Anyós probléma, hogyan lehet ezt megoldani?
Először is köszönöm, hogy elolvassátok és válaszoltok!
Együtt élünk a párommal fél éve, és Édesanyám jön látogatóba, hoz a vizsgaidőszakom alatt ennivalót ez azt jelenti, hogy a fél év alatt 3x járt nálunk.
Múlt héten a párommal sikerült összeszólalkozniuk, mert anyukám megjegyezte, hogy nincs kivíve a szemét, nem porszívóztunk fel, miért van rendetlenség stb. Nos tudom, hogy ez a páromnak szólt, hogy egy kicsit ilyenkor segítsen be a háztartásba mert a stresszes vizsgák mellett nehéz a takarítás, főzés, mosás stb.
Ez volt egy hete és amikor mondom, ma este, hogy holnap jön anyukám ennivalót hozni, akkor mint egy hisztis gyerek kifakadt a barátom, és elképzeltük az egész életünket, és mondta, hogy mennyire zavarná, ha állandóan itt sürögne forogna nálunk, pl ha megszületik az első gyerekünk, akkor is idegesíteni fogja, hogy itt lesz nálunk az anyukám és min. 2 hetente havonta jöhetne át, az ő előzetes engedélyével, mert nem szívesen látott vendég.
Ez nekem nagyon rosszul esik. Én az ő szülei felé, másfél év alatt kétszer láttam őket fél-fél délutánra, mert messze laknak, de akkor is családi eseményekkor felhívom őket, vagy e-mailezünk és kedvesen állok hozzájuk. Nekem nagyon fontos anyukám, ő viszont azt mondja a saját szülei is idegesítik és nem akar senki mást, csak engem, a jövőbeli gyerekeinket és néha a barátokat. Ez nekem fáj, mert az én jövőképemben a szülők is benne vannak heti gyakorisággal, legalábbis annyiszor ahányszor kényelmesen meg lehet tenni. Nem tudom, hogyan kivitelezhető ez, mert 20as éveim elején nincsen ilyen tapasztalatom, de akkor sem tudom nélkülözni őket.
igazság szerint egyelőre nem is tudok megfogalmazni kérdést ez ügyben, csak szerettem volna ilyen éjjeli órán kiadni magamból, olyanoknak, akik hasonló cipőben vannak és tudnának érdemben mit mondani. Örülnék soraitoknak. Minden jót.
Ha anyukád szívességből érkezik hozzátok, abba az albérletbe/lakásba, ahol ti éltek és amit ti fizettek, akkor csúnya dolog célzásértékű megjegyzéseket tenni. A párod valószínűleg ezen akadt ki és szőtte tovább az eseményeket.
Én is szeretem anyukámat, hetente mi is látjuk egymást, de ahogy én sem szólok be, mert pl. nincs elmosogatva nálunk, úgy ő sem teszi ezt, ha nálunk van. Az ő dolga, a mi dolgunk.
Ha azt szeretnéd, hogy a párod segítsen be a háztartásba, akkor ne anyukádra hagyatkozz ennek közlésében, hanem te magad mondd meg neki vagy hívd fel rá a figyelmét. A jövőtervezés pedig annyira képlékeny, hogy ezen ne is agyalj.
A barátod megkérheted, hogy beszéljen tiszteletteljesebben anyukádról, de én az anyámnak is szólnék, hogy máskor ne avatkozzon bele ilyen triviális dolgokba.
Kedves "anyósjelöltek"!
Mit küzdötök?
Előbb-utóbb ti is anyósok lesztek, és átélitek majd ezt a közutálatot,
csak akkor már titeket fognak majd utálni.....
Már bocs. Az már nem a párod akire azt mondod ingyen lakik itt.
Én valamikor úgy gondoltam, hogy egy férfi ne előbb családot alapítson ,ha nem otthont termtsen és abba családot. Majd jött a család is. A kedves anyósom addig sulykolta kicsi lánya agyát, hogy minek költenél a máséra , az nem a tied. Jó Istenem. Hát , ez a családom otthona.
Soha nem gondoltam arra, hogy ingyen lakik itt, ő acsaládom akiknak otthont teremtette. Miért, jobb a szülőknél, vagy jobb a bankéban lakni? Hát itt annyi problémás helyzetet olvashatunk az együtt élőkről. Hát nem jobb külön. Amugy is például nálunk , ha el haláloztam volna a gyermekek örökölnek.
"a lakás az enyém,... a párom pedig ingyen lakik itt."
Ez azután egy pénzéhes és mocskos mondat volt tőled!!
Remélem, hogy a párod kiismer és otthagy !!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!