Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vigasztaljam meg anyut?...

Hogy vigasztaljam meg anyut? Mindig csak a gond van a csaladunkban!

Figyelt kérdés

Probalom roviden osszefoglalni. A noverem Franciaorszagban tanul egyetemen, ma hazajott 2 hetre es bejelentette, hogy ott osszehazasodott egy finn ferfival, es egyetem utan koltoznek Finnorszagba. Ezzel nem is lenne gond, csak a noverem nem tud finnul,de meg svedul se, ugye ezek az orszag hivatalos nyelve,ez se lenne gond,legalabbis nekem,de anyum szerint ez is eleg ok,nekem mind1,az o elete. Viszont mi meg csak nem is hallottunk soha errol a fickorol,pedig allitolag mar 1eve egyutt vannak. Nem itelem el,felre ertes ne essek, de anyum azota csak sir....es nem tudom megnyugtatni, marpedig a betegsege miatt nem szabad idegeskednie, ezert kitalaltam,hogy valahogy felsorakoztatok pozitiv erveket, vagy valami hasonlo..nem tudom,lehet hulyeseg,mindenesetre nekem kell itthon neznem,hogy szenved es nem a noveremnek.

Adnatok tanacsokat? Persze az alap,hogy meg szeretne anyum ismerni, anyum es noverem kapcsolata jo,fene se tudja,hogy ez miert alakult igy,viszont egyelore anyum meg nem tudott beszelni a noveremmel,mert hat csak sir...

2012. jan. 15. 15:49
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Vagy mit csinaljak vele? Nalam kezd elszakadni a cerna,mert habar sosem veszekednek, a noverem mindig kicsit "elvont" volt,aztan mivel en vagyok sokat anyuval,ezert en szenvedek amiatt,hogy O is szenved,es kezdek besokalni.
2012. jan. 15. 15:54
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

Ez az ő élete. Kismillió országban laktam már kizárólag angolul beszélve. És boldogultam. A finnek beleértve a nyugdíjasokat is kiválóan beszélnek angolul.

Érveim:

-ő ismeri, szereti, hozzáment. Nem is vmi elmaradott ország polgárához, hanem egy tőlünk sokkal jobb színvonalon lévő ország fiához. (házasságszédelgés kizárva)

- odaköltözik, nyelvet tanul, világot lát, uram, bocsá' boldog is lehet, kárára tuti nem válik

- ugyanolyan eséllyel foghat ki vérbunkót Magyarhonban

- életszínvonala jobb lesz ez tuti

-HAGYJA ÉDESANYÁD HAGY ÉLJE A SAJÁT ÉLETÉT, a saját hibáival

2012. jan. 15. 16:06
 3/11 A kérdező kommentje:

Elnezest,de mit jelent az,hogy "hazassagszedelges"? Meg sose hallottam ezt a szot...Es ez esetben miert kizarhato?

Hat igen,ezeket en tudom, de attol meg valamilyen szinten en iszom meg a levet,mert en latom es veszem at az idegesseget,mert hat szeretem,es rossz ezt latnom. Minden bizonnyal az faj neki a legjobban,hogy csak ugy ripsz-ropsz tette, de igy mar mindenfelet osszehordott anyum,a nyelvtol kezdve a nem tudom miig,hogy miert nem jo,ezert gondoltam erre. Mert ha ez se segit, tuti falnak megyek,mert ez nekem mar sok! Nem a noverem elete,hanem az,hogy emiatt itthon idegesek,en meg itthon vagyok(17eves vagyok).

2012. jan. 15. 16:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Házasságszédelgés az amikor valaki nem azért vesz el egy nőt, mert szereti és vele akar élni, hanem egyéb előnyök miatt (pl állampolgárság, vagy tipikusan ilyen amikor szegényebb országok polgárai a gazdagabb országok polgáraival állnak össze a jobb lét reményében)

Igazából Édesanyád, ilyen sopánkodós típusnak tűnik nekem. Mindegy mit mondasz megtalálja a negatív oldalát a dolgoknak. Nyilván fáj neki, hogy nem volt szép magyar lagzi, vendégekkel, ahogy illik. De a lényeg, hogy a gyermeke boldog legyen.

Beszélj nővéreddel a kialakult helyzetről és kérd meg mutassa be a fiút amilyen gyorsan lehet a családnak. ha anyud látja, hogy egy kedves szőke szelíd finn , akkor hamarabb belenyugszik.

2012. jan. 15. 16:22
 5/11 A kérdező kommentje:

Koszonom.

Hehe,en mar lattam ma kepet rola,es tenyleg szoke. Ez ott tipikus,vagy csak rahibaztal? Noverem szerint nagyon visszahuzodo,ugyhoyg ezt is eltaltad,mert akkor szelid is. Ugyes vagy!:)

Ezt fogom tenni,jo tanacs!

Azert meg varom az otleteket,hatha valakinek van meg valami extra a tarsalyaba,amit mondani tudnek. Igen,anyu hajlamos erre,de esszeru is,ezert gondoltam erre,hogy felsorakoztatok erveket.

2012. jan. 15. 16:29
 6/11 anonim ***** válasza:

Éltem finnioban, a négereken kívül szinte mindenki szőke, kedvesek szelídek, visszahúzódóak.

Ha anyud megismeri és legyőzi ellenszenvét, tuti imádni fogja.

