Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermeket várok, de nem...

Gyermeket várok, de nem szeretem már az apját. Kérdés: ne féljek, hagyjam el, szüljem meg egyedül és keressek egy nekem valóbb társat, aki szereti majd a gyereket?

Figyelt kérdés
AZ egykori nagyszívűnek tűnő emberről együttlésünk során kiderült: kifejezetten és csupán anyagi dolgok érdeklik. Neveltetése nem fejlesztette ki sem a lelki, sem a szellemi befogadóképességét. Tudom, hogy ez a helyzet párommal nem változik majd, mert már próbálkoztam nyitogatni, formálgatni, de... nem megy. Attól tartok,majd a gyermek megszületése után egyre gyakoribbak lesznek a különbözőségeinkből adódó gondok,és a gyermek sínyli meg. KÉRLEK, NE ÍRJATOK OLYASMIT, HOGY: MIÉRT NEM GONDOLKODTAM HAMARABB, VAGY, HOGY VETESSEM EL... mert ez már most így van, és erre szeretnék megoldást a segítségetekkel,mert nincs pénzem pszichoterápiára. Nagyon köszönöm a a tanácsokat/tapasztalatokat!
2012. jan. 10. 04:55
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
47%

Szia!

Az irasod alapjan Edesanyam pont olyan,mint Te, es jomagam is. Nagyon erzekeny lelkivilaggal rendelkezhetsz, es ennek meltan az abrandozast sem veted meg. Sajnos nalunk ez kifejezetten igaz: "Az almodozas az elet megrontoja!" Ezzel nem lebeszelni akarlak,hogy ne hagyd el, csak valoszinunek tartom,hogy az elet mas teruleten is ilyen vagy,amellett,hogy tudsz nagyon kitarto lenni,mi is ilyenek vagyunk.

Elmeselem a mi sztorinkat,hatha ez erot ad:

Anyukam nagyon fiatalon teherbeesett meg gyerek volt, fel evet elt apukaval,aztan elhagyta, tehat kb a testverem fel eves volt ekkor. Utana volt meg 1-2 "tarsa" mire megtalalta, az apukam. Addigra a noverem mar 5eves volt. Mondjuk az meg mas vilag volt,mert anyum erettsegi nelkul TISZTESSEGES,bejelentett,adozott,ketkezi munkaval tartotta el tizeneveskent,nem csak magat,de a nagymamat,es a gyereket is. Apum sajatjakent szereti a noverem,sot lehet emiatt,de meg anyu szerint is,pozitiv iranyba kivetelezik vele. Lehet ez ritka,sot apum testvere az ellentete,meg a sajat gyereke utan se fizet, de nalunk igy volt. Kifizette az osszes iskolajat,gyerekkent mindent megkapott, sot allast szerzett neki. Mikor nagyobbak lettunk mi is rajottunk,hogy apunk folyamatosan csalja anyunak,nem 1-2x,evekig,sot ma mar evtizedekig. Anyu is rajott, mi mar felnottek voltunk,de olyan lelkivilaggal,mint anyum,es jol erezte,hogy mivel meg egyutt lakunk,megsinylettuk volna. Nem hagyta el, mara sok ev vita utan,ugy nez ki nincs tobb megcsalas,bar az ember sose lehet ebben biztos. Mindenesetre anyumnak egy sulyos betegsege lett,es apum apolja,ujra tudnak nevetni. Pedig a nok 99% tuti elhagyta volna. En kulfoldre koltoztem,es most a sok bajban,valahogy meg osszetartobbak lettunk. Oszinten megmondom,hogyha le kellene merni,hogy 25 evem alatt mennyit beszelgettem apukammal, es ebbe a "hello,szia, hogy vagy?"-ot is bele kellene erteni, akkor nem tulzok,ha azt mondom, 2 oranal tobb biztos nem jott volna ki. Igen,jol gondolod, volt,hogy evente 2-3 sziat engedett el. O ilyen. Regen meg gyerekkent is akartam ezen valtoztatni, valahogy a kozelebe ferkozni,sokat sirtam,de nem ment,mara mar elfogadtam,de nem volt egyszeru. O dolgozott rank,hozta a penzt, es probalta megterementeni a biztonsagot az anyagi oldalrol,anyukank szeretett minket es hozta a lelki biztonsagot. Ma a batyam fogorvos,en gyogyszeresz. Es most,hogy vegig gondoltam az eletunket, ha apu es anyu nem marad egyutt,talan nem is tanulunk tovabb,de ha igen,akkor se ezeken a szakokon. Mara mar megertettem,hogy amit regen ugy gondoltam nulla, marmint amit apu ad, tobb, mint sokak apja valaha adott nekik, mondom ezt ugy,hogy mi tenyleg soha 1x sem beszelgettunk tobbet 10 percnel.

2012. jan. 10. 08:43
 12/26 anonim ***** válasza:
batyam es noverem fogorvos (ez lemaradt) harman vagyunk testverek,ebbol ketten edestestverek. Es szerintem koztem es a noverem kozott,illetve a batyam es a noverem kozott erosebb a viszony, mint koztem es a batyam kozott. En pl. most emlitettem eletemben eloszor azt, hogy "edestestver", meg a nevunk is mas,de mindig azt mondtam 2 testverem van. A foglalkozasunk meg azert fontos,mert anyum 8 altalanossal elerte,hogy mi most itt tartsunk...mondjuk ehhez apum is kellett, de o tenyleg csak "a kulisszak mogott munkalkodott".
2012. jan. 10. 08:45
 13/26 anonim ***** válasza:

Hogyan hathat a gyerekre?Gondold végig mindkét alternatívát.

