Szerintetek mit csinaljak? A gyermekem nagyon fel a sulitol?
sok sok pozitív megerősítés, dicséret buzdítás és iskola pszichológus segítsége.
Ezt a problémát már elsőben kellett volna kezelni. Ez a gyerek totál önbizalom hiányos lehet... esetleg szeretet?
Kérdezted már, hogy mitől fél ? Azon kívül, hogy rossz jegyet kap . Hogy reagáltok, ha rossz jegyet kap ?
Milyen a kapcsolatotok ?
Egyébként már 8 éve van ez, és most merül fel a kérdésed ? Mondjuk inkább később, mint soha.
Szerintem a kérdető a gyerek a nevéből kiindulva. (csaby 15).
Szüleiddel beszéld meg a dolgot, biztosan tudnak segíteni.
Akár a szülő, akár maga a gyerek a kérdező:
Gondolom van oka ennek a félelemnek.
Lehet ez a túlzott teljesítmény kényszer, maximalizmus, akár a gyerek, akár a szülők oldaláról. Lehet az osztály- és iskolatársak viselkedése is az oka.
Rossz jegyet lehet úgy is szerezni, ha annyira akarsz valamit, hogy pont azért nem sikerül.
8. év felénél már arra kell koncentrálni, hogy ennek vége, a nyári szünet után egy új suli, új emberekkel következik. Egy teljesen tiszta lappal lehet indulni.
A nyarat fel lehet arra is használni, hogy szakemberrel megoldjátok azokat a gátlásokat, amik a félelmet okozzák, és egy teljesen új srác megy már középsuliba.
Most nem vigasztal, de nekem életem egyik legszebb időszaka volt a középsuli: barátok, szerelmek, bulizások, csavargások... és még a tanulásra is jutott idő. ;)
Részben hoz csak könnyebbséget, de a hatása szinte azonnali: vegyél nyugtató teakeveréket, vagy növényi feszültségoldó tablettákat. Nincs mellékhatása, és nem lehet rászokni. Főleg valeriána és orbáncfű hatékony, de akkor kerülni kell az erős napfényt, allergiás reakciókat, foltosodást okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!