Szakítóok lenne, ha a párod folyton cseszegetné az öcsédet?
A barátom folyton beszól az öcsémnek, aki most 17 éves, teljesen normális gyerek, de a barátom nem tudja elviselni. Én még itthon lakom, mert tanulok, a barátom pedig sokat van nálunk és olyankor történnek ezek a konfliktusok. Az öcsém pl. kijön a konyhába, csinál kaját, aztán átviszi a nappaliba, mire a barátom rászól, hogy nem igaz, hogy nem tud a konyhában enni, az anyánk majd takaríthat utána. Meg folyton kérdezgeti az életéről, aztán meg gúnyolja. Már többször összevesztem emiatt vele, mert az öcsémet nagyon szeretem és szerintem ok nélkül piszkálja állandóan, de akkor sem hagyja abba és nekem ez rosszul esik. Elgondolkodtam, hogy szakítok vele, szeretem, de nem viselem el, ha a tesómat, meg úgy egyáltalán a családomat bántják. 10 hónapja vagyunk együtt. Ti mit tennétek?
21/L
Felvilágosítanám, hogy amíg nálatok vagytok, addig az öcséd azt csinál, amit akar/amit a szüleitek "megengednek", elfogadnak. Nem ő takarít utána, hanem édesanyátok.
Nem tűrném el, rég kiraktam volna, ossza az észt otthon, ne másnál...
A családomat fogadja el a párom. Ha nem tetszik, akkor lehet menni. Nyilván akinek a családi hátterével gondok vannak, arra ez nem vonatkozik.
Az öcsém tényleg nem egy házitündér, de melyik 17 éves srác az..
Ha éhes, akkor összeütök neki valamit, valamint általában én szoktam takarítani itthon, de nekem ezek nem esnek nehezemre, szerintem a barátomnak nem kéne beleszólnia az életünkbe. Arra is gondoltam már, hogy talán féltékeny rá, tudom, hogy nem szép ilyet mondani, de mi másért utálhatná ennyire. Öcsém nem is szokott neki beszólogatni, nem is foglalkozik vele, ha itt van, a barátom generálja.
Megmondanám neki, hogy ezzel nem tesz jót a kapcsolatotoknak , mert a te családod mindig az marad, és mindig szeretni fogod őket, és senkitől nem tűröd ezt el. Neked olyan valaki kell, aki elfogadja, és nem gúnyolja, piszkálja a családodat, az nálad nem fér bele.
Ha nem tudja abbahagyni, én hagynám. Fiatal vagy még, és hidd el vannak olyanok akik elfogadják a párja családját ahogy van, nem kötözködnek.
Ha alapból kötözködős, az még feléd is fordulhat előbb utóbb, szóval megfigyelném jól a viselkedését, és hát nehéz, de ésszérv mellett kellene dönteni.
Nos az öcséd otthon van, a barátod pedig vendég. Tehát befogja a száját és tűr.
Először csak figyelmeztetném arra, hogy nem tartozik rá, mit csinál az öcsém, és kérném, hogy fogja vissza magát. Ha ezt nem veszi figyelembe, vagyis lesz*rja, amit én, az állítólagos szerelme civilizáltan kérek tőle, sajnos akkor kívül tágasabb. Magyarul: igen, szakítanék.
Jó ok lenne az biztos mert addig ameddig szülőkkel lakik az öcséd és a párod csak vendégként jár oda nincs joga beleszólni a szokásokba.
Velem is volt hogy a nővéremnek egy idióta pasija volt aki csak beszólt mindig én nem hagytam magam úgy leküldtem őt hogy a ház közelébe sem mert jönni, igaz én akkor kondiztam és ugye 21 éves voltam már amikor ez történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!