Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan alakítsam a dolgaimat,...

Hogyan alakítsam a dolgaimat, hogy a szüleimnek is megfeleljenek?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, és nincs jó ötletem, mihez kezdjek magammal.

Előzmények:

-anya otthagyta a fősulit apa miatt, de elváltak, most diplomás gyerekeket akar

-az öcsém többször bukott/bukik, tehát csak én maradtam

- apa is mindent elkövet, hogy diplomás legyek, ő is az.

Mi történt velem:

Felvételiztem érettségi után, de két hülye pontom elbuktam az "áhított" szakot(természetesen államin, hogy anyáéknak ne kelljen állni semmit), így beiratkoztam egy egyéves képzésre, ami jól hangzott, de nagyon hamar rájöttem, hogy soha nem akarok ilyen marketing területen dolgozni, ezért otthagytam. (ez sem került semmibe, még diák is jött vele, meg csp.)

Szeptemberben plussz egy nyelvvizsgával megpályáztam megint a szakot de harminc pontot ugrott a határ, annyim nem volt, így jött a pótmegoldás, és egy "büfészakra" kerültem, szintén államira.

Megbeszéltük, hogy leteszek még egy nyelvvizsgát, és annyi plusszal már biztos menni fog, csakhogy a szóbelit negyedszerre sem sikerült letennem, februárban újra megpróbálom(ez első utáni vizsgadíjakat mind én álltam a zsebpénzemből)

Ráadásul felvettem egy TÁTKs tárgyat, ami szinte ugyanolyan, mint az eddig áhított szak, és egyszerűen ez sem tetszik, nem tudom magam elképzelni, ahogy ezzel foglalkozom.

Közben már el is szállt a félév, ahova nem jártam be, csak beadtam a beadandókat, mert úgy volt, hogy másik szakot fogok kezdeni, és nem láttam értelmét tanulni, helyette eljártam ha akadt alkalmi munka, meg igyekeztem a plussz nyelvvizsgával, de sikertelenül.

Közben összeírtam, hogy milyen jellegű munkát szeretnék majd a jövőben, és hát a kozmetikus lenne a legtesthezállóbb, de ez nem olyan, amilyet a szüleim elképzeltek.

Azt hiszem, egy diplomával jönnék a szüleimnek, és szeptembertől együtt tudnám csinálni ezt a szakot, meg a kozmetikusit.

Csak az a baj, hogy ebben a félévben semmit nem tanultam, és minden egy hét alatt dőlt el, a vizsgáim januárban vannak, és két félév alatt 27 kreditet kéne összeszednem. A mostani vizsgákon max 7et tudnék összeszedni, de húsz nem jönne össze következő félévben, mert a tárgyak nagy része előfeltételes. Így arra gondoltam, hogy passzívot vennék ki, hogy szeptembertől újra induló képzéseknél meglegyen amennyi kell, de akkor apa nem adna gyerektartást, és anyám biztosan kitenne(már többször célzott rá, hogy húsz évesen itthon lakom, és semmit nem tudtam letenni az asztalra másfél év alatt, ami részben igaz). Igaz, hogyha passzívot veszek ki, elmegyek dolgozni, teljes munkaidőben, de akkor is hatalmas balhé lenne. (kiabálós szülők, azért váltak el, mert apa eléggé agresszív volt, anya idegrendszere meg tönkrement az öcsém miatt)

Holnap megyek a tanulmányi osztályra, de előtte szeretném, ha véleményt mondanátok, hogy azzal is "okosabb legyek". Mit csinálnátok a helyemben?

2012. jan. 9. 17:34
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Neked mi volt az áhított szakod? (amúgy én szerintem kiveszek egy passzív félévet, március környékén elköltözök, végül is az én dolgom az oktatásom, nem muszáj beszámolnom mindenről, és majd meglátom hogy alakulnak szeptemberig a dolgaim, lehet, hogy addig még változik a véleményem.)
2012. jan. 9. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!