1. a vér szerinti apjával maradsz,ami anyagilag "biztos" jövőt teremt nektek,de egy kisbaba megnehezíti az amúgy is döcögős kapcsolatotokat,fáradtak lesztek,egyre több lesz a veszekedés és egyre nehezebben oldjátok meg a problémáitokat.mindannyian kikészültök,türelmetlenebbek lesztek a babával is,vagy csak szimplán érzi rajtatok,hogy valami nem oké,emiatt majd később,olyan 2-3 éves korában frusztrált lesz,vagy visszahúzódó és emiatt nehezen beilleszkedő vagy sírós és verekedős,ami miatt szintén nehezen illeszkedik majd be pl az oviba.

Kis szerencsével,a baba megszületésének hatására az apja észhez tér és rájön,hogy változtatnia kell magán,de ahogy leírtad a jellemét,ez kevésbé valószínű.

2.Segítséget kérsz,ha van valaki,aki tud segíteni;lesz pár nehéz éved,de nyugalomban és örömben fog telleni,majd találsz egy pasit,aki minden téren megfelel és harmónikus lesz a kapcsolatotok.

Ha a gyerek azt látja,hogy az anyja boldog,nyugodt,akkor ő is nyugodt.De könnyebb neki abba születni,hogy Anya és Apa nem élnek együtt,mint a mindennapos veszekedésekbe,és végignézze amíg el nem váltok.Szóval szerintem ha van egy kis segítséged rokon,barát,akárki,akkor egyedül,mert pénzzel nem tudod megvenni a gyereked boldogságát.

2012. jan. 10. 09:53
 14/26 anonim ***** válasza:
83%

Nem akarlak megbántani, de ezt írtad:

"Talán beképzeltnek tűnik, de tudom, hogy vagyok olyan ember és nő, akit gyermekkel is IGAZÁN, őt magát látva-ismerve tudna szeretni egy finomlelkű, de azért a világban is helyet találó, értékes férfi."

Szerintem vedd számításba, hogy gyereke nélkül sem sikerült egy ilyen finomlelkű, világban helyet találó, értékes férfit összeszedned, akkor gyerekkel még úgyse fog menni.

2012. jan. 10. 10:07
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire nem tudod elviselni, akkor nincs értelme tovább együtt lenni.

Családba is van ilyen "pár" nem házasok, ha nem lenne a gyerek már nem lennének együtt. Az apuka csalja az anyukát. Az anyuka annyira nem szereti az apukát, hogy a szülés óta nincs is nem életük, a gyerek meg lassan 3 éves lesz

2012. jan. 10. 12:01
 16/26 anonim ***** válasza:
70%
várj
2012. jan. 10. 12:24
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Szia,több kérdés is megfogalmazódott bennem.Pl. az,hogy miként gondolod azt,hogy a gyerek talán nem is ismeri az édesapját.Nem akarod közölni vele a terhességet?Vagy nem akarod,hogy találkozzanak?Mert az apjának igazából joga van a gyermekét látni,ill. ha ezt akadályozod,akkor a gyermeked felnőttként esetleg megkérdezi,hogy miért.Ezzel nem vádollak,csak kérlek gondold végig,hogy ez a része a dolognak hogy lesz,mert csak úgy egyszerűen nem törölheted ki édesapát a történetből.Aztán ott van az anyagi biztonság.Van hol laknotok a picivel,ha elköltözöl a párodtól?El tudod őt és magadat tartani?Ha igen,csak akkor tanácsos a baba mellett dönteni.Mély érzésű ember vagy az látszik az írásodból és drukkolok,hogy mindent megteremthess magatoknak!Szerintem,ha ennyire nem vagytok az apával jóban,akkor ne próbáld meg vele közösen,mert később a gyermek miatt sokkal nehezebb lesz lépned.A gyermek megszereti az édesapát és mindkettőtök számára nehezebb lesz az elválás.Akkor inkább szokja meg a gyermek,hogy édesapa hetente ugyan,de jön és ez így a természetes.Még mindig jobb,mint ha kínlódtok,veszekedtek-civakodtok-őrlődtök,eltelik két-három év és utána egy összetört gyermekkel távozol.Hirtelen ennyi jutott eszembe,remélem segítettem valamit.Nehéz helyzetben vagy,remélem,hogy minél jobban megoldódik!
2012. jan. 10. 12:30
 18/26 anonim ***** válasza:
Hát azért gondold meg, tényleg lesz helyette más? Nem fogja zavarnia "felesleges" más gyereke? Mennyivel könnyebb az élet egy olyannal, aki nem az ideje 80%-át egy gyerekkel tölti.Labdába rúgsz, tudod kire hagyni a gyereket? Mi vonzott annak idején a férjedben? Hol van az most? Persze tudom, nagy eséllyel tényleg hiba van az apában, nem hiába van már egy otthagyott család mögötte! Ha ezeket már átgondoltad, és biztos vagy a dolgodban, sok sikert!1 gyerekkel még, ha tényleg értékes ember vagy, nem vagy elveszve.
2012. jan. 10. 12:58
 19/26 anonim ***** válasza:

El kellett volna vetetned:(

Ennek így semmiértelme, és kicsi az esélyed, hogy így valaki fog szeretni hogy a gyerek a hasadban van.

A párod hány éves?

2012. jan. 10. 15:52
 20/26 fehér gandalf ***** válasza:
nagyon elemedben vagy mert kicsit visszaolvastam erre ez a 3. kérdésed.
2012. jan. 11. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!