Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, kélek adjatok valami...

Szülők, kélek adjatok valami tanácsot, mit mondhatnék még?

Figyelt kérdés

Majdnem 20 éves lány vagyok, most fogok egyetemre jelentkezni. Anyukámmal pár éve kinéztünk egy szakot, viszont most nemrég meggondoltam magam, egy másik szak sokkal jobban érdekel, nagyon jövője is van. Anyukám ezt nem tudja elfogadni. Móta mondtam neki, folyamatosan fenyegetőzik, hogy ha ezzel elő merek hozakodni apámnak, vagy bárki másnak, ő hatalmas balát csap, és nagyon befeketít mindenki előtt. Azt nem tudom, hogy mivel, mert semmi olyan dolgom nem volt, amiről mondjuk apukám ne tudna. A másik, hogy vidéken élünk, a szomszéd városban van egy egyetem, de oda nem szeretnék menni. Csak bejáról hetenék, másfél-2 óra míg beérek itthonról az egyetemre. Budapesten szeretnék továbbtanulni, de ezt sem tudja anyukám elfogadni. Nem az anyagiak miatt nem akar elengedni, hanem mert félt. Fél, hogy nem tanulnék, hogy belevinnének a "rosszba", és hasonlóak. Nem vagyok egy befolyásolható emberke, tanulni akarok Pestre menni, nem elzülleni, de ezt képtelen megérteni.

Elsősorban szülők válaszára lennék kíváncsi, hogy mit csináljak, mit mondjak neki, mivel érveljek még, hogy mehessek? Nem akarok titokban jelentkezni, mert akkor még nagyobb balhé lenne. Annyira ezt szeretném, és belebetegednék, ha nem jelentkezhetnék arra a szakra és egyetemre, ami minden vágyam!

2012. jan. 9. 22:04
1 2
 11/11 vecaaa válasza:
Én is "harcoltam" anno a szüleimmel. Kellett egy kis idő, amire elfogadták, hogy környezetmérnök akarok lenni. DE ha te tényleg a megújuló erőforrásokkal akarsz foglalkozni, akkor hajrá, ne hagyd magad. Én sem bántam meg. Bár szüleim támogattak volna már miután felvettek, de elmentem suli mellett dolgozni+ösztöndíjból eléldegéltem.
2012. jan. 10. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!