2012. jan. 15. 16:32
 7/11 anonim ***** válasza:
78%
Én éltem Finnországban. Angolul beszéltem, és szuperszónikusan jól megvoltam. A barátaim csodásabbnál-csodásabb házakban, szépen rendben tartott környéken, tiszta környezetben éltek, jó életszínvonalon, és boldogan. Az ottani emberek akikkel találkoztam, kapcsolatban voltam: végtelenül nyugisak, kedvesek, rendesek, és aranyosak. Nem hinném, hogy édesanyádnak aggódnia kellene amiatt ahova megy a lánya. Abban az országban nem kell lakatra zárni a bicajod, ugyanott megvár a bolt előtt... egyéb más magántulajdonodat sem kell féltened...kicsit másabb nem? Ja és abszolút egészségesen élnek, és az orvosi ellátás is borzasztóan magas színvonalú É-Eu.-ban. Eu? Igen az Eu tagországa, szóval nem attól kell tartani, hogy elviszi, és soha többet nem látja szeretett lányát. Ja és állítólag "rokonjaink" a finnek. :D Szóval amíg beszél a lánya nyelveket addig nem kell tartania semmitől. És nem szabad aggodalmaskodni. El kell engedni, hiszen felnőtt lánya van. Örülne annak vajon az édesanyád, ha a lány hazajönne, de boldogtalanul? És el kellene gondolkodni, hogy vajon mégis miért titokban házasodott össze a lánya? Miért nem mondta meg egyáltalán azt, hogy párkapcsolatban van egy finn férfivel külföldön? És miért csak a házasságkötés után mer édesanyja elé állni? ...kicsit érdekes, ezen el kellene gondolkodnia, megnyugtatásképp pedig ott vannak a fenti mondatok...sok sikert
2012. jan. 15. 16:34
 8/11 A kérdező kommentje:
Koszonom!:) Na,remek,akkor lehet, hogy a "Milyen az elet Finnorszagban?" kerdes jobban passzolna ide, varom mindenki tapasztalatait, osszegyujtom az infokat,es anyu ele allok! Aztan,ha nem jon be,legalabb megprobaltam,mar annyival is nyugodtabb leszek, valamint igy tanulok kicsit az ottaniakrol.
2012. jan. 15. 16:42
 9/11 A kérdező kommentje:
Igen,ezt is elmondnom neki. Igazabol nalunk nincsenek nagy veszekedesek,es senki se bant senkit,fizikalisan,de lehet valamiert fel anyutol a tesom? Mert nekem is furcsa,hogy miert most mondja csak...viszont az okat nem tudom!
2012. jan. 15. 16:44
 10/11 anonim ***** válasza:

16:34es vagyok

Próbáld meg milyen az élet Finno-ban? kérdést ;)

Nekem egyből ez jött le. Mi az oka? A nők nagy része minimum szű családi esküvőt tervez, vagy házasságellenes. De az, hogy titokban házasodjanak az általában csak egyet jelent. (Hisz itt nyilvánvalóan nem azért házasodtak két tanú mellett, mert nincs pénz, vagy mert na legyen valami, hisz jön a baba...stb) Hanem azért, hogy édesanyád ne tudjon közbeavatkozni? Ne tudja lebeszélni? Hisz azt írtad jó a kapcsolatuk? Nem lehet, hogy eddig mindig édesanyád döntött, a nővéred pedig tűrt (a békesség kedvéért)? Pl.: hogy mit kap karácsonyi ajándékba, hova megy továbbtanulni, melyik országba menjen ki, stb...??? nem lehet, hogy anyukádnak túl nagy volt eddig is a nővéredre a befolyása? vagy valami miatt félt a nővéred? előre tudta, hogy megakadályozná az édesanyátok? ezekről gondolkodj el

És én is szorgalmaznám azt, ha a kedélyek lecsillapodtak (kb nyár?) jöjjenek el Magyarországra nyaralni együtt. Így kellő idő eltelt, és itt a nagy alkalom. Gondolom, mivel a fiú sem tud magyarul, így nem tud túl sokat beszélni az édesanyátokkal. (Bár, ha ő beszél angolul...reméljük azért nem olyan perfektül:D) Ezt az ötletet esetleg felvetheted nővérednek egy e-mailben, vagy amikor skypeoltok. Így ő is segíthet neked. Biztos ő sem szeretné, hogy anyukád miatt sokáig kellemetlenség érjen téged is.

Te pedig próbálj kevesebb időt eltölteni a családoddal. Járj el sportolni (esetleg: este kocogni), járj át sokszor a barátaidhoz, vagy hívd át őket. De, ha otthon vagy akkor is kuckózz be: számítógépezz, legyél sokat a szobádban, tanulj, olvass, hallgass zenét, pakolj a kis zugodban.

Így elviselhetőbb az, hogy kevesebbet találkozol a szüleiddel, hisz a napod egy részét úgyis az iskolában töltöd, majd otthon vagy egy kicsit egyedül. Csak az estédet kell megszervezned.

Tudom, hogy rossz, ha gond van otthon. Legyél te a felnőttebb, és segíts! De ne te akard megoldani az egész problémát. Azzal, hogy ezt a "terhet" a nyakadba veszed, így is kevésbé kiegyensúlyozott leszel. Ami pedig nem olyan jó.

Kitartást:)

2012. jan. 15. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!