Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermeket várok, de nem...

Gyermeket várok, de nem szeretem már az apját. Kérdés: ne féljek, hagyjam el, szüljem meg egyedül és keressek egy nekem valóbb társat, aki szereti majd a gyereket?

Figyelt kérdés
AZ egykori nagyszívűnek tűnő emberről együttlésünk során kiderült: kifejezetten és csupán anyagi dolgok érdeklik. Neveltetése nem fejlesztette ki sem a lelki, sem a szellemi befogadóképességét. Tudom, hogy ez a helyzet párommal nem változik majd, mert már próbálkoztam nyitogatni, formálgatni, de... nem megy. Attól tartok,majd a gyermek megszületése után egyre gyakoribbak lesznek a különbözőségeinkből adódó gondok,és a gyermek sínyli meg. KÉRLEK, NE ÍRJATOK OLYASMIT, HOGY: MIÉRT NEM GONDOLKODTAM HAMARABB, VAGY, HOGY VETESSEM EL... mert ez már most így van, és erre szeretnék megoldást a segítségetekkel,mert nincs pénzem pszichoterápiára. Nagyon köszönöm a a tanácsokat/tapasztalatokat!
2012. jan. 10. 04:55
1 2 3
 21/26 fehér gandalf ***** válasza:
másiknál már válaszoltam
2012. jan. 11. 19:44
 22/26 anonim válasza:
100%

Sztem gondold át a dolgot... én az olvasottak után is a hormonokra szavazok.

Én a terhesség elejétől számítva hónapokig kimondottan utáltam a párom. Minden mozdulatába belekötöttem, minden apróságot a szívemre vettem, nagyon hamar megsértődtem és azon gondolkodtam, hogy nem akarok ennek az embernek gyereket szülni, sem leélni vele az életem.

De aztán egy-két jó pillanatban eszembe jutottak a jó dolgok, a jó tulajdonságai, az én rossz tulajdonságaim (én egy kicsit olyan ember vagyok, akinek soha nem jó semmi- mindig a legrosszabbat feltételezem az emberekről).

Az a lényeg, hogy magadba is kell nézni, nem csak a másikba. Gondold át: valamit csak szerettél benne, ha gyereket szülsz neki?

Az anyagi dolgok pedig nem lehet,hogy azért érdeklik, mert biztonságban akar tudni téged, titeket? A mai világban ezt nehéz megteremteni. Lehet, csak ő is fél, hogy nem lesz képes fenntartani a megfelelő színvonalat a családjának? Az ő lelkében is változások mennek végbe a gyerek miatt, nem csak a tiedben.

Ezeket velem végül a párom értette meg, egy hosszas beszélgetés után. Most is vannak néha vitáink, mert mindketten elég rossz természetűek vagyok, nehezen engedünk a másiknak... de szeretjük egymást. És ez nem mindig a jó dolgokról szól... állandó boldogság és egyetértés csak a filmekben létezik.

És más kismamáktól, anyukáktól is halottam már hasonló történeteket, de minden helyre jött a pici érkezése után nem sokkal.

Mielőtt döntesz beszéld ki magadból. Nem biztos, hogy ehhez agyturkász kell, lehet elég lenne egy pár barát, vagy egy közeli rokon.

