Ha a gyerek kezdi nem beírni a jegyeit, akkor már kezdődik a szülő gyermek kapcsolat megromlani, ugye?
Saját tapasztalat, igen, sajnos.
Te vagy a szülő vagy a gyerek? (esetleg tanár?)
Vagy csak a jegyek kezdenek romlani.
Teljesen normális, hogy a gyerek nem akarja megmondani (főleg ha 11-14 éves)
Nem biztos.
Én is volt, hogy eltitkoltam, az ember fél hogy mit szól a szülő, még akkor is, ha nem bántják, nem ordítanak vele nálunk nem volt ilyesmi. Talán az, hogy rossz nekik, hogy nem voltam okos. Ugyanakkor ez megmarad attól, hogy hazudunk és nem mondjuk el, és csak rontunk a helyzeten. Korábban lehet javítani, később nehezebb, de a gyerek még nem így gondolkodik.
Az én kapcsolatom jó maradt a szüleimmel, de nem dicsértek meg a nem tanulásért, és hazudásért, de ezt megértettem, el kell fogadni, majd változtatni próbálni legalább.
Nem feltétlenül. Az én szüleim, főleg anyám nagyon keményen vette a tanulást, olyan 12 évesen nem írtam be a jegyeimet, mert féltem, hogy kiakad. Akkoriban kicsit leeresztettem, bejött új tantárgyként a fizika, és csak egy 3-ast tudtam belőle összeszedni. Ez nem azt jelenti, hogy utáltam anyámat, vagy eltávolodtunk, de féltem, hogy kiakad, mert én is szégyelltem magam a rossz jegyek miatt, mikor kitűnő voltam mindig.
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!