Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szakítóok lenne, ha a párod...

Szakítóok lenne, ha a párod folyton cseszegetné az öcsédet?

Figyelt kérdés

A barátom folyton beszól az öcsémnek, aki most 17 éves, teljesen normális gyerek, de a barátom nem tudja elviselni. Én még itthon lakom, mert tanulok, a barátom pedig sokat van nálunk és olyankor történnek ezek a konfliktusok. Az öcsém pl. kijön a konyhába, csinál kaját, aztán átviszi a nappaliba, mire a barátom rászól, hogy nem igaz, hogy nem tud a konyhában enni, az anyánk majd takaríthat utána. Meg folyton kérdezgeti az életéről, aztán meg gúnyolja. Már többször összevesztem emiatt vele, mert az öcsémet nagyon szeretem és szerintem ok nélkül piszkálja állandóan, de akkor sem hagyja abba és nekem ez rosszul esik. Elgondolkodtam, hogy szakítok vele, szeretem, de nem viselem el, ha a tesómat, meg úgy egyáltalán a családomat bántják. 10 hónapja vagyunk együtt. Ti mit tennétek?

21/L

2012. jan. 13. 19:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha vele maradsz, később ilyen lesz veled is, a barátaiddal is, a gyerekeitekkel is. Fölösleges rá időt pazarolnod.

Hagyd meg azoknak a lányoknak, akik szeretik, ha bántják, semmibe veszik őket!

2012. jan. 13. 21:18
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez sok mindent elárul róla. Ha valakit szeretünk, akkor még csak véletlenül sem bántjuk a családtagjait, akiket ő nagyon szeret, mert ezzel őt is bántjuk. Ez az ideális hozzáállás. Ha ennyire nyíltan piszkálja az öcsédet, az azt jelenti, hogy nem érdekli, hogy neked ez fáj, vagy mit szólsz hozzá; csak teszi, mert ez neki jól esik. Szóval itt nem csak maga a piszkálás az ijesztő, hanem az egész személyisége, mert így joggal feltételezhető, hogy veled is ilyen lesz, ha elszáll a rózsaszín köd; vagy a majdani gyereketekkel. Nálam ez szakító-ok lenne igen. De ha még adnál neki egy esélyt, én mindenképpen leülnék vele beszélni, hogy elmondja, miért zavarja az öcséd, miért idegesíti. Ha meg is tudja magyarázni, akkor elmondhatod neki, hogy ez neked mérhetetlenül rosszul esik, és nem hiszed, hogy ez a legjobb módja annak, hogy kifejezze, az öcséd nem szimpi neki.
2012. jan. 13. 22:54
 13/15 anonim ***** válasza:
Igen, nekem szakító ok lenne!
2012. jan. 14. 08:46
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én párom ugyanezt csinálta a nővéremmel.Hozzámentem.

Mostmár az anyummal is,apummal is sógorommal is,tesommal egyenesen botrányosan beszél....rólam nem is beszélve...Sőt már a nagyobbik gyerekünk is kegyvesztett lett nála,mert már nem olyan apás...dobbants!!!!!!!!!!!!!!!!

2012. jan. 14. 13:40
 15/15 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóan jártam mint a kérdező,azzal a különbséggel,hogy az akkori barátom az anyukámmal való szoros kapcsolatomon köszörülte a nyelvét.Nem tudom,hogy mi volt ezzel a problémája és hiába kérdeztem,mindig kitérő választ kaptam.Nem sokkal később lapátra is tettem és ez a dolog nagyban közrejátszott benne.Nekem is van öcsém,és enyhén szólva,baromira nem finoman elküldeném a francba a helyedben.Egy az,hogy vendég nálatok,a másik,hogy a párod családját nem illik piszkálni.Kíváncsi lennék mit szólna ahhoz ha te szemtelenkednél valamelyik rokonával az ő jelenlétében.Szerintem gyorsan vess véget ennek a kapcsolatnak,mert ez idővel csak rosszabb lesz és az is elképzelhető,hogy ellened fordul majd.
2012. jan. 14. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!