Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az apa nélkül felnőtt gyerekre...

Az apa nélkül felnőtt gyerekre mekkora hatással van, hogy apa nélkül nőtt fel?

Figyelt kérdés
Az apa teljes hiányáról van szó, a gyerek sosem látta az apját. Van bizonyított hatása? Fiú és lány gyermek közti különbségek ebből a szempontból? Esetleg az anya nélkül felnőtt gyerekhez képesti különbségek?
2012. jan. 10. 21:01
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

"ha az anya el tudja játszani az apaszerepet is, akkor nincs nagy kár,"

Tudjátok az a nagy baj, hogy már olyan ritka az a család, ahol apa is van, ráadásul nem is alkoholista, nem is vált el, nem is veri a családot, hogy el sem tudjátok képzelni.

Tisztelet a nagyon kevés kivételnek

2012. jan. 10. 23:20
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Én azt figyeltem meg, hogy az apa nélkül felnőtt fiúk lányosabbak, finnyásabbak, kényesebbek, de egyben udvariasabbak, igényesebbek is, ez mindenképp jó dolog. És sokszor jobban tudják, mi kell egy nőnek, hogyan kell velük bánni, ami dicséretes. Persze az elején felsorolt tulajdonságok néha idegesítőek. Tehát összességében finomít rajtuk, ha nincs a mindennapjaikban, a közvetlen közelükben férfi.

Lányoknál nem tudom, milyen hatása lehet, talán illúzióik vannak arról, milyen is egy férfi, ugyanolyan figyelmesnek képzelik őket, mint amilyenek a nők. Persze általánosságban.

2012. jan. 10. 23:48
 23/33 anonim ***** válasza:
És azt gondolhatják, hogy ők is ugyanolyan lelkisek, nyitottak az érzelmi dolgok iránt, hiába hallja mindenhonnan, hogy nem így van, akkor is kicsit kiábrándító lehet számukra, hogy sokan közülük mennyire racionálisak.
2012. jan. 10. 23:51
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Én 6 éves voltam,öcsém pedig 1 éves mikor apánk lelépett.Nem mondhatnám,hogy hogy egyébként jó férfipélda lett volna,nős emberként is hajtotta a nőket míg anyu Gyesen volt öcsémmel.Nem vettem észre,hogy ez engem negatívan érintene,öcsém pedig nem lett lányos sem.Mind a ketten korábban értünk mint a kortársaink,öcsém 19 éves létére már beillik egy komoly felnőttnek.Nem iszik,nem dohányzik,tanul,hogy legyen jövője.Én lányként,előttem szüleim példájával mindig is óvatosabb voltam a férfinemmel,ami szerencsére előnyömre is vált.Van szakmám és munkahelyem.Anyukámon múlt minden,persze nagyszüleink is sokat segítettek a nevelésünkben,nagypapám sokat volt öcsémmel mikor még élt.Összegezve,ha fater nem lépett volna le,szerintem sokkal rosszabb lenne a helyzet,mert azt az életvitelt láttam volna amit ő folytat annak ellenére,hogy családos ember volt.Így legalább anyu nevelt belém erkölcsi tartást.
2012. jan. 11. 07:20
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Az én apám velünk élt, de sosem foglalkozott velünk. Oviba a nagyi jött értünk, anya megállás nélkül dolgozott, hogy megéljünk, amikor apám hazaért, odaszaladtunk hozzá, megmutatni, mit rajzoltunk az oviba, a nagyi meg rendszeresen elrángatott minket, hogy "apa fáradt, hagyjától békén". Így teltek az évek, velünk zajlott az élet, ő meg ült a TV előtt. Idén már azt sem tudta, mikor van a szülinapom, tehát lényegében nekem sem volt apám.

Megszületett a lányunk, és amikor a férjem megkérdezi, jó apa-e, könnyezek, és azt mondom, nem tudom, mert nem tudom, mit kell egy apának csinálnia. Mindent egyedül akarok megoldani, és ez nyilván nem jó.

Szóval elég jelentős hatással van egy gyerekre.

