Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akar ennyire megvédeni?...

Miért akar ennyire megvédeni? Hogy magyarázzam végre el neki, hogy ezzel csak velem baxik ki?

Figyelt kérdés

anyám annyira meg akar védeni mindentől, hogy nem enged el sehova stb.. pl..

házibuli van akármelyik haveromnál, nem akar elengedni.. 11et is könyörögnöm kellet utoljára... vagy el sem enged..

ma már azt hallotam hogy többet nem enged el sehova mert túl sokat éjszakázok.. ez annyit jelent.. hogy 1.5 hónap alatt 2x volt rendezvény a "faluba" és ottvoltam éjfélig meg 2x havernál...

tök rosz, hogy minden haverom legalább éjfélig kintlehet ilyenkor.. engem meg el se engednek...

tök rosz érzés.. mikor azt beszélik mi volt tegnap.. meg a multkori bulin... én meg csak hallgatom... :(

tudom hogy csak félt... de nyériszünetvan.. miért nem enged el néha esténként?! nem érti meg hogy ez nekem nem jó?! :(

2009. jún. 30. 19:22
 1/9 anonim ***** válasza:
hány éves vagy?
2009. jún. 30. 20:00
 2/9 A kérdező kommentje:

15 .. és fiu

előre leszögezem:

nem azt akarom hogy mindent engedjen, csak egy picit engedékenyebb legyen..

most vacsinál próbáltam neki felhozni hogy miért ilyen..

,,mert egyszerüen kicsi vagyok...''

2009. jún. 30. 20:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, egy picit én is kicsinek tartalak. Ráérnél még bulizni 17-18 felé, mikor már belefér egy visszafogott udvarlás is. Addig inkább tanulnod, otthon segítened kellene és nem feltétlem bulizni. Éppen a magad korabeli fiatalok csinálják a legbutább balhékat néha, kipróbálnak egymás hatására ezt-azt...Az éjszakai kimaradásról meg ne is beszéljünk! Amilyen ma a közbiztonság és a közerkölcs jobb, ha későig nem maradsz el a háztól.
2009. jún. 30. 20:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem leszek népszerű, de én sem engedem el olyan sokáig a fiamat. Nem azért, mert nem szeretem, csak veszélyesnek tartom, hogy egy te korodbeli az utcán mászkáljon éjszaka (zárójelben megjegyzem, hogy Budapesten lakunk). Mondjuk a barátaihoz el szoktam engedni, akár ott is alhat (természetesen a szülőkkel megbeszélve), de az utcára nem szívesen engedem ki éjfélig.
2009. jún. 30. 21:03
 5/9 anonim ***** válasza:

Orok eletedben bulizhatsz! Ez lebegjen a szemed elott! Nemcsak 15 evesen lehet bulizni, hanem orokke, amikor 20-on, 30 eves vagy akkor is nagyon jokat lehet bulizni, hidd el!

Anyukad felt, ezt majd akkor fogod megerteni amikor te is apuka leszel mar, es felelos leszel a gyerekeidert.

En ugy csinaltam meg anno, hogy mielott bulizni indultunk, eljottek hozzam a baratnoim, akikkel egyutt mentunk. Igy a szuleim lattak, hogy kivel megyek, es el is mondtuk, hogy hova megyunk. Megbeszeltuk, hogy mindenki mindenkit hazakiser, esetleg taxival megyunk haza. Szoval az nagyon fontos, hogy a szuleid tudjak hogy kivel, hova mesz. Ha ezt tudjak, es ha meselsz nekik a bulirol, hogy mit csinaltatok, ki milyen ruhaban volt, mennyi penz volt nala, milyen zene szolt....stb. szoval minel tobb infot elmondasz otthon, annal inkabb hisznek neked, annal inkabb megbiznak benned!

Ne csak azt mondd, hogy jaj anyukam a Janit is elengedik, tele a zsebe minden hetvegen penzzel, es reggelig bulizik...stb. Hanem konkreten azt mondd, hogy te kivel, hova, hogyan mesz, mit hogyan terveztek.

Nyilj meg anyukadnak, beszelj, es hidd el el fog engedni.

Jo bulikat, es vigyazz magadra nagyon!:)

2009. jún. 30. 21:16
 6/9 A kérdező kommentje:

értem mit mondotok...

énis haverokhoz meek csak.. nem sétálgatni este az utckákon.. max úton hazafele..

hozzáteszem, pest mellet lakok, kb senki sincs az utcákon éjjel..

próbáltam most este beszélni vele.. de nem sikerült túl sokra jutnom..

nekem se lenne vele túl sok bajom... csak minden haverom elengedik ha ilyen van.. csak engem nem igazán.. pedig ők sem idősebbek nálam nagyrészt..

2009. jún. 30. 21:31
 7/9 anonim ***** válasza:

15 évesen engem is 11-éjfélig engedtek el. Húgomékat már fiatalabban tovább.

Én is nehezen engedném el a 15 éves gyerekemet, de ha azokra a volt osztálytársaimra gondolok, akiket anyuci egészen egyetemig nem engedett el sehova (vagy csak minimálisan), és azok ott az egyetem alatt hírtelen szakadtak az éjszakába, és teljesen szétcsúsztak, akkor inkább azon az állásponton vagyok, hogy szépen fokozatosan engedem, 15 évesen 11-ig, 16 évesen 1-ig, 17-18 évesen meg már rábízom, elég nagy, hogy felelősséget vállaljon, és tanuljon a hibáiból. Szerintem ne aggódj kérdező, szépen lassan kialakul. Gondolom anyukád is a fokozatosságot választja (és jól is teszi.) Én is sírtam néha, hogy nem engedtek el valami buliba, ilyen az élet. Néha szívás. Azért próbálj meg beszélni vele, hogy te szeretnél lazulni egy kicsit a haverokkal, és nyáriszünet van....Apropó, milyen lett a bizi? Van olyan szülő, aki emiatt szigorúbb :O)

2009. jún. 30. 22:59
 8/9 A kérdező kommentje:

hmm.. full igazad van..

de én már úgy vagyok vele hogy 1 év.. ha minden haverom csinálhatja akkor miért pont én nem...?!

amm nem rosz..

gyakorlatilag semmit nem tanultam egész évbe és 3.8 kb.. most tanulok továb és felvettek egy jó suliba.. szal semi köze ehez.. csak félt..

mellesleg anyukám is mondta.. jövőre néha majd elenged... de ahogy mondtam... akkor idén má mééért nem.. pedig nem megyek 1 KMre se tőlünk ha meek is..

2009. jún. 30. 23:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Igaz,nekem nincs ennyi idős gyerekem,de én szerintem normális ha egy ennyi idős fiú este a haverokkal szeretne lenni.Különben is falun nem érheti semmi rossz.Még ha lány lennél,jobban megérteném a szüleidet.De azért csak látnák,hogy pl.nem részegen mész haza?Nyár van,még suli sincs most.
2009. júl. 1. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!