Hogyan lehetne az idős nagyimat megvédeni?
Általában a nagyim itthon van, amúgy ketten lakunk. Ma el kellett mindkettőnknek menni otthonról. Elmentünk reggel 8-kor, és délután 5-re értünk haza. Ezalatt a szomszéd figyelte a házunkat hogy minden rendben van-e. Igen ám, de milyen véletlen hogy pont mikor senki sem volt itthon, becsengetett 2 c*gány, hogy eladó cuccok érdeklik őket. (beszélt velük a szomszéd, és alig akartak elmenni...) Közben megsimogatták a kutyámat, lehet kaját is adtak neki, és olyan mintha a kapu is meg lenne piszkálva...
Féltem őt ha egyedül kell majd itthon lennie, de úgy egyébként is a házat ha senki sincs itthon. Hogyan lehetne védekezni az ilyen esetektől?
Sörétes az igazi.
Az új önvédelmi törvény meg szart sem ér. Van róla kurucon is egy jó cikk. Ha érsekel keress rá kurucon h "Nesze semmi, fogd meg jól"
Bocs' de a kutyád nem házőrzésre van? Ha egy cigány simán megsimogattja, és nem harapja szét a kezét, akkor rosszul neveltétek. És kaját sem szabadna elfogadnia idegenektől.
Amúgy ha a kutya nem jelez, akkor riasztó, de szóljatok a szomszédoknak, hogy figyeljék ha megszólal. Legtöbb helyen sajnos hiába visit a riasztó, senki nem figyel rá.
Rosszul neveltük-e a kutyát?
Lehet igen, sőt valószínűleg. Ugye ide lett hozva menhelyről kb 3 hónaposan kis kajlafülű cukiságként. Az egész szomszédság, utca, szomszéd utca idejárt megsimogatni mert "jaaaj olyan édes". A szomszéd kislány rendszeresen hozott neki kaját, pedig milliószor mondtam hogy ne, de a nagyszüleim azt mondták hogy "ne haragítsuk meg XY-t hogy visszautasítjuk a kaját a kisgyerektől". Mondom oké...Aztán más szomszéd is a maradékokat bedobálta, mert annyira kutyabarát hogy minden kutyát etet a környéken. Ja és mikor elhoztuk az első 1 évben sok munkás megfordult nálunk (építkezés, fürdőszoba csempézők, csatornázók) és mind a szabadidejében a kutyát simogatta, játszott vele, etette....Mikor rengetegszer szóltam hogy NE, de azért is. Ja és vizsla keverék szerű, szóval lehet amúgysem alkalmas őrzésre, viszonylag kicsi is.
üldözési mániád van!
Megsimogatták a kutyádat? Miért mit csináltak volna vele, rugdosták volna meg?
"És olyan mintha a kapu is meg lenne piszkálva" --> Most akkor meg van piszkálva vagy nincs?! Nem mindegy, itt nincsenek mintha dolgok...
Véletlenek már pedig vannak, ezért van rá egy külön szó. Igen véletlen nincs más otthon csak a nagyid és becsenget két roma...Komolyan számít az, hogy roma??
Becsenget két ember, aki el akarja adni az áruját! Gyakran van így, vannak akik ezzel foglalkoznak, nincsen ezzel senki, mindenki úgy boldogul ahogy tud...
Miért kell rögtön azt feltételezni, hogy majd kirabolják a nagyidat??
Értem én, hogy féltem őt!
De a nyílt utcán is kirabolhatnák, mi a fenének tőrnék rá akkor a házat?!
Egyébként meg a nagyidnak nem kell kinyitni az ajtót, megteheti, akkor nem enged be idegeneket! A térfigyelő kamera is nagyon jó, meg ha megtehetitek szereljetek fel riasztó rendszert, akkor nincs baj akkor se, ha senki sincs otthon!
Nem kell mindig a legrosszabbra gondolni!
Ennyire nem lehetsz bizalmatlan!
Ha a nagyid eddig kihúzta, akkor valószínű még lesz pár jó éve!
Bocs, hogy szarkasztikus vagyok, de ez az igazság.
Mindentől megvédeni, úgy se tudod!
miért, ha fehér ember csenget be, hogy venne e nagymama fazekakat, akkor az teljesen rendben van??? Akkor nem kell arra gondolni, hogy csak felméri a terepet, hogy később kirabolhassa az öregasszonyt?
Bizalom meg mindig van, persze aki eljátsza annál elvész... de értelemszerűen eljátszani csak emberek tudják, egy egész csoport nem.
Tehát még nem tapasztaltad, hogy meg tudj bízni, ennyi (nagy baj, de hátha lesz máshogy)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!