Az apa nélkül felnőtt gyerekre mekkora hatással van, hogy apa nélkül nőtt fel?
ja igen, én aki írtam, hogy teljesen apa anélkül nőttem, mégis kaptam apa képet, mégpedig a nevelőtatámét.
Egyszerűen imádtuk egymást, tiszteletem és szót fogadtam neki.
Ő lett a férfi példaképem. Férfias volt, mégis pedáns, fizikai munkát is végzett, de száraztésztát is csinált:-)
Dolgozott is, mégsem volt fáradt játszani velem.
Imádtam, az Isten áldja meg, azóta sem láttam, de még csak nem is hallottam ilyen féfiról.
A párom apa nélkül nőtt fel (bár ismerte, szinte 13-14 éves koráig alig látta), de rá nagyon rossz hatással volt (és a bátyjára is), gyerekként nagyon rosszak voltak és rengeteg volt velük a probléma. Ma már többet találkoznak (3-4 havonta), de lehet érezni köztük valamiféle tartást, mintha félnének jó kapcsolatot ápolni egymással..plusz a párom gyakran mondja, hogy neki nagyon hiányzott, hogy legyen egy apja, akivel tud barkácsolni, mászkálni, megvitatni a fiús témákat, stb. Ezenkívül úgy gondolja, hogy talán jobban alakultak volna anno az iskolai dolgai (is), ha van egy apja, aki kicsit szigorúbban fogja őt..
Mondjuk szerintem megoldható a dolog, de az egyértelmű, hogy egy anya ne próbáljon meg apa is lenni egy személyben, mert 1.nem fog menni, 2.hosszútávon kimerítő (és még beteges is). Ha figyelsz a gyerekre, és elég szeretetet kap (persze nem kell megfojtani), akkor még lehet belőle normális ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!