Szülők ti ezt, hogy látjátok/gondoljátok! Barátommal (18F) 9 hónapja vagyunk együtt, és anyukám nem engedi, hogy együtt aludjunk! (16L) Ti meg engednétek már?
Figyelt kérdés
2012. jan. 9. 21:06
11/33 anonim válasza:
Én sem engedném meg. Előbb nőj fel, utána...
12/33 anonim válasza:
Őszintén, nekem sem lenne kedvem éjjel egy nekem idegennel egy lakásban lenni, reggel meg kerülgetni pusztán azért, mert a lányom épp vele jár. Én szeretek kényelmesen járni-kelni a lakásomban, és ehhez ragaszkodok. Más lenne a helyzet egy felnőtt, komoly kapcsolat esetén, de 16 évesen egy kilenc hónapos együttjárást nem neveznék annak.
13/33 anonim válasza:
Nem a szexet kéne tiltani, hanem normálisan le kéne ülni és elbeszélgetni a védekezés fontosságáról. Azzal ha a zülő tiltja nem ér el semmit, csupán azt hogy titokban csinálják a fiatalok. Aztán megvan a baj nem kívánt terhesség nemi betegségek. Az én anyám megengedte hogy a barátommal aludjak, de azt is tudtam hogy ha lefekszek vele védekezni kell.
14/33 A kérdező kommentje:
3-4 hónap után tudták meg, hogy együtt vagyunk, és 6 hónapja ismerik(akkor kb.) hát..nem hinném...mert nem csináltam semmi komoly hülyeséget..nem járok bulizni meg sehova szinte, jegyeim se rosszak..és nem vagyok az a zűrös lány.:)
2012. jan. 11. 20:20
15/33 anonim válasza:
A barátom 24 éves, én 18 vagyok. 16 voltam mikor először engedéllyel együtt aludtunk. Szinte minden nap együtt alszunk, sőt mostanában tényleg minden nap. A szüleimnek nem volt ellene kifogásuk, tudták, hogy nem feltétlen a szex miatt akarunk együtt aludni, mert azt amúgy is megtesszük, meg tudták is, hogy csináljuk. Felváltva alszunk egymásnál, és egyikünk szülei sem érzik úgy, hogy egy "idegent" kerülgetnének. Családtagok vagyunk, sokat vagyunk együtt egymás szüleivel első pillanattól kezdve. Szóval nem csak 2 év után érzem beilleszkedve magam, de már az első együttalvásnál sem éreztem azt, hogy kinéznek onnan, vagy útba lennék...
16/33 wiWell válasza:
Azért elgondolkozom, hogy ha ennyire egymás életének részévé válik két fiatal, hogy családtag meg minden nap egymásnál éjszakázás, akkor aztán milyen a szakítás? 16-18 évesen még korainak tartom az napi szinten való egyutt alvást és a túl szoros, -komoly kapcsolatot. Maradi lennék?
17/33 anonim válasza:
wiWell
Egyetertek veled, ennyi idosen mar tulesnek mindenen, 3-4 ev mulva viszont mar semmi ujdonsag nem lesz a kapcsolatukban, az egesz elvesziti a varazsat mert mar nincs olyan dolog ami utan vagyakoznanak. En se tartom ezt jo otletnek, legyenek meg egy kapcsolatnak a fazisai, es 16-18 evesen meg semmi szukseg arra, hogy ugy eljenek egyutt mint a 20 eves hazasok. Szsrintem...
18/33 anonim válasza:
A 12. válaszolóval én is egyet értek, NEM engedném!! Az utolsónak is igaza van!
19/33 anonim válasza:
Nem engedném meg, és nem a szex miatt. Nehéz megfogalmazni, de úgy gondolom, minden kornak legyen meg a maga újdonsága, és a szerelmes együtt ébredések ideje majd később jöjjön el.
20/33 anonim válasza:
Nálam ennyi idős korban ugyan ez volt a helyzet. Persze, ha két ember szexelni akar, akkor fog is. Az meg csak az anyukákon múlik, hogy a gyereke egy szeretetteljes, biztonságos környezetben, a szülői ház nyugalmában veszti el a szüzességét, amit előtte nem fél megbeszélni az anyukájával, aki esetleg jótanácsokkal láthatja el a fogamzásgátlást illetően, vagy egy ablaktalan lukban, a szerelme alkoholista szüleinek a házában, ne agyj'Isten egy házi buliban, vagy autó hátsó ülésén. Szerintem nem attól jó anya valaki, hogy megmondja a gyerekének, milyennek kéne lennie, hogy kéne élnie, hanem partnernek tekinti, és bölcs tanácsaival segíti a gyereket a helyes döntésben, és élettapasztalatait megosztva segíti, hogy helyes döntést hozzon. De Ő hozza meg a döntést! Régen a nők 14 évesen már anyák voltak. Ez nem azt jelenti, hogy ez jó, hanem hogy a szexuális késztetés ebben a korban teljesen normális, és elnyomhatatlan. Az viszont szintén a szülőkön múlik, hogy a gyereke ezt titkolni való, bujkálásra és hazudozásra késztető bűnként, vagy szép, és maradandó élményként éli meg. Anyák, nézzetek magatokba! Nektek ennyi idősen meg lehetett tiltani amit igazán akartatok? Én is ennyi idősen, komoly kapcsolatban vesztettem el a szűzességem, és nem lettem tőle ribi, férjhez mentem, szép életem van, és gyerekeink. Az viszont nem tett jót, hogy a barátom által a faterjától csórt ezeréves gumival csináltuk, ami persze kiszakadt, és bajt okozott, és az anyukámnak nem mertem szólni, és már majdnem késő volt elvetetni a babát, mire kiderült. Na ez az, ami viszont a szülő hibája. Mert egy aggódó, szerető anyuka nem próbálja megtiltani azt, amit megakadályozni nem tud, hanem inkább segíti a gyerekét, hogy a lehető legnagyobb biztonsággal essen át azon, amin mindenki előbb utóbb, így vagy úgy átesik. Aki szerint ez túl korai az ő korában, az olvasgasson kicsit ezen az oldalon, hátha ráakad arra a 16 éves lányra, aki szilveszterkor 6 pasival dugatta meg magát, és most aggódik, nem-e terhes, vagy arra a 12 évesre, aki megkérdezte, teherbe eshet-e a barátjától, akit miután leszopott, az megújjazta. Bocs a szóhasználatért, de szó szerint idéztem. Szóval örüljetek, ha a lányotok 16 évesen megkérdezi, ennyi együttjárás után, hogy ott alhat-e a szerelme!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!