Az apa nélkül felnőtt gyerekre mekkora hatással van, hogy apa nélkül nőtt fel?
Előző: ez marhaság.
Kérdező: ha sosem látta, akkor nem igazán van hatása. A másik szülőtől függ.
Hát alapvetően a gyereknek mindkét szülőjére szüksége van. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne boldog, kiegyensúlyozott gyerekkora bármelyik szülője nélkül is egy gyereknek, de az biztos, hogy ha nem is állandóan, de bizonyos élethelyzetekben érezni fogja a másik szülő hiányát.
Ez simán elvált szülők gyerekeire is igaz, még, ha amúgy ismeri is a különélő szülőt, és tartják a kapcsolatot. Akkor sem ugyanolyan, mint együtt élni, családként.
Hogy hosszútávú hátránya lesz-e, az viszont más körülményektől is függ: tágabb család, baráti kör, iskola... Máshol is megtanulhatja a viselkedési mintákat, megismerheti az adott nem viselkedési szokásait.
Én anya nélkül nőttem fel.Ahogy az 1 évvel idősebb bátyám is.Amikor megszülettem,apám hozott haza a kórházból,mert anyám már akkor végleg lelépett.Apám nevelt fel minket.Soha nem nősült meg,és soha nem volt"mostoha anyánk"
Apám férfi létére megtanult sütni,főzni,sőt még a szoknyámat is megvarrta ha kellett.A bátyámmal meg eljárt fociedzésekre meg egyéb fiús helyekre.Mivel sosem láttam anyámat így nem is hiányzott..Nem okozott egyikünknek sem lelki sérülést és egyikünk sem lett "elveszett" ember.
A bátyám is és én is boldog házasságban élünk,szülők vagyunk már mindketten.Apám ma nyugdíjas,és a bátyámmal azon vagyunk,hogy most mi adjuk vissza azt amit tőle kaptunk..Apukám végre pihen,és a hobbijának él..Mi támogatjuk mindenben..
39/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!