2012. jan. 12. 07:58
 23/26 A kérdező kommentje:
fehér gandalf, köszi, hogy van neved... :) tényleg, nem tudni, kinek hogyan lehet válaszolni nem priviben, mert nem látok neveket (enyém látszik?). annak akik "nem akartak" megbántani: nem bántottál meg...+olyat már láttál, hogy egy férfi iszonyú édes, kedves, érzékeny, tündibündi, aztán jönnek a hétköznapok (mikor te már minden hidat felégettél, hogy elutazz miatta otthonodbol, otthagyj mindent) és kiderül, hogy a kis édes egy merev, korlátozott és anyagias tuskó??? aki azt hitte,nm tudja az apja, hogy terhs vagyok: hogy a francba ne tudná??? várja, meg minden :) mindenki másnak: köszi, hogy válaszoltatok. A következőképp döntöttem: vele maradok. Mindent megteszek, hogy minél önálóbb, függetlenebb legyek ebben az idegen országban, minek nyelvét egy éve kínkeservesen tanulom (februárban középfokú nyelvvizsga... mindent beleadtam, hogy értsem őt, mi? :) Okos nővé válok, aki irányítja a férfit (úgy látszik neki ez kell, tényleg, én szolgálni akartam, de azt másképp is lehet. Valszeg egy nagy gyerek, csak nagyon irányítana (önbizalomhiány? ismerős, nekemis tanulnom kell még, hajjaj). Végkifejlett (katarzis): megyek meditációs táborba, feltöltődöm, beveszem a lesz---om tablettát,mosolygok, anya leszek 8a férfié is úgy néz ki)és NEM várom el tőle, hogy megértsen és megértsen bármit is, amit üzenni akarok, hanem teszem a dolgom és mindent elkövetek, hogy idővel olyan munkám és barátaim legyenek, amiben megtalálom önmagam. Azt hiszem megtaláltam a középutat. Ja! És soha többé nem balhézok, mert úgyse megyek vele semmire, és mindhármunkat felzaklat. Ősi bölcs asszonyok tudását fogom használni (kígyófarkat teszek a párnája alá, elvarázsolom, meg ilyenek:) Puszi mindenkinek!
2012. jan. 13. 01:53
 24/26 A kérdező kommentje:
Annak, aki aztat mondta, hogy elég csak kibeszélni. juhéjj!Ezért regisztráltam itt, és nagyon jól esik, hogy válaszoltatok. Egy év elég nehéz egyedül, pedig nagyon barátkozós vagyok, csak itt valahogy nehezebb :)
2012. jan. 13. 01:57
 25/26 anonim ***** válasza:
Az, hogy egyedül miből, hogyan neveled fel, a te dolgod. Felnőtt ember vagy, és nem is ez volt a kérdésed. Arra pedig a válasz az, hogy kevésbé sínyli meg a gyerek lelke az anyagi nélkülözést, ha otthon kiegyensúlyozott, szeretetteljes közeg várja, mint azt, ha anyagilag minden ok, de egy boldogtalan, frusztrált emberrel kell eggyütt élnie. Pláne, ha kettővel. Tapasztalat. Az én szüleim együtt maradtak, de bár ne tették volna... Pszichológushoz járok, hogy helyre billentse bennem a férfi-nő kapcsolatról kialakult rémképemet. Szóval, ha úgy érzed, hogy egyedül jobban meg tudod adni neki azt, ami valóban fontos, akkor ne habozz! Egy rossz apánál a semmi is jobb...
2012. jan. 14. 11:25
 26/26 anonim ***** válasza:
Szia,persze,hogy láttam már ilyet,sőt sajnos tapasztaltam is,ezért mertem azt írni,amit írtam.Pici élt is éreztem az utolsó hozzászólásodban,pedig nincs rá okod,rengeteg infót nem adtál meg és én nem tudtam,hogy kérdésednek előzményei is vannak.Ez is egy megoldás,amit írsz,bár nem a legjobb.Én ugyanezen mentem át,amin te és visszatekintve inkább addig lépnék,amíg nincs meg a baba,nem sérülne a gyermek és én sem.Amit most csinálsz az megy egy darabig,csak közben elveszíted önmagad és a gyereked meg nő és nő.Az apja imádni fogja a gyermekedet,téged viszont nem.Majd még azon is parázni fogsz,hogy miként lépj le gyerekkel együtt,hiszen a párod úgy sem engedi majd,nagyobb anyagi biztonságban lesz,a gyereked imádni fogja.Az ilyen emberek egyfolytában szapulnak,ha főzöl,takarítasz,akkor is azt mondják majd,hogy nem csinálod,nem jól csinálod,semmit nem csinálsz,képesek elvenni a gyerekedet.Hidd el,tapasztalatból írom.Húú,mi vár rád is.Sajnálom,őszintén!
2012. jan. 17. 06:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!