Szerintetek ez gond?
Sziasztok!
Név-problémám van. Hamarosan babát szeretnénk a párommal, és beszélgettünk a nevekről. Sikerült is dönteni: ha lány, akkor Judit, ha fiú, akkor Ábel.
Sógornőm (bátyám felesége) viszont már javában állapotos, és mondtam neki a neveinket. Az Ábel nagyon megtetszett neki, így kitalálta, hogy ha fia lesz, így fogják hívni. Bevallom, egy kicsit zavar, hogy csak így lenyúlta az ötletem.
Szóval szerintetek nagyon gáz lenne, ha mindkettőnk gyerekét Ábelnak neveznénk? Tudom, még korai ezen rágódni, de mindenre föl kell készülni. :) De remélem, hogy nekik lányuk lesz. :)(egyébként azt is szeretnének)
Köszönöm a válaszokat!
24/n
De most akkor én mondjak le erről a névről? Mi már eldöntöttük, és nem akarok róla lemondani. Égjen neki a feje, ha emiatt cikiznek az ismerősök. Mi hamarabb kitaláltuk. Tegnap már az is mondta, hogy ezt a nevet nem tőlem hallotta...akkor elborult az agyam.
Bátyámnak szerencsére nem tetszik ez a név, így bízom benne, hogy talál valami alternatívát.
Ez nem volt szép húzás a sógornőd részéről.
Csak az a gond, hogy te hiába tudod, hogy te találtad ki, tőled vette az ötletet, mivel ő fog hamarabb szülni, ha mindketten az Ábel nevet adnátok, akkor úgyis mindenki azt gondolná, hogy te vetted el az ő ötletét, és hiába próbálnád magyarázni, főleg ha a sógornőd tagadná, nem hinnének neked.
Abban azonban bízhatsz, hogy egyikőtöknek lánya lesz (vagy mindkettőtöknek) és akkor megoldódik a probléma.
Még egy ötletem van: ha a bátyáddal jó a kapcsolatotok, akkor vele pbálj beszélni, hogy hagyja meg nektek az Ábel nevet. Talán ő tudna leginkább segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!