd a srácot)
23/L
én vagyok az elsö válaszoló.
még mindig ugy tartom hogy nem tudsz semmit sem csinálni. ha a helyedben lennék, szépen ultimátumot adnék a lányomnak. vagy elmegy tanulni vagy dolgozni, vagy elmehet a házból élni a barátjával. nagyon kicsi a valószinüség hogy a pasi befogadja. itt nem csak a pasival van gond hanem a lányoddal is. mert gondolom az internetezgetés, és az csavargás nem mostani dolog.
ha meg nem akarsz a lányodtól elválni, akkor ne szólj bele semmibe csak várd ki míg ez a kapcsolat véget ér. mert amikor sokat veszekszik egy pár, a kapcsolat nem tart olyan sokáig.
ne adj nekik tanácsokat, én még hozzájuk sem szólnék csak akkor ha tisztelettel beszélnek hozzám.
hogy tudod engedni hogy 2 ilyen kis sz@ros igy beszéljen veled?? állj a talpadra és ne engedd hogy neked dirigáljanak a saját házadba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!