Miért kell leszólni, lenézni azokat, akik valami különlegesebb, nem hétköznapi nevet adnak / szeretnének adni a születendő gyereküknek?
Olvastam itt pár ilyen kérdést már, ahol nem megszokott névről kérdezett a kérdező. Ilyen volt például a Hadúr, a Jozefa, a Julitta, a Neszta, a Zsanna... De most olvastam, hogy a Zoé nevet is eléggé leszólta mindenki. Aki meg azt írta, hogy tetszik neki, 0 %-ra értékelték.
Miért?
Szia.
Semmi baj nincs azzal,ha valaki nem hétköznapi nevet ad a gyerekének addig,amíg a realitás talaján marad. A Hadúros kérdezővel nekem az volt a gondom,hogy megkérdezte,mit szóltok ehhez a névhez? Vajon csúfolni fogják? stb. Mikor leírták a válaszadók a véleményüket,akkor meg jött az,hogy nem érdekel,úgyis ezt kapja. Akkor most mi van? Minek kérdezi,ha nem érdekli mások véleménye?
Ha gyermekem lesz,neki is ritka neve lesz,ami benne van a magyar utónévkönyvben és szerintem nagyon szép.A második neve pedig Anna lesz. Én nem teszek fel kérdést,hogy mit szóltok ehhez a névhez,mert ez ügyben nem nagyon érdekel mások véleménye,de nem akarom a gyermekem nevetségessé tenni,így nem engedtem szabadjára a fantáziám. Van sok olyan név,ami hangzásban nekem nagyon tetszik (pl. Mózes,Lukács),de semmi pénzért nem adnám a gyerekemnek,mert nem akarom,hogy hátránya származzon belőle,pedig nekem ezek tetszenek. Szerintem ezt a két dolgot kellene elkülöníteni,mármint hogy a szülőnek mi tetszik,és mi az,ami a hétköznapi életben is "alkalmas". Ilyen számomra a Bence,ami nagyon tetszik,és egy 5 éves fiúcskának jól is áll.De már egy Bence bácsit nem nagyon tudok elképzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!