Férfiak, mit szolnátok ha a párotok egyátalán nem akarna gyereket?
MI is beszélgettünk férjemmel ilyesmiről, de: soha egyetlen pillanatig nem tudnánk egymás nélkül elképzelni az életet!
Házasság előtt beszélgettünk erről, nekem nagyon sok félelmem van a gyerekvállalással kapcsolatban, ő viszont az elmúlt években bizonyította, amennyire ilyesmit lehet, hogy bízhatok benne: nem fog elhagyni túlsúly miatt, szexhiány miatt, hisztik miatt, betegség miatt. Mindig megtett ő is (én is) mindent, hogy pénzügyileg stabilak legyünk. Hasonlóan képzeljük a nevelést is.
Sokat beszélgettünk erről, és elmúlt a félelem. És ő nagyon akar gyereket. Ahogy ő erről beszél, csillog a szeme, nevet... meghozza az ember kedvét, és rájön, hogy együtt ez lesz életünk legnagyobb kalandja.
DEE!!!!: nem hagyna el, ha nem lehetne gyerekünk! Ezt beszéltük meg elsőként! Jobban szeret mindennél ezen a világon... neki ezzel a félelemmel több fájdalmat okoztam, mint a parával magamnak!
KÉrdező: beszélgessetek sokat erről, tudd meg, hogy mitől fél, és bizonyítsd, hogy melletted nem kell félnie a démonaitól.
amíg magamban nem érzem azt h vágyok gyerekre addig letudni ezt a kérdést 1 problémával kevesebbet jelent nekem
22/F
habár ha közölné h azonnyomban gyereket akar kapásból otthagynám. inkább minthogy egy "baleset baba" apja legyek.
Elképesztő, hogy egyeseknek milyen elképzeléseik vannak a gyerekvállalásról.. Az aki már megtapasztalta, hogy milyen érzés,mikor a gyermeke arcában viselkedésében a sajátját látja, és végig nézi, hogy cseperedik fel, válik felnőtt emberré, az nem ír olyanokat, hogy minek a gyerek, úgyis tv néző, hamburgerzabáló lesz belőle 0 IQ-val. A másik pedig ami szintén nem fér össze.. Egy gyerek iránt érzett szeretet nem hasonlítható össze a párom iránt érzett szeretettel.Nem helyettesítheti egyik sem a másikat! Feltétel nélküli szeretetet, kötődést, bizalmat, azt, hogy egy gyerek számára az anyja a világ mindensége.. ezt nem helyettesítheti a párunk
És a válaszom: igen.. Ha valaki gyereket szeretne, ami a világ legtermészetesebb dolga ( nincs az a kifogás, amit ellene lehetne felhozni) akkor igenis lépni kell, és egy olyan nő mellet megtalálni a boldogságot, aki szintén szeretne gyermeket.
Nem értem a kirohanásodat.. eltudom fogadni, ha valaki nem akar gyereket,temészetesen a környezetemben sok ilyen ember él. Viszont az az ember, aki a társa kedvéért mondd le a gyerekvállalásról, annak nem lesz boldog élete! Vagy előbb vagy később érezni fogja a hiányát, idővel talán majd belenyugszik.
Buta kérdés, hogy miért vállal az ember gyereket.. Az emberiség létezése óta a legtermészetesebb, legerősebb ösztön az utódnemzés.. végső soron erről szól a pár keresés is (más kérdés,hogy a mostani generáció milyen torz képet fest). Hidd el, ha egyszer gyermeked lesz, és beindul annak a bizonyos hormonnak a termelődése, amit azelött még nem éreztél, olyan élményben lesz részed amiért lemondanál, és sok ember le is mond a jobb, kötetlenebb életvitelről. Persze lehet kötözködni, hiszen a gyerekvállalás ennél sokkal komolyabb kérdéseket is felvet, amiről oldalakat lehetne írni. De talán ez a legegyszerűbb válasz.. Nagyon nagy felelősség, lemondás, nehézség, valóban.. de végső soron mindent kárpótol, és egy életre szól.
Nem hagynám el, akit szeretek, csak mert nem akar gyereket.
Boldog vagyok VELE, és egy feltételezett életért ezt sosem cserélném el.
33F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!