Gyermeket várok, de nem szeretem már az apját. Kérdés: ne féljek, hagyjam el, szüljem meg egyedül és keressek egy nekem valóbb társat, aki szereti majd a gyereket?
Sztem gondold át a dolgot... én az olvasottak után is a hormonokra szavazok.
Én a terhesség elejétől számítva hónapokig kimondottan utáltam a párom. Minden mozdulatába belekötöttem, minden apróságot a szívemre vettem, nagyon hamar megsértődtem és azon gondolkodtam, hogy nem akarok ennek az embernek gyereket szülni, sem leélni vele az életem.
De aztán egy-két jó pillanatban eszembe jutottak a jó dolgok, a jó tulajdonságai, az én rossz tulajdonságaim (én egy kicsit olyan ember vagyok, akinek soha nem jó semmi- mindig a legrosszabbat feltételezem az emberekről).
Az a lényeg, hogy magadba is kell nézni, nem csak a másikba. Gondold át: valamit csak szerettél benne, ha gyereket szülsz neki?
Az anyagi dolgok pedig nem lehet,hogy azért érdeklik, mert biztonságban akar tudni téged, titeket? A mai világban ezt nehéz megteremteni. Lehet, csak ő is fél, hogy nem lesz képes fenntartani a megfelelő színvonalat a családjának? Az ő lelkében is változások mennek végbe a gyerek miatt, nem csak a tiedben.
Ezeket velem végül a párom értette meg, egy hosszas beszélgetés után. Most is vannak néha vitáink, mert mindketten elég rossz természetűek vagyok, nehezen engedünk a másiknak... de szeretjük egymást. És ez nem mindig a jó dolgokról szól... állandó boldogság és egyetértés csak a filmekben létezik.
És más kismamáktól, anyukáktól is halottam már hasonló történeteket, de minden helyre jött a pici érkezése után nem sokkal.
Mielőtt döntesz beszéld ki magadból. Nem biztos, hogy ehhez agyturkász kell, lehet elég lenne egy pár barát, vagy egy közeli rokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!