20/L

2012. jan. 11. 08:24
 26/33 anonim ***** válasza:

Én apa nélkül nőttem fel lányként, és nekem se hiányzik, mivel nem tudom mi az, hogy apa. Azt mondják az egyedülálló szülők gyerekei korábban érnek, és ezt én is így látom. Én 12 évesen nem Brad Pittről álmodoztam, hanem hogy saját konyhám legyen, jöjjenek a levelek a postaládámba (amit ma már utálok, fújj fújj csekk:) Ennek gondolom az az oka, hogy a szülő jobban bevonja a gyereket a napi dolgokba, neked mondja el, hogy most erre vagy arra nincs pénz stb.

A történelem megismételte önmagát, az én fiam is apa nélkül nő fel, és mivel ő ellentétes nem, én látom hogy neki kellene egy férfi kép. Anyunak számtalan próbálkozását láttam, nem talált normális társat gyerekekkel, és én is hiába keresek, nagyon éretlenek a mai férfiak. Megkockáztatom, hogy még én is férfiasabb vagyok náluk (nem kinézetre persze).

Mindamellett, hogy voltak rázós időszakaim szerintem talpraesett és önálló ember lett belőlem apa nélkül is, de szó ami szó nehezen találok megfelelő párt. A fiam is kreatív és életrevaló gyerek. Még évei vannak 8.-ig de már most foglalkoztatja, hogy hol tanuljon tovább, mikor lesz fizetése, mi legyen belőle az életben, hol dolgozhat. Pedig nem élünk rosszul.

2012. jan. 11. 09:37
 27/33 anonim ***** válasza:
Én teljesen apa nélkül nőttem fel, nem volt rám semmilyen hatással, inkább az, hogy a 10 éves koromban hozzám került nevelőapám egy iszákos barom volt, na azt nem kellett volna.
2012. jan. 11. 09:55
 28/33 anonim ***** válasza:
76%
Tényleg, nekem is volt egy nevelőapám 2 évig, az is ivott. Inkább lakótársként tekintettem rá, mert már kamasz voltam. Mondjuk nem volt az a balhézós fajta. Orvos volt, megitta a napi adagját és bealudt. Nem tudom amúgy miért tűrik ezt az anyák
2012. jan. 11. 10:24
 29/33 anonim ***** válasza:

Én is apa nélkül nőttem fel, anyu egyedül nevelt, sosem volt kapcsolata apu után.

Én azt tapasztalom, h fiúsabb voltam, sokkal gyakorlatiasabb, hiszen nekünk kettőnknek kellett mindent megoldani, nem okoz gondot, ha szerelni kell, a múltkor simán összeraktam egy kisszekrényt, anyagi dolgokban is sokkal realistább vagyok, mint a férjem, akit fél gyerekkorában az apja, utána pedig az anyja nevelte.(11 volt, mikor az anyjához költözött).

Hiába látott férfi példát, mivel az apja egy agresszív, "macsó" volt, ivott, csajozott, így a férjem elnyomásban élt.

Nekem nagyon hiányzott apu, életemben egyszer találkoztunk, már felnőtt voltam.

Sokat sírtam, vártam őt, mindig azt képzeltem, h bejön a suliba értem, és soha többé nem hagy el.

Súlyos dolgok ezek, de már túl vagyok rajta, de biztos, h sokkal úgymond férfiasabb férfit választok magamnak páromul, ha lett volna apám. Így elég sok minden az én vállamon, a férjem nem is képes, és őszintén nem is nagyon akar tipikus, határozott férfi lenni.

2012. jan. 11. 13:02
 30/33 anonim ***** válasza:
Attól függ,milyen helyzetben és milyen természetű szülő neveli a gyerekeket.Ha nincs segítő rokonság, depressziós, a gyerekek elvesztek. Ha támogató családi körben nőnek apa nélkül, példa nem lesz akkor sem előttük, hogyan is működik egy család, hogy zajlanak az ünnepek, hogyan játszik egy apa a gyerekével, viszi kirándulni, stb. Ilyenkor családalapításkor mindenképp kell jó példa a környezetben!Az is mindig jelen lesz, hogy normális , elfogadható dolog lesz a fiúk gondolkodásában, hogy az apa otthagyhatja a családot. Most nő fel az első apa nélküli nemzedék, kiváncsi leszek, 5-10 év múlva!
2012. jan. 11. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!