Mit szólnátok ha az anyósotok folyamatosan kritizálna titeket?
Pontosabban még nem az anyósom,de úgy néz ki,hogy az lesz... Még nem élünk együtt a párommal,ezért muszáj szinte minden nap egymás családjához átjárni. Mostanában rászokott az anyukája,hogy folyamatosan piszkál,kritizál,szóvá teszi az öltözetemet,a sminkemet,hogy szerinte mennyire gáz... Szerintem teljesen átlagosan öltözködöm, a hajam vagy vasalva van,vagy csinálok loknikat. Sminkben a föld színeket kedvelem,ebben sem látok semmi kivetnivalót. Szeretem a sötétebb színeket (fekete-zöld-piros),ezeket szoktam nagyjából kombinálni. Ezek a színek illenek leginkább hozzám. Egyáltalán nem öltözöm kihívóan,tehát fogalmam sincs,hogy mi baja van velem. Elég régóta vagyunk már együtt a párommal,és az utóbbi fél évben szokott rá az édesanyja erre... Komolyan mondom,néha már úgy visszaszólnék neki,de nem vagyok annyira tiszteletlen. Nekem is sokminden van ami nem tetszik rajta,de mégsem teszem szóvá,mert ha ő azt szereti,akkor szeresse...
Tegnap jutottam el arra a pontra,hogy nem hagytam annyiban a dolgot,mert beszólt megint egy olyat hogy "úgy nézel ki,mint aki nem aludt már két hete..."-ezzel utalt a sminkre...
Párommal folyamatos köztünk a feszültség miatta,mert úgy érzem,hogy ő meg nem véd meg,és ez nagyon rosszul esik. Lehet,hogy ez most egy kis problémának tűnik,de egyre jobban idegesít,hogy mindenbe beleköt,amibe csak tud.
Mit tegyek? Hogyan kezeljem ezt a helyzetet?
Nem akarok tiszteletlen lenni vele szemben,de muszáj lesz valamit lépnem,mert azt fogja hinni,hogy neki mindent szabad.
Köszönöm szépen mindenkinek,aki ír pár sort!!!
Könnyen lehet, hogy párod a köztetek adódó gondokat anyukával tárgyalja ki, a megtudott dolgok után anyós-pajtinak te egyre nagyobb szálka vagy a szemében.
Szinte biztos vagyok ebben. Anyám ugyanilyen típus. Mikor régebben voltak vitáink párommal, még nem éltünk együtt, és egyszer kipanaszkodtam magam neki, egy ideig furán állt a páromhoz. De barátokkal is ezt csinálta, ha valaki keresztbe tett nekem, és később ki is békültünk, anyám éreztette vele, hogy nem kedveli, a hibát kereste benne direkt.
Ezért gondolom, hogy párod anyja is így lehet veled. Nyilván párod a saját szemszögéből ad elő mindent, magát védve.
Mond el a párodnak, hogy ez a problémád, és kérd meg, hogy találjatok ki közösen megoldást. Semmiképp se a háta mögött kezdj akciózni. Az jogosan esne rosszul neki. Ideális esetben lesznek jó megoldási javaslatai, amelyek közül közösen kiválasztjátok, hogy melyik stratégiát követitek.
Ha a párod megpróbálja elbagatellizálni, akkor mondd meg neki határozottan, hogy ez számodra valódi probléma, és úgy gondolod együtt kell megoldanotok, hisz összetartoztok. Ha erre sem fogja az adást, akkor valószínűleg kevesebbet érsz neki, mint gondoltad, és érdemes átgondolnod, hogy a megfelelő anyóst találtad-e meg. Két figyelmeztető jel lehet még.
Az egyik, ha úgy áll hozzá, hogy őt nem érdekli, úgy oldod meg, ahogy akarod. Ez azt jelenti, hogy a későbbiekben is a felmerülő emberi konfliktusokból ki fog maradni. Azok megoldása a te nyakadba zúdul.
A másik, ha annyit mond, hogy ne törődj vele, majd ő elrendezi. Ez nem biztosan, de jelentheti azt, hogy nem akar veled egyezkedni a nagy döntéseknél. Te az oldalkocsiban ülsz, ő irányítja a motort.
A fentiek egyike sem feltétlenül baj, csak tudd, hogy azt akarod-e. A legvalószínűbb azonban az, hogy kitalál legalább egy megoldást, esetleg tőled kér javaslatot, és a megbeszéltek szerint jártok el közösen, és megoldjátok a "túl sokat kritizáló anyós" című problémát.
Én nem hagynám magam.
Nálunk az após jelölt érdekes ember. DE én nem hagyom magam, mert én úgy gondolom, h az ilyet csírájába kell elfolyatni.
Mindig jön mondjuk valami új..eddig azzal b@szogatott h hogy kell mosogatni( a kedves apóst egyszer nem láttam h otthon csinált volna bárminemű házimunkát). Akkor erről leszoktattam.
Most kezdi az újabb hülyeségét: h ti gyerekek vagytok én vagyok a felnőtt és én mindent jobban tudok...
Itthon meg engem felnőttként kezelnek..ha van valami problémám akkor anyu annyit mond h old meg ahogy tudod
A barátom 23 én 21 éves vagyok.
Ezt le kell kezelned! Mert ez csak rosszabb lesz
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat,igyekszem megfogadni őket!
Biztos,hogy bennem is van hiba (mert kiben nincs),de azért ezt már túlzásnak gondolom,amit csinál... Sajnos azt kell írnom,hogy volt már az évek során 1-2 példa,hogy a párom nem mellettem állt,amikor a szüleivel nézeteltérésem volt. Ő azt szeretné,hogy ha összeköltözünk,akkor költözzünk a szüleihez ameddig nem állunk úgy anyagilag,hogy vegyünk egy lakást... Hááát a mai világban évekig kellene velük élnünk,és ha már így se egyezünk,hogy külön lakunk,akkor mi lenne ha még össze is lennénk zárva. Nehéz eset,de köszi mindenkinek mégegyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!