Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha te finanszírozn...

Mit tennél, ha te finanszíroznád a gyereked egyetemi tanulmányait, a gyerek meg félvállról venné a sulit, és több tárgyból bukna, és csak az az írásbeli vizsgája sikerülne, ahol tud lesni a másikról?

Figyelt kérdés
És ez mellett egész nap a gép előtt ülne,és úgy tenne,mintha tanulna,és hazudozna összvissza.
2012. jan. 14. 17:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha az én gyerekem lenne, én sem fizetném, de hagynék egy félévet rá, hogy össze tudja legalább a felét kaparni munkából, és ha látnám, hogy igyekszik tényleg, fizetném a másik felét. Ha mást nem, akkor vegyen fel diákhitelt.

Mondjuk alapból nem küldeném költségtérítésesre a gyerekem. Én 20 éves egyetemista vagyok államin, és én sem szakadok bele a tanulásba, bár így vizsgaidőszakban azért összekapom magam. Sosem merült fel bennem, hogy a szüleimnek kéne valamit is fizetnie a felsőoktatásomba, nem is értem, hogy merül fel ez egyáltalán valakiben.

2012. jan. 14. 18:38
 12/15 anonim ***** válasza:
87%

A kedves hozzászólók közül hányan vannak most a felsőoktatásba ha megkérdezhetem?

Csak azért mert egyes szakokon 2-esnek lenni is dicsőség, és nem azért mert a sok diák olyan hülye!

Van olyan tanárunk aki megmondta nekünk kerek perec: aki tudja a követelményt az 2-es, ha valaki pedig még nála is jobban tudja az 3ast is kaphat. Nem vicc!

Van olyan tanár is aki enged mindent használni a vizsgáján (internet, jegyzetek, könyvek...stb) és nem lehet megírni a vizsgát még 2esre sem (persze vannak kivételek)

Kedves kérdező, nem a fiát akarom védeni! Eszem ágában sincs, de sokszor tapasztalatom itt fórumon, hogy a kedves szülők ki vannak borulva a gyermekük egyetemi tanulmányain, úgy, hogy fogalmuk sincs mi megy egyetemen!

Szóval kérem, mielőtt bárki is pálcát törne a gyermeke feje fölött előbb lássa át a rendszert. Köszönöm szépen!

2012. jan. 14. 18:57
 13/15 anonim ***** válasza:
Utolsó, hova jársz?
2012. jan. 14. 19:14
 14/15 Betti1994090313 válasza:
Szerintem üljetek le és kérdezd meg tőle mihez lenne kedve. Előfordulhat, hogy nincs kedve azt csinálni amit most. Ha a válasza az lenne, hogy nem tudja mit szeretne akár most vagy a távoli jövőben akkor hagyd had jöjjön rá magátol még ha az sokáig is tart. Tudom a gyereked és nehéz látni ha szendved vagy csupán egyéb rossz dolgok érik vagy ha tudod h rossz döntést hozz, de ha mindig meg akarod védeni a rossz dolgoktol nem tudja majd megtapasztalni azt amikor magunknak kell helyrehhozni a dolgokat. Ha rosszul is dönt most a lényeg hogy akkor legyél ott vele amikor igazán szüksége van rád. Az iskolával kapcsolatban pedig ha beszélsz vele mond el h a sulija drága pláne ha nem is ad bele mindent, de ha igazán tanulna te tovább fizetnéd. Ha a gondok nem múlanak ak ajálj fel neki egy lehetőséget egy másik iskolára vagy amit jónak látsz. A legfontosabb, hogy ne CSAK szülőként hanem barátként állj a kapcsolatotokhoz külömben egy idő után tényleg már csk a gyereked lesz és a viszonyotok "sovány" lesz. Legyetek jó barátok és hidd el sok mindent fogsz megtudni róla talán még azt is mihez lenne kedve, vagy mi illene hozzá a suli szempontjából.
2012. jan. 15. 20:20
 15/15 anonim ***** válasza:
Belátnám, hogy az egyetem (vagy a szak, amit választott) mégsem neki való és megpróbálnám vele megbeszélni, hogy mit szeretne. Ha másik szakon sem teljesít kielégítően, akkor semmiképp nem finanszíroznám az egyetemi tanulmányait tovább. Nem kell mindenkinek diplomásnak lennie.
2012. jan. 18. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!