Mit tennél, ha te finanszíroznád a gyereked egyetemi tanulmányait, a gyerek meg félvállról venné a sulit, és több tárgyból bukna, és csak az az írásbeli vizsgája sikerülne, ahol tud lesni a másikról?
Ha az én gyerekem lenne, én sem fizetném, de hagynék egy félévet rá, hogy össze tudja legalább a felét kaparni munkából, és ha látnám, hogy igyekszik tényleg, fizetném a másik felét. Ha mást nem, akkor vegyen fel diákhitelt.
Mondjuk alapból nem küldeném költségtérítésesre a gyerekem. Én 20 éves egyetemista vagyok államin, és én sem szakadok bele a tanulásba, bár így vizsgaidőszakban azért összekapom magam. Sosem merült fel bennem, hogy a szüleimnek kéne valamit is fizetnie a felsőoktatásomba, nem is értem, hogy merül fel ez egyáltalán valakiben.
A kedves hozzászólók közül hányan vannak most a felsőoktatásba ha megkérdezhetem?
Csak azért mert egyes szakokon 2-esnek lenni is dicsőség, és nem azért mert a sok diák olyan hülye!
Van olyan tanárunk aki megmondta nekünk kerek perec: aki tudja a követelményt az 2-es, ha valaki pedig még nála is jobban tudja az 3ast is kaphat. Nem vicc!
Van olyan tanár is aki enged mindent használni a vizsgáján (internet, jegyzetek, könyvek...stb) és nem lehet megírni a vizsgát még 2esre sem (persze vannak kivételek)
Kedves kérdező, nem a fiát akarom védeni! Eszem ágában sincs, de sokszor tapasztalatom itt fórumon, hogy a kedves szülők ki vannak borulva a gyermekük egyetemi tanulmányain, úgy, hogy fogalmuk sincs mi megy egyetemen!
Szóval kérem, mielőtt bárki is pálcát törne a gyermeke feje fölött előbb lássa át a rendszert. Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!