Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez gond?

Szerintetek ez gond?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Név-problémám van. Hamarosan babát szeretnénk a párommal, és beszélgettünk a nevekről. Sikerült is dönteni: ha lány, akkor Judit, ha fiú, akkor Ábel.

Sógornőm (bátyám felesége) viszont már javában állapotos, és mondtam neki a neveinket. Az Ábel nagyon megtetszett neki, így kitalálta, hogy ha fia lesz, így fogják hívni. Bevallom, egy kicsit zavar, hogy csak így lenyúlta az ötletem.

Szóval szerintetek nagyon gáz lenne, ha mindkettőnk gyerekét Ábelnak neveznénk? Tudom, még korai ezen rágódni, de mindenre föl kell készülni. :) De remélem, hogy nekik lányuk lesz. :)(egyébként azt is szeretnének)

Köszönöm a válaszokat!

24/n

2012. jan. 12. 21:24
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
mondjuk sztem lehet gáz lenne, h egy családba 2 Ábel is van...
2012. jan. 12. 21:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A következő gyereknél mindenképp tartsátok magatokban, hogy milyen nevet választotok, mert ezt már több ismerősömtől hallottam, hogy mások lenyúlják a neveket amiket ők szeretnének. Ez bunkóság. Csak tarts közvéleménykutatást hogy kinek, mi tetszik, de a döntéseteket tartsd meg, csak így tudod megóvni a kedvenc nevet.
2012. jan. 12. 21:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem sem jó a két ugyanolyan név. Előző voltam.
2012. jan. 12. 21:33
 4/9 A kérdező kommentje:

De most akkor én mondjak le erről a névről? Mi már eldöntöttük, és nem akarok róla lemondani. Égjen neki a feje, ha emiatt cikiznek az ismerősök. Mi hamarabb kitaláltuk. Tegnap már az is mondta, hogy ezt a nevet nem tőlem hallotta...akkor elborult az agyam.

Bátyámnak szerencsére nem tetszik ez a név, így bízom benne, hogy talál valami alternatívát.

2012. jan. 12. 21:38
 5/9 anonim ***** válasza:
91%
Ha ezt állítja, nem tudsz mit csinálni, hagyd annyiban a béke kedvéért. Válasz más nevet, de tartsd titokban.
2012. jan. 12. 22:03
 6/9 anonim válasza:
91%
Jajj a nők:)) Amennyiben Ábelnek szeretnétek elnevezni a kis csöppséget akkor ennek ne szabjon akadályt, hogy más is ezt a nevet akarja adni! Tény, hogy kicsit faragatlanság volt a rokon részéről amit mondott, de ezen túl kell lendülni
2012. jan. 13. 04:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez nem volt szép húzás a sógornőd részéről.

Csak az a gond, hogy te hiába tudod, hogy te találtad ki, tőled vette az ötletet, mivel ő fog hamarabb szülni, ha mindketten az Ábel nevet adnátok, akkor úgyis mindenki azt gondolná, hogy te vetted el az ő ötletét, és hiába próbálnád magyarázni, főleg ha a sógornőd tagadná, nem hinnének neked.

Abban azonban bízhatsz, hogy egyikőtöknek lánya lesz (vagy mindkettőtöknek) és akkor megoldódik a probléma.

Még egy ötletem van: ha a bátyáddal jó a kapcsolatotok, akkor vele pbálj beszélni, hogy hagyja meg nektek az Ábel nevet. Talán ő tudna leginkább segíteni.

2012. jan. 13. 11:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Judit szép név,Ábel..hüm,de ez hogy így le nyújta kicsit azért szemétség.
2012. jan. 14. 22:17
 9/9 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm mindenki válaszát. Reménykedem benne, hogy valamelyikünknek lánya lesz, és akkor megoldódik a probléma. :)
2012. jan. 15. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!