Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az apa nélkül felnőtt gyerekre...

Az apa nélkül felnőtt gyerekre mekkora hatással van, hogy apa nélkül nőtt fel?

Figyelt kérdés
Az apa teljes hiányáról van szó, a gyerek sosem látta az apját. Van bizonyított hatása? Fiú és lány gyermek közti különbségek ebből a szempontból? Esetleg az anya nélkül felnőtt gyerekhez képesti különbségek?
2012. jan. 10. 21:01
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

ja igen, én aki írtam, hogy teljesen apa anélkül nőttem, mégis kaptam apa képet, mégpedig a nevelőtatámét.

Egyszerűen imádtuk egymást, tiszteletem és szót fogadtam neki.

Ő lett a férfi példaképem. Férfias volt, mégis pedáns, fizikai munkát is végzett, de száraztésztát is csinált:-)

Dolgozott is, mégsem volt fáradt játszani velem.

Imádtam, az Isten áldja meg, azóta sem láttam, de még csak nem is hallottam ilyen féfiról.

2012. jan. 12. 11:04
 32/33 anonim ***** válasza:
Én apával nőttem fel, akitől egy erős apaképet kaptam (a férfi bátor, erős fizikailag, nagyszájú, önző, blabla), mégis viszont csalódtam benne, ugyanis ahhoz képest amilyen erősnek mutatja magát, nem volt az az erős ember, hanem csak mutatta. Ez sajnos később ki is derült róla, és csalódtam benne. Sokszor vannak kérdéseim az életben amikre nem kapok választ, nehéz a szülők és a "gyerekek" élete is. Nem tudom milyen lett volna apa nélkül felnőni, viszont az sem mindegy, ha van melletted szülő, hogy az mennyire olyan ember, akire te feltudsz nézni.
2012. jan. 12. 11:13
 33/33 anonim ***** válasza:

A párom apa nélkül nőtt fel (bár ismerte, szinte 13-14 éves koráig alig látta), de rá nagyon rossz hatással volt (és a bátyjára is), gyerekként nagyon rosszak voltak és rengeteg volt velük a probléma. Ma már többet találkoznak (3-4 havonta), de lehet érezni köztük valamiféle tartást, mintha félnének jó kapcsolatot ápolni egymással..plusz a párom gyakran mondja, hogy neki nagyon hiányzott, hogy legyen egy apja, akivel tud barkácsolni, mászkálni, megvitatni a fiús témákat, stb. Ezenkívül úgy gondolja, hogy talán jobban alakultak volna anno az iskolai dolgai (is), ha van egy apja, aki kicsit szigorúbban fogja őt..

Mondjuk szerintem megoldható a dolog, de az egyértelmű, hogy egy anya ne próbáljon meg apa is lenni egy személyben, mert 1.nem fog menni, 2.hosszútávon kimerítő (és még beteges is). Ha figyelsz a gyerekre, és elég szeretetet kap (persze nem kell megfojtani), akkor még lehet belőle normális ember.

2012. jan. 12. 17:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!